Home » , , » Ο ρατσισμός των "λούμπεν"

Ο ρατσισμός των "λούμπεν"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 | 5:47 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σιχαίνομαι τη νοοτροπία των μεγάλων αφεντικών που κινούν τα νήματα. Καταλαβαίνω όμως το σκοπό τους. Θέλουν να εκμεταλλεύονται τους φτωχούς για να θησαυρίζουν. Η απληστία τους και το ότι είναι αδίστακτοι, τους κάνει να υιοθετούν το ρατσισμό και το φασισμό. Επειδή έχουν πάρα πολλά χρήματα, έχουν καβαλήσει το καλάμι.

Για την αδικία και την άγρια εκμετάλλευση των πραγματικών αρχηγών του ναζισμού υπάρχει λογική εξήγηση: Το κέρδος των λίγων εις βάρος των πολλών.
Όπως επίσης υπάρχει εξήγηση για τους δικτάτορες, τους κάθε λογής τυράννους, που βασανίζουν τον κόσμο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.
Λέγεται "εξουσία", η οποία διαφθείρει, πόσο μάλιστα όταν είναι απόλυτη. Επίσης, διάφοροι βολεμένοι, "ημέτεροι", "κουμπάροι", κόλακες, "πραιτοριανοί" κλπ, έχουν συμφέρον να είναι καθάρματα, να είναι φασίστες. Κερδίζουν από τη δυστυχία των άλλων, άλλος περισσότερα, άλλος λιγότερα, ανάλογα που βρίσκεται ο καθένας στην πυραμίδα της ιεραρχίας.

Υπάρχει όμως μια κατηγορία φασιστών, "τα πιόνια" που για να εξηγήσουμε, γιατί κατάντησαν ναζί, πρέπει να ζητήσουμε τη βοήθεια ψυχιάτρου. Τύποι εντελώς ξευτελισμένοι, θα χαρούν με τον πόνο και θάνατο. Με τα βάσανα ανθρώπων, που δεν γνωρίζουν, που δεν πείραξαν ποτέ κανένα, που είναι σε χειρότερη μοίρα από τους ίδιους.

Ο ρατσισμός των "λούμπεν" είναι παράλογος. Το ιδιότυπο αυτό "σύνδρομο της Στοκχόλμης", που κάνει τους "φτωχομπινέδες" να σκύβουν δουλικά το κεφάλι στο αφεντικό και να τα βάζουν με τον αδερφό τους, εξηγείται βέβαια πολιτικά από το Μαρξ. Λόγω της πλήρους εξαθλίωσης βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο και δεν έχουν αναπτύξει ταξική συνείδηση. 

Η νοοτροπία του σκλάβου καλλιεργείται συστηματικά. Στην Αρχαιότητα η δουλεία θεωρούνταν κάτι φυσικό.
Για να αποφύγουν συνεχείς εξεγέρσεις, όπως αυτή του Σπάρτακου, η οποία παραλίγο να γκρεμίσει πρόωρα τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι κυβερνώντες έκαναν συστηματική πλύση εγκεφάλου. 

Χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια για να καταργηθεί επίσημα η δουλεία. Χρειάστηκε να αλλάξουν πρώτα πάρα πολλά. Όμως οι σκλάβοι παρέμειναν. Σήμερα πληρώνονται ψίχουλα, ενώ δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ σε άθλιες συνθήκες, χωρίς κανένα δικαίωμα. "Χαμογέλα ρε, 300 ευρώ παίρνεις". 

Μια μειοψηφία "ειλώτων" από φόβο δεν κάνει κάτι για την εκμετάλλευση από τα αφεντικά, αλλά τα βάζει με τους μετανάστες. Κι ας είναι κι οι ίδιοι απόγονοι μεταναστών ή προσφύγων!
Τι είναι πιο εύκολο, να διώξουν το Στουρνάρα, που είναι ο εκλεκτός των τοκογλύφων, που είναι παντός καιρού και κυβέρνησης, ή να ξεσπάσουν στο φτωχό, ανασφάλιστο, ξένο εργάτη;
Τον οποίο μπορεί όχι μόνο να μην του δώσουν τους μισθούς τα αφεντικά, αλλά και να τον πυροβολήσουν, αφού η αστική δικαιοσύνη θα τους βγάλει λάδι!
Ο Στουρνάρας όμως δεν θέλει καμία αύξηση μισθού. Ο μετανάστης φυσικά και θέλει. Ποιος είναι μαζί με τον εργαζόμενο και ποιος αντίθετος; 

Θα μου πείτε "είναι πολλοί οι ηλίθιοι"; Το "πολλοί" είναι σχετικό. Όσοι χειροκροτούν δολοφόνους αθώων κι ανυπεράσπιστων δεν είναι παρά μια ισχνή μειοψηφία. Όμως είναι υπεραρκετοί, για να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα.

Για την εξάλειψη του επικίνδυνου φαινομένου του ρατσισμού χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Όσο καλλιεργείται από τα ΜΜΕ το μίσος και ο φόβος, τόσο θα παράγονται εγκληματίες και δολοφόνοι. Κομπλεξικοί, που θα αυτοκαταστραφούν και θα καταστρέψουν άλλους για χάρη των εκμεταλλευτών.

Οι υποκριτές ηθικοί αυτουργοί, οι δημιουργοί των τεράτων, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποκηρύξουν τα αναλώσιμα "πιόνια" τους. "Αφρικανοί από τη Νάουσα είναι".

Ρατσισμός και ψέμα πάντα μαζί. Τη θέση των ηλιθίων, στη φυλακή ή το χώμα, θα πάρουν άλλοι βλαμμένοι, που θα σκοτώσουν για χάρη των αφεντικών. Που θα ψηφίσουν "σωτήρες και ηγέτες" μόνο και μόνο για να καταστραφούν. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger