Home » , » 79% των Γάλλων εκτιμάει ότι το κίνημα που υπάρχει σήμερα στη χώρα, μπορεί να εξελιχθεί σε επαναστατικό!

79% των Γάλλων εκτιμάει ότι το κίνημα που υπάρχει σήμερα στη χώρα, μπορεί να εξελιχθεί σε επαναστατικό!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 | 2:17 μ.μ.

Αλλη μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση είδε σήμερα την δημοσιότητα στην Γαλλία, με τους πολίτες να εκδηλώνουν τις απόψεις τους για τις τελευταίες κινητοποιήσεις.

Οπως μας ενημερώνει -από την παρουσία της στο twitter- η δημοσιογράφος Μαρία Δενεξά, οι Γάλλοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία στηρίζουν τα  "Κίτρινα Γιλέκα".

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης το 72% των ερωτημένων στηρίζει τις κινητοποιήσεις, ενώ το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το 79% εκτιμά ότι το κίνημα που υπάρχει σήμερα στην Γαλλία, μπορεί να εξελιχθεί σε επαναστατικό! 

Και ο κοινωνικός αναβρασμός στην Γαλλία όχι απλώς δεν φαίνεται να κοπάζει, αλλά συνεχώς μεγεθύνεται. Το συνδικάτο CGT ανακοίνωσε κινητοποιήσεις για την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη διεκδικώντας αύξηση των μισθών και των συντάξεων, καθώς και οι οδηγοί ασθενοφόρων κατεβαίνουν στους δρόμους καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει Uber το επάγγελμα τους.

Και εκτός απ' αυτά, όμως μας ενημερώνει η δημοσιογράφος που αναφέραμε:  "Άρωμα Μάη του 68 αναδύεται στη Γαλλία. Περισσότερα από 100 λύκεια τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα για τη μεταρρύθμιση Μακρόν για το απολυτήριο".

Την ίδια στιγμή "στεγνώνουν" αρκετά πρατήρια πώλησης καυσίμων, αφού σε τουλάχιστον δυο περιοχές της Βρετάνης, τα Κίτρινα Γιλέκα στηρίζουν εργαζόμενους που έχουν στήσει μπλόκα σε διυλιστήρια της περιοχής.



Δείτε κι αυτό:


Υ.Γ: Ακυρώνουν την αυριανή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλιπ τα Κίτρινα Γιλέκα. "Για την ώρα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτή τη συνάντηση" δήλωσε ένας απο τους εκπροσώπους τους.

Nεκρή ογδοντάχρονη από δακρυγόνο στο περιθώριο των διαδηλώσεων στη Μασσαλία την 1η Δεκεμβρίου, Η ηλικιωμένη έκλεινε τα παράθυρα του σπιτιού της. Δημοσιεύματα στη Γαλλία κάνουν λόγο για δακρυγόνα-εκρηκτικά νέου τύπου. (Τουιτάρισμα της Μαρίας Δεναξά).
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

3 Δεκεμβρίου 2018 στις 5:28 μ.μ.

Χωρις επαναστατικο κομμα, που μπορει να παει ενα αυθορμητο κίνημα πριν ξεφουσκώσει;

Ανώνυμος
4 Δεκεμβρίου 2018 στις 9:37 π.μ.

Υπάρχει αδιεξοδο γιατι οντως το αυθορμητο κινημα χωρις οργανωση δεν πάει πουθενα.Απο την άλλη βεβαια οταν εχεις το κομμα δεν εχεις και τετοιο κινημα αφου το κομμα παιρνει τις επιχορηγησεις κραταει τον κοσμο σπιτι και αν βγει κ κανενας ή του τις βρεχει ή τον συκοφαντει απο τα καναλια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger