Home » , , » ΜΜΕ: Ξεπλένοντας ένα έγκλημα

ΜΜΕ: Ξεπλένοντας ένα έγκλημα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 | 3:56 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175 

 "Ο Αντιπτέραρχος και η Βουλγάρα". Θα μπορούσε να ήταν τίτλος ταινίας. Αναρωτιέμαι, αν ο φονιάς δεν ήταν αντιπτέραρχος και η σύζυγος δεν ήταν αλλοδαπή, αν είχαν ακόμα και το ίδιο επάγγελμα, τι θα έγραφαν οι δήμιοι της "ενημέρωσης"; "Ο υπάλληλος και η υπάλληλος";
Να λοιπόν ο ρατσισμός καλυμμένος, έρχεται ύπουλα, να δημιουργήσει εντυπώσεις. 

"Η Βουλγάρα ήταν βίαιη – Πίεζε τον Αντιπτέραρχο να την παντρευτεί". Τίτλος με μεγάλα γράμματα από site φιλικό στη ΝΔ.
Καλέ, βιαιότατη. Αφού έπεσε απανωτά πάνω στις σφαίρες! Ο ταρίφας είναι αυτό που στην Κρήτη λένε "γρόθος". Κακώς αδιαφόρησε, κάκιστα δεν μετέφερε στο πλησιέστερο Νοσοκομείο τη βαρύτατα τραυματισμένη γυναίκα, αλλά οι αυτοαποκαλούμενοι "δημοσιογράφοι" είναι τρις χειρότεροι! 

Πάλι ξεπλένεται ένα έγκλημα, προφανώς γιατί ο δράστης είναι στρατιωτικός! Έλεος πια! Μόνο στη χούντα του Παπαδόπουλου τέτοια συμπεριφορά! Τι είναι αυτοί ρε!; Δεν διστάζουν να σπιλώσουν το θύμα και να βγάλουν λάδι το φονιά. Τονίζουν τη διαφορά ηλικίας και την καταγωγή, για να κάνουν τι; Να μας πουν εμμέσως πλην σαφώς, πως έφταιγε η γυναίκα, όχι ο θύτης και αυτόχειρας!

Η γυναίκα πυροβολήθηκε, το καταλαβαίνετε; Ποιός πυροβόλαγε συνέχεια; Δεν τους νοιάζει, το έγκλημα αυτό καθ' αυτό. Τους νοιάζουν οι εντυπώσεις και η προπαγάνδα. Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, πυροβολούσε κάποιος αλλοδαπός την πλούσια Ελληνίδα σύζυγό του, τι θα έλεγαν τότε; Πάλι θα τόνιζαν την εθνικότητα! Αυτό είναι ρατσισμός.

Στη συγκεκριμένη τραγωδία είναι γυναίκα και άντρας. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που άντρας σκοτώνει τη γυναίκα του. Ο λόγος; Το κίνητρο αφορά την αστυνομία και τα δικαστήρια, για μένα δεν υπάρχει κανένας λόγος (με την έννοια της δικαιολογίας), να αφαιρέσεις μια ζωή. Άλλοτε είναι η ζήλια, άλλωστε το οικονομικό, χίλια δυο πράγματα, μικρά και μεγάλα, κάνουν τα ζευγάρια να τσακώνονται. Ευτυχώς δεν σκοτώνονται όλοι.

Κι εδώ να πούμε μερικά πράγματα που τσούζουν τα κανάλια και τους νοικοκυραίους. 
Ο φονιάς είναι ένας ακόμα άντρας και το θύμα μια ακόμα γυναίκα. Η Πατριαρχία είναι πηγή εγκλημάτων.
Διάβασα με φρίκη πως κάποτε έβαζαν στις γυναίκες φίμωτρο! Ως άντρας ζητώ συγνώμη. Μάλιστα φίμωτρο, που ήταν όργανο βασανισμού, προκαλούσε αφόρητο πόνο, αν προσπαθούσε η άμοιρη γυναίκα να μιλήσει.
Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο βάρβαρο, σαδιστικό και εξευτελιστικό. Οι χώρες που το έκαναν ήταν πολλές ακόμα και οι δήθεν πολιτισμένες της Δύσης! Δεν θα το πίστευα, αν δεν άκουγα την παροιμία: "Γυναίκα δίχως φίμωτρο, αλί που θα την πάρει"! 

Αυτή η τρισάθλια σεξιστική πρακτική και νοοτροπία ως τα τέλους του 19ου αιώνα (!) προπαγανδίζεται εμμέσως από τα ΜΜΕ, τα οποία βέβαια η μέρα της γυναίκας, έλεγαν "χρόνια πολλά". Χθες ήταν η μέρα του Αντιπτεράρχου. 

Ρατσισμός είναι ο τονισμός της εθνικότητας όταν δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Ο Αντιπτέραρχος είναι Έλληνας. Ο Έλληνας φονιάς λοιπόν σκότωσε τη Βουλγάρα γυναίκα του.
Σας αρέσει παπαγάλοι;

Να δούμε τώρα αυτό που καίει περισσότερο. Το Αντιπτέραρχος. Δεν θα ήθελα με τίποτα, να είμαι στη μονάδα που διοικούσε. Αν πυροβόλησε τη σύζυγο, τους φαντάρους θα τους είχε λιώσει.

Υπάρχει η νοοτροπία που καλλιεργείται στο στρατό. Δεν την έχουν όλα τα στελέχη, αλλά πολλοί επηρεάζονται. Η αντίληψη πως τα πάντα λύνονται με τα όπλα, είναι λάθος.

Η σύζυγος μας, τα παιδιά μας, οι γνωστοί και οι φίλοι, δεν είναι ο εχθρός. Πολλοί συνηθίζουν στη βία. "Έξις δευτέρα φύσις" Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε, όχι τα διαβατήρια.
Ο ίδιος ο δράστης, μπορεί να μην ήταν ρατσιστής. Ήταν όμως σίγουρα βίαιος, καθώς είχε συνηθίσει να μην του φέρνουν αντιρρήσεις. Το "διατάξτε" όμως μέσα στο σπίτι είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να ακουστούν...
Τα συλλυπητήρια μας. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Μαρτίου 2019 στις 10:46 μ.μ.

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το περιστατικό που συνέβη χθες στο Ελληνικό με το θάνατο δύο ανθρώπων μπροστά στα μάτια ενός αυτοκινητιστή ταξί, είναι ενδεικτικό της απάθειας και της ασέβειας με την οποία αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος τον διπλανό του.
Το ΣΑΤΑ καταδικάζει την συμπεριφορά του ταξιτζή και την χαρακτηρίζει όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη. Ακόμη κι αν είχε προγραμματισμένη μεταφορά, όφειλε ως άνθρωπος, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη.
Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΥΜΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ"
Καλά κάνετε, θα ήθελα όμως και το ονοματάκι του κυρίου. Όχι τίποτε άλλο, για να του δώσω "βραβείο για το πιο καθαρό κάθισμα αυτοκινήτου". Χαίρομαι που δεν είναι πλέον ταξιτζής. Άλλωστε μου έχει τύχει παλιά, πριν τα κινητά, να μεταφερθώ με ταξί σε νοσοκομείο, γεμάτος αίματα. Να τα λέμε κι αυτά. Με την ευκαιρία ευχαριστώ ακόμα μια φορά τον άνθρωπο, που το είχε κάνει.
Ακόμα ένα δελτίο τύπου:
"Καμπάνα στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο για τα συκοφαντικά και προσβλητικά σχόλια προς τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλο
Η αγωγή που άσκησε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος κατά του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου επεφύλασσε βαριά καμπάνα για τον τελευταίο. Το Εφετείο Αθηνών δεν δέχτηκε την αίτηση απόρριψης της πρωτόδικης ποινής και υποχρεώνει τον Στέφανο Χίο να καταβάλλει στον πρόεδρο του ΣΑΤΑ ποσόν 15.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη από τα προσβλητικά σχόλια του δημοσιογράφου..."
Είναι ακόμα μια ανακοίνωση που με γεμίζει χαρά. Με τον Πρόεδρο του ΣΑΤΑ έχουμε μεγάλες διαφορές, αξεπέραστες, αλλά όποιος κάνει κάτι καλό, το παραδέχομαι. Νομίζω πως ο Στέφανος Χίος χρειάζεται κυρίως φάρμακα και ιατρική παρακολούθηση. Επειγόντως. Αν τυχόν γίνει κάτι κακό, μην πουν μετά "δεν ξέραμε". Γιατί πολύ τον βλέπω να δικαιολογεί το φονιά, κι ανησυχώ. Γυαλίζει και το μάτι του...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger