Home » , , » Η μεγάλη μπίζνα

Η μεγάλη μπίζνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 18 Μαΐου 2019 | 6:26 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

«Η σχέση της σημερινής Περιφέρειας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις υπόλοιπες δεκατρείς Μητροπόλεις και τις Μονές της Αττικής δεν είναι ευκαιριακή αλλά βασίζεται από την πρώτη στιγμή σε γόνιμη και σταθερή συνεργασία», τόνισε η Δούρου, «μετά από την τελετή του αγιασμού και της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για την έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του “Ιωνικού Κέντρου“ της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας».

Κι άρχισε να απαριθμεί το… παραδάκι: «Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ έχουμε διαθέσει για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας, για υποδομές που αφορούν στον συνάνθρωπο, κατασκηνώσεις, για τη διάσωση και ανάδειξη του βυζαντινού πολιτισμού αλλά και την επικοινωνία του θρησκευτικού τουρισμού. Χρηματοδοτούμε με 5 εκατομμύρια ευρώ το Ιωνικό Κέντρο και μαζί με τα Προσφυγικά στην Αλεξάνδρας, όπου δημιουργούμε Μουσείο Μικρασιατών, ολοκληρώνουμε τη διαφύλαξη και την προβολή της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

Ηταν εκεί όλος… ο καλός ο κόσμος. Από τον Ιερώνυμο, που ευχαρίστησε ονομαστικά τη Δούρου για την καταλυτική της προσφορά στο διατηρητέο αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Δεινοκράτους, όπου γίνεται μεγάλη ανάπλαση με 14 εκατομμύρια ευρώ αρχική χρηματοδότηση, και συνολικά για τη συνεργασία της με την Εκκλησία, τον τοπικό δεσπότη («πνευματικό τέκνο» του Ιερώνυμου) και εκπροσώπων Μονών του Αγίου Ορους, μέχρι τον Σαμαρά (!) και τους δημάρχους της περιοχής (Νέας Ιωνίας Γκότσης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Βασιλόπουλος, Ηρακλείου Αττικής Μπάμπαλος). Μόνον ο Πάιατ και ο Μελισσανίδης έλειπαν. Ομως, ο μεν πρώτος είχε ήδη «ευλογήσει» το έργο με επίσκεψή του στη μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο δε δεύτερος έπρεπε να βοηθήσει στην απόκρυψη της μεγάλης μπίζνας.

Γιατί το «Ιωνικό Κέντρο» του δεσποταριάτου είναι ο κρίκος που θα ενώσει το φαραωνικό γήπεδο του Μελισσανίδη στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας με τα οικόπεδα που ο ίδιος καπιταλιστής έχει αγοράσει στην περιοχή Προμπονά και στα οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει εμπορικά κέντρα, χώρους εστίασης, ίσως και ξενοδοχεία, δημιουργώντας έτσι έναν τεράστιο εμπορικό χώρο από τον Προμπονά (εκεί που βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο της Columbia) μέχρι το άλσος.

Τα σχέδια αυτά αποκαλύψαμε με αρθρογραφία μας το 2017 (εδώ και εδώ). Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς μπήκε στο κόλπο το ιερατείο, όμως αποτελεί έναν κρίσιμο κρίκο για την υλοποίηση του σχεδίου, λόγω της επιρροής που διαθέτει, όχι μόνο στους εκάστοτε διαχειριστές της κρατικής εξουσίας, αλλά και στους κατοίκους των περιοχών που δέχονται την επίθεση των πλιατσικολόγων καπιταλιστών του real estate.

Το «Ιωνικό Κέντρο» των δεσποτάδων και το γήπεδο Μελισσανίδη θα ολοκληρωθούν ταυτόχρονα. Ηδη, η διοίκηση Καμίνη έχει βάλει μπροστά την πολεοδομική μελέτη στην περιοχή του «ΒΙΟ.ΠΑ. Προμπονά προς εξυγίανση» και την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή, περιφρονώντας τους κατοίκους που έχουν αποδυθεί σε έναν μακρόχρονο δικαστικό (κυρίως) αγώνα, για να προστατευθούν από τα καταστροφικά σχέδια.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόλις εμείς αρχίσαμε να «σκαλίζουμε» τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Καμίνης επέβαλε «σιγή ασυρμάτου» στις υπηρεσίες του Δήμου (δείτε σχετικά).
Ολα, λοιπόν, θα είναι έτοιμα για να μπει μπροστά το σχέδιο της ανάπτυξης εμπορικών κέντρων στα οικόπεδα του Μελισσανίδη και του Μάτσα στον Προμπονά, τα οποία -χάρη στις αβάντες του κράτους- απέκτησαν τεράστια τιμή σε σχέση μ' αυτή που αγοράστηκαν. Και βέβαια, θα πέσει κι άλλο κρατικό χρήμα για την εξυπηρέτηση των καπιταλιστών, σε έργα υποδομής κυρίως.

Δε χρειάζεται να αναρωτηθούμε τι γύρευαν οι δήμαρχοι της περιοχής στη φιέστα των δεσποτάδων. Ολοι τους είναι και υποψήφιοι δήμαρχοι και δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα βρεθούν απέναντι στο ιερατείο, που μπορεί να επηρεάσει τους εκλογείς σε τοπικό επίπεδο. Εσπευσαν, λοιπόν, να πάρουν θέση δίπλα στους δεσποτάδες, τον Σαμαρά και τη Δούρου, που οι δεσποτάδες της έδωσαν την πρώτη θέση (βλέπετε, η Περιφέρεια έβαλε και λεφτά, όχι μόνο καλά λόγια).
Φυσικά και ξέρουν τι «παίζει» (έτσι δεν είναι, Αρη Βασιλόπουλε;), αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger