Home » , , » Στον καπιταλισμό υπάρχουν λεφτά για τις δυνάμεις καταστολής

Στον καπιταλισμό υπάρχουν λεφτά για τις δυνάμεις καταστολής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 | 8:08 μ.μ.

Σαν ανταμοιβή για τον "ενθουσιασμό" την "ευσυνειδησία" και τον "δυναμισμό" που έδειξαν οι Γάλλοι μπάτσοι να καταστείλουν και να τιθασεύσουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, πυροβολώντας με πλαστικές σφαίρες τους διαδηλωτές, και να συλλαμβάνουν μικρούς μαθητές που τους φέρονται σαν φυλακισμένους ομήρους, η κυβέρνηση τους έδωσε μπόνους 300 ευρώ.

Δεν έμειναν όμως ευχαριστημένα "τα σκυλιά που φυλάνε τα αφεντικά τους". Κατάλαβαν ότι αυτή την εποχή το Γαλλικό πολιτικό σύστημα τους έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μιας και ο λαϊκός ξεσηκωμός δεν έχει κοπάσει εντελώς.
Εκμεταλλεύτηκαν, λοιπόν την συγκυρία για να μην ισχύει το "τρεις κι εξήντα παίρνεται τον κόσμο για να δέρνεται".

Απείλησαν με απεργίες και πανικόβλητη η Γαλλική κυβέρνηση έσπευσε εν ριπή οφθαλμού να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους. Κι έτσι, όπως μας ενημερώνει η σημερινή ειδησεογραφία, εκπρόσωποι από τα τρία μεγαλύτερα μπατσάδικα σωματεία, συναντήθηκαν με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών και εξασφάλισαν την δέσμευση του ότι απ' την πρώτη Γενάρη ο μισθός τους θα αυξηθεί κατά 120-150 ευρώ καθαρά.

Συμπέρασμα: Στον καπιταλισμό υπάρχουν λεφτά για τις δυνάμεις καταστολής, ενώ τα κράτη -όπως το δικό μας- αν αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν οικονομικές απολαβές, τους εξασφαλίζουν ασυδοσία και ατιμωρησία, ενώ κάνουν συνήθως τα "στραβά μάτια" στις "δραστηριότητες" που επιδίδονται οι μπάτσοι για να "συμπληρώνουν" το εισόδημα τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger