Home » , » Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Κολωνό (Βίντεο) - Φιάσκο η φασιστοσύναξη Κασιδιάρη παρά τις πλάτες της κυβέρνησης στους νεοναζί

Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Κολωνό (Βίντεο) - Φιάσκο η φασιστοσύναξη Κασιδιάρη παρά τις πλάτες της κυβέρνησης στους νεοναζί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 | 10:19 μ.μ.

Μαζικότατη, δυναμική και με παλμό ήταν η αντιφασιστική συγκέντρωση  και πορεία που έγινε από τον σταθμό του Μέτρο Κεραμεικός προς την πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Κολωνό.
Μέλη αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, κομμάτων, δημοτικών παρατάξεων της αριστεράς.και απλή πολίτες της Αθήνας διαδήλωσαν κατά της προεκλογικής συγκέντρωσης της δημοτικής παράταξης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, που είχε ομιλητή το υπόδικο στέλεχος του Μιχαλολιάκου Η. Κασιδιάρη.

Οπως μπορεί να διακρίνει κανείς και στο βίντεο που παραθέτουμε -είναι μια σύνθεση από οπτικό υλικό που ανέβασαν χρήστες του διαδικτύου και απαλλοτριώσαμε- η ναζιστική συμμορία-κόμμα πήρε μια ηχηρή απάντηση από τους διαδηλωτές.

"Η αστυνομία δεν άφησε τους διαδηλωτές να προχωρήσουν στην οδό Σπύρου Πάτση, αλλά ορισμένα άτομα από τη συγκέντρωση κινήθηκαν προς το παράρτημα του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου στη λεωφόρο Αθηνών όπου επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας βόμβες μολότοφ, ενώ εκείνοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων", αναφέρουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ,

Σε στιγμιότυπο από το παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε την Ντινα Ρέππα, επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, να μιλάει στους διαδηλωτές, μπροστά από τα ΜΑΤ που προστάτευσαν σήμερα τον Κασιδιάρη στην Ακαδημια Πλατωνος.


Από την σελίδα της ΚΕΕΡΦΑ αντιγράφουμε:

 Φιάσκο η φασιστοσύναξη Κασιδιάρη παρά τις πλάτες της κυβέρνησης στους νεοναζί

Ένα μεγάλο φιάσκο ήταν η απόπειρα της Χρυσής Αυγής να καλέσει φασιστοσύναξη στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Η γειτονιά περιφρόνησε τους φασίστες, όπως τους αξίζει και τους γύρισε την πλάτη. Ντροπή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε να κάνει πλάτες σε αυτή τη χούφτα των τριάντα νεοναζί, με επικεφαλής τον υπόδικο Κασιδιάρη για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο.

Είναι πισώπλατη μαχαιριά στο αντιφασιστικό κίνημα η άδεια που έδωσε η Γεροβασίλη για την πραγματοποίηση της εμετικής φασιστοσύναξης. Έβαλε τη ΓΑΔΑ να τους περιφρουρεί και επιστράτευσαν δεκάδες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ. Έκλεισαν προκλητικά τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για να εμποδίσουν την αντιφασιστική κινητοποίηση και έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν την κινητοποίηση. Είναι αίσχος.

Είχε προηγηθεί η πολιτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Υπουργείο) να καταργήσει την ιστορική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να μην παραχωρήσει χώρους και εκλογικά περίπτερα στη Χρυσή Αυγή αλλά και η αποτυχημένη απόπειρα προβολής του φύρερ της Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκου από την διοίκηση της ΕΡΤ, την οποία εμπόδισε η ΠΟΣΠΕΡΤ με στάση εργασίας.

Χωρίς αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι φασίστες δεν θα είχαν που να σταθούν. Τόσο κούφια ήταν τα καλέσματα της κυβέρνησης για “αντιφασιστικό μέτωπο” που βρέθηκαν να προστατεύουν τον υπόδικο Κασιδιάρη. Με αυτές τις επιλογές στρώνουν το δρόμο στο Μητσοτάκη και τους φασίστες και γι αυτό θα μας βρίσκουν σταθερά απέναντι.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στον αστυνομικό κλοιό, στην Σπύρου Πάτση και Λεωφόρο Καβάλας υπήρχαν τα πανό της ΚΕΕΡΦΑ, της Ανταρσια στις γειτονιές της Αθήνας, του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της ΟΡΜΑ.

Μίλησαν η Ντίνα Γκαρανέ, μέλος του ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας που πήρε απόφαση για συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση, η Ζανέτα Λυσικάτου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο Τζαβέντ Ασλάμ μαζί με τον Χαντίμ Χουσείν, πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος και υποψήφια Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη.

Αντιπροσωπεία της αντιφασιστικής διαδήλωσης ζήτησε από τον επικεφαλής της Αστυνομίας να αποσύρουν τις κλούβες ώστε να βαδίσει ανεμπόδιστη η κινητοποίηση και μετά από συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία αρνήθηκαν.

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία προς το κέντρο και κατάληξη στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger