Home » , » Ποια Κυπριακή, Ελληνική, Τουρκική ΑΟΖ ρε απατεώνες;

Ποια Κυπριακή, Ελληνική, Τουρκική ΑΟΖ ρε απατεώνες;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 | 7:11 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μια εικόνα 1000 λέξεις. Ένας χάρτης αποδεικνύει την αλήθεια. Η ΕΡΤ, που σαν κρατική - κυβερνητική τηλεόραση προπαγανδίζει την πολιτική της Ελληνικής αστικής τάξης και τις βλέψεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, μας ενημερώνει όσο τα υπόλοιπα ιδιωτικά χαμαιτυπεία για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Οι κακοί Τούρκοι θέλουν τη θάλασσα της Κύπρου. Για την ακρίβεια θέλουν τους υδρογονάνθρακες ή τους... υδατάνθρακες (όπως το δει κανείς) της Κυπριακής Δημοπρασίας.
Το ότι ο Σουλτάνος είναι ανισόρροπος, μεγαλομανής, αδίστακτος κλπ, το ξέρουμε. Αλλά το ίδιο χάλια είναι και οι πολιτικοί της Ελλάδας ή της Κύπρου.

Ένας χάρτης, που έβαλε η ΕΡΤ όσο μας εξηγούσε γιατί οι Τούρκοι είναι κακοί κι εμείς καλοί, γιατί οι σύμμαχοι και φίλοι ευρωπέη θα μας βοηθήσουν κάνοντας τους "ντα", έδειξε την Κυπριακή Αποκλειστική Ζώνη Εκμετάλλευσης.
Είδα πως στο οικόπεδο 11 πχ υπάρχει το σήμα της ENI (Ιταλική Πολυεθνική) και της Total που είναι Γαλλική. Υπάρχει επίσης η Korea Gas Corporation (KOGAS) στα "οικόπεδα" 2,3 και 9 η Αμερικανική Exxon Mobil (οικόπεδο 10), η Shell (οικόπεδο 12) κλπ.

Για ποια Κυπριακή ΑΟΖ μιλάμε λοιπόν; Ότι υπάρχει εκεί, θα τα εκμεταλλευτούν Πολυεθνικές! Άρα και η σύγκρουση συμφερόντων είναι μεταξύ εταιριών. Το Κυπριακό κράτος, που θα χαρίσει ουσιαστικά το υπέδαφος, για να το εκμεταλλευτούν οι εταιρείες αυτές, θα πάρει ΨΙΧΟΥΛΑ.
Κι αν πάρει, γιατί με τέτοιους που έχουμε μπλέξει, μπορεί να πληρώσει κι από πάνω!

Ερχόμαστε τώρα στην περιβόητη κρίση. Φυσικά τα λαμόγια της Τουρκίας θέλουν κι αυτά τις μίζες τους, έχουν τους προστάτες τους, τους νταβατζήδες τους, όπως ακριβώς οι Έλληνες και Κύπριοι απατεώνες πολιτικοί.
Αλλά δεν νομίζουν Έλληνες, Τούρκοι και Κύπριοι, πως το παρακάνουν, αν πιστεύουν, ότι θα σκοτωθούμε εμείς για τα δικά τους συμφέροντα; 

Κάποιες εταιρείες είναι ευχαριστημένες με τη μοιρασιά. Άρα ευχαριστημένοι είναι και όσοι πολιτικοί χαρτζιλικώνονται από αυτές, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους. Πρόκειται όχι για αληθινούς πολιτικούς, αλλά για υπαλλήλους των Πολυεθνικών.
Κι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ακόμα είναι ένα πόστο, που έφτιαξαν διάφορες Πολυεθνικές για να βάλουν μαριονέτα τους.
Κάποιες άλλες εταιρείες επίσης ισχυρές θέλουν μερίδιο, κοψίδι από τη λεία. 

Κι έχουμε ακριβώς ότι γίνεται στη ζούγκλα: Κάποιο αρπακτικό βρίσκει κουφάρι ή σκοτώνει ένα ζώο κι ετοιμάζεται να το καταβροχθίσει.
Τα άλλα αρπακτικά, όρνεα, ύαινες, αιλουροειδή κοκ, προσπαθούν να πάρουν για τον εαυτό τους τα σπλάχνα και το κρέας του θηράματος. Με τη μόνη διαφορά πως οι εταιρείες μπλέκουν τους πολιτικούς, τους υπηρέτες τους, κι αυτοί με τη σειρά τους μπλέκουν... εμάς! Και βρισκόμαστε πολλάκις στη δυσάρεστη θέση να πολεμάμε για κέρδη άλλων. Και να πεθαίνουμε γι αυτά.

Το φωνάζουμε: ΔΕ ΣΦΑΞΑΝΕ! Δεν πολεμάμε για κανένα κερατά, πόσο μάλλον για βαθύπλουτα παλιοτόμαρα.
Εάν μας δώσουν όπλα οι πολεμοκάπηλοι, θα είναι το τελευταίο τους λάθος. Δε νομίζω πως θα το κάνουν, ακριβώς γιατί τους πήραμε χαμπάρι.
Ας μας πουν τώρα ό,τι εθνικιστική μαλακία τους έρθει στο κεφάλι. Αδιαφορούμε. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger