Home » , » Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»: Νομιμοποίηση του μαυραγοριτισμού

Πέρα από το αναμφισβήτητο φιάσκο των Τσιπραίων με τον «Ριχάρδο»: Νομιμοποίηση του μαυραγοριτισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 | 10:53 μ.μ.

Πηγή:  "ΚΟΝΤΡΑ"

Το σκηνικό είχε τις προδιαγραφές μιας χολιγουντιανής υπερπαραγωγής. Λίγο πριν το μεσημέρι της 28ης του Νοέμβρη, ο ταξίαρχος επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ο αστυνομικός υποδιευθυντής εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ στήθηκαν μπροστά στους δημοσιογράφους και ανακοίνωσαν την εξάρθρωση «δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής». Το σόου προέβλεπε και φωτογραφίες και βίντεο με τα προϊόντα του εγκλήματος. Είπαμε, υπερπαραγωγή!

Μετά το διάλειμμα, ήρθε η ώρα του πρωταγωνιστή. Ο Alexis Tsipras ανέβηκε αργά στο βήμα της Βουλής, έριξε μια ματιά στα έδρανα της ΝΔ, φόρεσε εκείνο το αλά Μπρους Γουίλις χαμόγελό του, το ακαταμάχητο, και είπε: «Βλέπω, κύριε Τσιάρα, ότι κάθεστε στη θέση του Αρχηγού σας. Μάλλον δεν θα έρθει και σήμερα». Ηταν μια ακόμα κωλοπαιδίστικη συμπεριφορά, γιατί ο ίδιος δεν είχε ενημερώσει ότι θα πάει να μιλήσει, ώστε να το ξέρει ο Κούλης και να πάει κι αυτός για να μονομαχήσουν. «Δεν μας ειδοποιήσατε, κύριε πρόεδρε», είπε ο Τσιάρας, αφήνοντας αναπάντητη την πρόκληση.

Ο Alexis ζάρωσε το μέτωπο, μισόκλεισε τα μάτια (κι αυτό από τον Μπρους Γουίλις το έχει ξεσηκώσει) κι άρχισε να ειρωνεύεται τον απόντα Μητσοτάκη. Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος (εδώ σκλήρυνε λίγο το ύφος για να θυμίζει Στίβεν Σίγκαλ): «Δεν θα έχω, βεβαίως, και την τύχη να δεχθώ καμμία ερώτηση τις επόμενες μέρες για τα θέματα ασφάλειας και ανομίας, διότι είχαμε και σημαντικές επιτυχίες τις τελευταίες μέρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα λέω αυτά εισαγωγικά, διότι είμαι βέβαιος ότι δεν θα δούμε το βράδυ στα δελτία των ειδήσεων αυτές τις επιτυχίες. Βλέπουμε άλλα ζητήματα (…) Και σήμερα, είχαμε μια ακόμη πιο σημαντική επιτυχία, την εξάρθρωση ενός δικτύου, μιας εγκληματικής οργάνωσης. Εχουμε ήδη πενήντα εννέα συλληφθέντες με χειροπέδες και φυσικά του εγκεφάλου. Και αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία, διότι, ξέρετε, συνήθως για τους εγκληματίες με τα “λευκά κολάρα“ δεν ασχολούνται και πολύ ούτε τα μέσα ενημέρωσης ούτε η δική σας ρητορική».

Ενας Alexis, όμως, δε θα μπορούσε ποτέ να περιοριστεί στο ρόλο ενός ταπεινού εκπροσώπου Τύπου της μπατσαρίας. Η δική του μπατσαρία δεν πιάνει απλά τους «κακούς», αλλά με ιδιαίτερη επιμονή και επιδεξιότητα τους «κακούς» που έχουν αντιλαϊκή δράση. Συνέχισε, λοιπόν, ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπία, με τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και να του χαρίζουν απανωτά «στάντινγκ οβέισον»: «Αναφέρομαι σε ένα δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την Ελλάδα, το γνωστό δίκτυο ΡΙΧΑΡΔΟΣ, που είχε ξεζουμίσει τα πρώτα χρόνια της κρίσης ιδίως δεκάδες χιλιάδες, θα έλεγε κανείς, συμπολίτες μας, που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, να μένουν άνεργοι, να βρίσκονται στην ανέχεια, στην απελπισία. Και μέσα στην απελπισία τους, προσπάθησαν πολλοί εξ αυτών να βρουν τη δυνατότητα έστω ενός πρόσκαιρου βοηθήματος -όχι εισοδήματος, αλλά βοηθήματος- ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε “τιμή ευκαιρίας“». Ηταν σαν να έλεγε στους πασοκονεοδημοκράτες: εσείς δημιουργήσατε τους «Ριχάρδους», αλλά εμείς τους βάζουμε στη φυλακή.

Ξανακοιτάζοντας -λίγο περιπαικτικά, λίγο αυστηρά- προς τα έδρανα της ΝΔ, έκλεισε τον μονόλογό του ως άλλος Μάρκος Αντώνιος (όχι διά χειρός Σέξπιρ, αλλά διά χειρός Καρτερού): «Αυτές, λοιπόν, είναι οι επιτυχίες των τελευταίων ημερών. Αρα, δεν θα έχω την τιμή, σύντομα τουλάχιστον, να αντιπαρατεθώ με τον αρχηγό σας, διότι δεν θα μου κάνει, σύντομα τουλάχιστον, ερώτηση για την ανομία και την εγκληματικότητα».

Υστερα, δεν ήρθαν οι μέλισσες, αλλά… ο Κούγιας. Αναλαμβάνοντας τον «Ριχάρδο» Μυλωνά, έβαλε το νομικό επιτελείο του γραφείου του να ψάξει τα αδικήματα και διαπίστωσαν ότι οι εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία είναι ελεύθερες, άρα δεν υπάρχει το κακούργημα της λαθρεμπορίας και κατά συνέπεια ούτε εγκληματική οργάνωση ούτε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα! Εθεσε το ζήτημα στην ανακρίτρια, αυτή απευθύνθηκε προφορικά στην ΑΑΔΕ και η ΑΑΔΕ απάντησε αμέσως και εγγράφως δικαιώνοντας τον Κούγια. Το πολύ να υπάρχουν φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, οι οποίες ελέγχονται διοικητικά (από τα τελωνεία) και όχι ποινικά.

Η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, είχε προλάβει να προφυλακίσει τον «Ριχάρδο» και άλλους εφτά. Τους 23 της δεύτερης -κατά τους μπάτσους και την εισαγγελία- εγκληματικής οργάνωσης τους άφησε ελεύθερους το βράδυ της Δευτέρας. Την Τρίτη, ζήτησε από τον εισαγγελέα -όπως προβλέπεται- να απαντήσει αν συμφωνεί στην άρση της προσωρινής κράτησης των οχτώ, «διότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν οι προσωρινές κρατήσεις». Η εισαγγελία, όμως, που είχε συμφωνήσει να μην προφυλακιστούν οι 23, διαφώνησε στην αποφυλάκιση των οχτώ! Ετσι, το ζήτημα θα κριθεί από το δικαστικό συμβούλιο. Και ο «Ριχάρδος» μεταφέρθηκε την ίδια μέρα από τον Κορυδαλλό στο Ναύπλιο.

Συνεχίστηκε, δηλαδή, το καραγκιοζιλίκι. Ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πρέπει να αποφυλακιστεί όταν το θέμα θα έχει εξαντληθεί κάπως επικοινωνιακά και δε θα έχει την ίδια ένταση. Κινήσεις της απελπισίας, από ανθρώπους παραζαλισμένους από το φιάσκο. Εστησαν μια υπερπαραγωγή και την είδαν να βυθίζεται στο… box office (για να μιλήσουμε με χολιγουντιανούς όρους που ενδεχομένως να τους καταλαβαίνει και ο εραστής του «Die hard» Τσίπρας).

Δε χρειάζεται να πούμε ότι στα παρασκήνια παίζεται από την Τρίτη το έργο «ο πρωταγωνιστής υστερίασε». Δυο φορές έκανε δικαστικά… προγνωστικά ο Τσίπρας, και τις δύο πήγε «κουβά». Η πρώτη ήταν με την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Τον είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει απόφαση που θα δικαιώνει τους καναλάρχες. Τους πίστεψε, βγήκε και το είπε στη ΔΕΘ, για να εισπράξει στο τέλος τη χλεύη των καναλαρχών, του Κούλη και της Φώφης. Τώρα, τον διαβεβαίωσαν ότι η υπόθεση είναι δεμένη απ' όλες τις μπάντες, αστυνομικά και δικαστικά, το πήρε πάνω του (αδιαφορώντας ακόμα και για τα τυπικά, όπως το τεκμήριο αθωότητας του «Ριχάρδου», επί του οποίου ένας αστός πρωθυπουργός οφείλει να είναι προσεκτικός) και πριν προλάβει να κατέβει από το βήμα της Βουλής, η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε φιάσκο.

Την προηγούμενη φορά την είχε πληρώσει ο Παππάς, ο οποίος από το Μαξίμου «εξορίστηκε» στην Καλλιθέα για να… πετάει δορυφόρους. Τώρα, ποιος θα την πληρώσει, ο Τζανακόπουλος; Γιατί μη μας πείτε ότι δεν ήξερε ή ότι δεν ήλεγξε. Εμάς όμως μας πονάει η ατυχία της Ολγάρας, της τσίφτισσας, της καραμπουζουκλούς. Στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών πλήρωσε την προθυμία της να εμφανιστεί στο «γυαλί» μεταμεσονύκτιες ώρες (κι ενώ ήταν… άρρωστη, γεγονός που την υποχρέωσε σε διάφορα «χικ») και να τραβήξει τον γνωστό «φιλιππικό» ενάντια στο ΣτΕ, που αφήνει τόσες χιλιάδες παιδάκια εκτός παιδικών σταθμών κτλ. Τώρα, πληρώνει την ασχετοσύνη της περί τα νομικά και τα μπατσικά.

Της ζήτησαν μια υπόθεση με την οποία ο Τσίπρας να μπορεί να «ταπώσει» στη Βουλή τον Μητσοτάκη, που σηκώνει συνεχώς σκόνη με καταγγελίες για «ανομία», «εγκληματικότητα», «διάλυση της αστυνομίας» κτλ. Αυτή απευθύνθηκε στους υφισταμένους της και οι μπάτσοι τη διαβεβαίωσαν ότι έχουν όχι λαβράκι, αλλά ροφό εικοσάκιλο (και με κοινωνική διάσταση, αφού πρόκειται για κύκλωμα ενεχειροδανειστών). Το έστειλε κι αυτή στο Μαξίμου και περίμενε με αδημονία την έγκριση, όντας σίγουρη ότι θα απογειωθεί και η δική της πολιτική καριέρα, μέσω ενός υπουργείου που δεν το ήθελε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της (ως γνωστόν, πήγε στο μπατσοϋπουργείο όταν ο Τσίπρας της το έθεσε διλημματικά: take it or leave it).

Μη μας πείτε ότι στο Μαξίμου κατάπιαν αμάσητο το σανό που τους έστειλαν οι μπάτσοι. Πρέπει να το έψαξαν. Δεν μπορεί να μην απευθύνθηκαν στον Παπαγγελόπουλο, που έχει τα «κονέ» με τους εισαγγελείς (τον Καλογήρου ίσως και να μην τον ρώτησαν, αν και αυτός θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος για το πρώην αφεντικό του, τον Κούγια). Ο Τζανακόπουλος δεν μπορεί να μη ζήτησε τη γνώμη της «θείας Ξένης», της σημερινής εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που τον έχει σαν παιδί της, λόγω της στενής φιλίας της με τη μητέρα του. Προφανώς, τους διαβεβαίωσαν ότι η υπόθεση είναι «δεμένη», γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι οι εισαγγελικές αρχές επόπτευαν το έργο των μπάτσων (έδιναν τις εγκρίσεις/εντολές για άρσεις απορρήτου κτλ.) και μετέτρεψαν σε κατηγορητήριο το διαβιβαστικό των μπάτσων. Το ίδιο ισχύει και για την ανακρίτρια που αποφάσισε τις πρώτες προφυλακίσεις και έπεσε από τα σύννεφα όταν της ήρθε το χαρτί από την ΑΑΔΕ.

Τώρα, οι δυο αυτοί πόλοι των κατασταλτικών μηχανισμών αλληλοκατηγορούνται με διαρροές. Οι μπάτσοι λένε ότι «για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμόδιων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την ανακριτική έρευνα σε όλα τα στάδια», οι εισαγγελείς λένε πως αυτοί απλώς έδιναν κάποιες τυπικές άδειες που ζητούσαν οι μπάτσοι (αυτή είναι η… «ασφάλεια δικαίου» στις προανακρίσεις που κάνει η αστυνομία;), το Μαξίμου (δηλαδή ο Τζανακόπουλος) διαρρέει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προ-Πο (δηλαδή η Γεροβασίλη) «είχε την πρωτοβουλία της ενημέρωσης του πρωθυπουργού», οι μπάτσο-αξιωματικοί κλαίνε τα γαλόνια που δε θα πάρουν, κάποιοι υπουργοί περιμένουν την ετυμηγορία του κυρ-Αλέκου (μόνον αυτός μπορεί να κουλαντρίσει τον Τσίπρα) και γενικά όλοι τους -και σε πολιτικό και σε επιχειρησιακό επίπεδο- είναι… μια ωραία ατμόσφαιρα.

Η ΝΔ,  επιχαίροντας  για το φιάσκο, διέρρευσε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της «στοχευμένης πίεσης» που ασκήθηκε από την κυβέρνηση στην αστυνομία, ώστε να υπάρξουν επιτυχίες και να μπορέσει ο πρωθυπουργός να αντικρούσει την κριτική του Μητσοτάκη.  Το Μαξίμου απάντησε με non paper που έλεγε ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση το σχόλιο πηγών της ΝΔ περί φιάσκου για την υπόθεση του Ριχάρδου. Από πότε βάλθηκαν στη ΝΔ να δουλεύουν και για λογαριασμό των συνηγόρων υπεράσπισης κλεπταποδόχων χρυσού; Αυτή είναι η δήθεν έγνοια τους για την ανομία και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας; Λίγη περισσότερη υπομονή και εμπιστοσύνη στις δικαστικές Αρχές δεν θα έβλαπτε».

Η λαθρεμπορία (που οδήγησε σε φιάσκο) αντικαθίσταται τώρα από την κλεπταποδοχή (ποινικά: αποδοχή προϊόντων εγκλήματος). Τέτοια κατηγορία, όμως, δεν υπάρχει στη δικογραφία! Εχουν κάποια στοιχεία; Μέχρι στιγμής, έχουμε μόνο τις αναφορές των δύο αξιωματικών της μπατσαρίας στη θριαμβευτική συνέντευξη Τύπου της 28ης Νοέμβρη: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι μέρος αυτών ήταν προϊόντα εγκλήματος». Εκαναν και διάφορες διαρροές στα παπαγαλάκια για συνεργασία με τη «συμμορία των Ρομά» κτλ., όμως στη δικογραφία δεν έβαλαν κάτι σχετικό. Εμειναν στο λαθρεμπόριο.

Για το ότι πρόκειται για φιάσκο (αστυνομικό, δικαστικό και κυρίως πολιτικό) δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής τη σύλληψη εγκληματικής οργάνωσης και τα μέλη της είτε δεν προφυλακίστηκαν είτε προφυλακίστηκαν και η ίδια η ανακρίτρια ζητά την αποφυλάκισή τους. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι με τις διαδικασίες που προβλήθηκε αυτή η υπόθεση από τον ίδιο τον Τσίπρα, νομιμοποιήθηκε πολιτικά ο σύγχρονος μαυραγοριτισμός!

Αυτοί που υποδείχτηκαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται μόνο για λαθρεμπορία (που ήδη κατέπεσε) και ενδεχομένως να κατηγορηθούν για κλεπταποδοχή (αν οι μπάτσοι έχουν κάποια στοιχεία). Προς το παρόν, ο «αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης» είναι ένας «καθωσπρέπει επιχειρηματίας»!  Το γεγονός ότι τόσα χρόνια τώρα, οι συγκεκριμένοι «σαράφηδες» και πολλοί άλλοι, μικροί και μεγάλοι, εκμεταλλεύονται τη φτώχεια που έσπειραν τα Μνημόνια και παίρνουν «μπιρ παρά» τα τιμαλφή του κοσμάκη, θεωρείται μια απολύτως νόμιμη δραστηριότητα. Ούτε που πέρασε από το μυαλό των «αριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ να την απαγορεύσουν. Μένουν στην κοινωνική απαξία, η οποία -φυσικά- ουδόλως ενοχλεί τους μαυραγορίτες που μετατρέπουν τη δυστυχία σε κέρδος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger