Home » , , » Οταν η ελληνική Αριστερά τροφοδοτούσε, με προικισμένα ταλέντα, το Σύστημα

Οταν η ελληνική Αριστερά τροφοδοτούσε, με προικισμένα ταλέντα, το Σύστημα

Από giorgis , Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 | 9:07 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Εναυσμα γι' αυτή την ανάρτηση αποτέλεσε ένα βίντεο που παρακολούθησα στο διαδίκτυο, από την σημερινή τηλεοπτική εκπομπή του Καμπουράκη.
Καλεσμένος του τηλεπαρουσιαστή ήταν ο θεωρούμενος "στρατηγός" του επικοινωνιακού επιτελείου και  σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού, υποψήφιος στο Επικρατείας της ΝΔ, Τάκης  Θεοδωρικάκος.

Σε σχετική ερώτηση για το θέμα που προέκυψε με την υποψήφια βουλευτή Τ. Μοροπούλου η οποία εισέπραττε παρανόμως επί 7 χρόνια τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, απάντησε, σε γενικές γραμμές ότι είναι ανούσιο το γεγονός και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για την υποψήφια 

Να επισημάνουμε αρχικά ότι ισχύει απόλυτα η εκτίμηση φιλοκυβερνητικού δημοσιογράφου ότι ο πρώην γραμματέας του Κ.Σ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Τάκης Θεοδωρικάκος σήμερα έχει καταντήσει ένας "μισθοφόρος" της Ν.Δ. Οτι "παραδίδει μαθήματα αριστερής αποστασίας, παριστάνει τον εισαγγελέα των πρώην συντρόφων του,ασχημονεί πάνω στην ίδια του την ιστορία, μόνο και μόνο για να εισπράξει τον ανάλογο μισθό", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα που επικαλεστήκαμε.

Για την σαπίλα που επικρατεί στον χώρο του εκδοτικοδημοσιογραφικού κατεστημένου, και γενικά στην αναγνωρισμένη κάστα των δημοσιολογούντων, έγραφα πρόσφατα στην ανάρτηση που τιτλοφορούσα "Μια διαχρονική ομερτά που υπάρχει στο «ανφάντ γκατέ» της καθεστωτικής δημοσιογραφίας" και σύντομα θα την συμπληρώσω με ένα κείμενο που θα ασχολείται με την εμπλοκή εκδοτών και δημοσιογράφων με ξένες και ντόπιες μυστικές υπηρεσίες.

Σήμερα θα αναφερθώ σε ένα θέμα που είναι σχετικά άγνωστο. Αλήθεια γνωρίζεται για τους πρώην αριστερούς που είτε άλλαξαν τάξη καταλήγοντας καπιταλιστές και στυλοβάτες του καπιταλιστικού συστήματος, είτε πάλεψαν από αριστερά δημοσιογραφικά μετερίζια και σήμερα κατάντησαν φερέφωνα των αστών;

Πιστεύουμε ότι τα ονόματα που θα αναφέρουμε παρακάτω θα δημιουργήσουν εντύπωση.

Στην κατεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιήσουμε πληροφορίες από ένα άρθρο που είχε γράψει ο  Χρήστος Πασαλάρης στην Real news. (Δεν ξεχνάει τον και εαυτό του. Και έχει ιδιαίτερη σημασία η περίπτωση του. Ξεκίνησε από γραμματέας της ΕΠΟΝ στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας, υπήρξε διευθυντής του «Ριζοσπάστη» φυλακίστηκε, εξορίστηκε, κινδύνευσε να χάσει την ίδια του την ζωή … για να καταλήξει ένας δεξιός δημοσιολόγος).

Πάμε, λοιπόν, να δούμε ένα απόσπασμα από το κείμενο του Χρήστου Πασαλάρη.

Πέφτει απ’ τα σύννεφα σήμερα κάθε νεαρός αριστερός όταν μαθαίνει ότι μερικοί από τους κορυφαίους παράγοντες της δημόσιας ζωής έχουν αριστεροί προέλευση. Και μόνο στον κρίσιμο χώρο των ΜΜΕ είναι εκπληκτική αναλογία στελεχών προερχομένων από τα κόμματα της Αριστεράς. Θυμηθείτε ότι και οι πέντε ιδρυτικοί «βαρόνοι του MEGA (Μπόμπολας,  Λαμπράκης  Τεγόπουλος Βαρδινογιάννης) ήσαν στα εφηβικά τους χρόνια ΕΠΟΝίτες.
Εβγαζαν χωνί, έβαφαν τοίχους έτρεχαν στις διαδηλώσεις.

ΕΠΟΝίτης υπήρξε και ο Αριστείδης Αλαφούζος, αριστερός και ο Μίνως Κυριακού και ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Αρης Βουδούρης και ο Γιώργος Κουρής.
Ολόκληρο το Σύστημα των MEDIA κυριαρχήθηκε μεταπολιτευτικά από πρώην στελέχη της Αριστεράς

Το ίδιο και στις μέρες μας  Από τον Σταύρο Ψυχάρη έως τον Γιώργο Κύρτσο και από τη Μανία Τεγοπούλου έως την Ολγα Τρέμη.
Ανάμεσα στους αριστερούς δημοσιογράφους που έγιναν σημαντικοί παράγοντες στη «Νέα Δημοκρατία» είναι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης κορυφαίος σύμβουλος του πρωθυπουργού, και η Σοφία Βούλτεψη 

Ποιος να πίστευε λοιπόν ότι, στα 70 μεταπολεμικά χρόνια, η ματωμένη, αγρίως κυνηγημένη αλλά και πνιγμένη στα λάθη της ηγεσίας της ελληνική Αριστερά θα τροφοδοτούσε, άθελά της, με προικισμένα ταλέντα, το παντοδύναμο Σύστημα; Αυτό δηλαδή που σήμερα, αχαμνή και πάντα διασπασμένη, φιλοδοξεί να… γκρεμίσει; 

Σημ: Το άρθρο του ο Χ. Πασαλάρης το έγραψε τον Φλεβάρη του 2014
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

24 Ιουνίου 2019 στις 7:21 π.μ.

Η αριστερα και κυριως το ΚΚΕ καταντησε φυτωριο και τροφοδοτης
της σαπιας δημοσιογραφιας και της αντιδραστικης δεξιας
Απ αυτη την εξελειξη των στελεχων αυτων καταλαβαινει πολυ ευκολα
κανεις τι ειδους διαπαιδαγωγηση παρεχει το ΚΚΕ στα μελη και τα
στελεχη του καθως επισης και η κατ ονομα αριστερα Γιατι ενα βαθεια
σνειδητοπιημενο μελος η στελεχος δεν κατανταει τοσο ευκολα υπηρετης
των εκμεταλευτων και των τυραννων του

24 Ιουνίου 2019 στις 9:58 π.μ.

Η μεταπολιτευτικη συστημικη αριστερα εβγαλε στρατιες ψευτοδιανοουμενων κρατικοδιαιτων αργοσχολων που η μονη τους δουλεια ηταν να φλυαρουν.Η εν λογω αριστερα παρηγαγε περισσοτερους απο οτι μπορουσε η ιδια να θρεψει με κομματικο χρημα.Ετσι καποιοι εφυγαν για αλλες πολιτειες..

24 Ιουνίου 2019 στις 10:23 μ.μ.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα για την Αριστερά: Πως διάολο βρίσκονται τόσοι πολλοί πρώην κομμουνιστές που υπηρετούν το σύστημα; Η απάντηση είναι πως υπάρχουν τόσοι λόγοι όσοι και οι ριψάσπιδες.
Βέβαια ο κυριότερος είναι η κουτάλα. Α! Και είναι διαφορετικό το παιδί από τον μπαμπά. Ο πατέρας πχ μπορεί να ήταν στο ΕΑΜ, να έφαγε εξορία, να έδωσε αγώνες για το Σοσιαλισμό αλλά το παιδί να βγήκε λιγάκι... κωλόπαιδο. Συμβαίνουν αυτά.
Ο κύριος λόγος λοιπόν είναι το βόλεμα. Ο αγώνας για Ισότητα προϋποθέτει a priori την εγκατάλειψη της αλαζονείας. Όταν κάποιος όμως είναι Ψαριανός, θα καταλήξει στη ΝΔ, είναι βέβαιο. Μπορεί να μη στεριώσει ούτε κει, αλλά δεν κάνει για κομμουνιστής.
Τα εγωιστικά παλιοτόμαρα, τα καθάρματα, σίγουρα υπάρχουν. Στους 300 υπήρχε ένας Εφιάλτης. Για να δούμε ποσοστό: 1 δια 300 μας κάνει 0,33% , δεν είναι πολύ. Όμως φτάνει ένας, για να κάνει ζημιά στους υπόλοιπους, όπως απέδειξε η μάχη των Θερμοπυλών. Παρεμπίπτοντος, εκτός από τον Εφιάλτη υπήρχαν και αυτοί που ήταν να φυλάξουν το πέρασμα, αλλά την κοπάνησαν. Όσοι έμειναν έγιναν ήρωες.
Όταν μιλάμε για εκατομμύρια θα βρεθούν και μερικές εκατοντάδες που θα λιποτακτήσουν, που θα φύγουν. Κάποιοι από αυτούς θα κάνουν μεγάλη ζημιά.
Φυσικά το σύστημα τους διαφημίζει. Εξυπηρετεί η άποψη πχ πως από το ΚΚΕ καταλήγεις εύκολα στη ΝΔ. Όμως δεν είναι έτσι. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, χιλιάδες, που αγωνίστηκαν θαρραλέα, που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα πιστεύω τους. Αυτούς δεν τους ξεχνάμε. Φυσικά τους άλλους που λάκισαν, τους σιχαινόμαστε.
Σίγουρα η πολιτική που εφαρμόζεται έχει σκοπό την διαιώνιση της αδικίας. Αυτό δεν γίνεται μόνο με καταστολή, με δύναμη, αλλά και με πονηριά. Μην ξεχνάμε πως πολλές ότι δεν μπόρεσε να κάνει η ωμή βία, το κατάφερε η προδοσία. Η εξαγορά είναι μια συνήθης πρακτική. "Σου δίνω τόσα, να έρθεις με το μέρος μου". Η ίδια η ιστορία της Ελλάδας δίνει άπειρα παραδείγματα. Την Τουρκοκρατία πολλοί κλέφτες, γίνονταν αρματολοί, έπειτα ξανά κλέφτες, μετά πάλι αρματολοί, μέχρι που τους έσφαζαν οι άλλοι κλέφτες ή οι αγάδες. Πράγματι οι περισσότεροι αρματολοί δεν είχαν φυσικό θάνατο.
Αν υπάρχουν κάποιοι που πουλιούνται; Φυσικά! Άλλωστε τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται. Από γη μέχρι αέρας, από ζώα, μέχρι άνθρωποι, από ορυκτά μέχρι συνειδήσεις.
Το ζήτημα δεν είναι, αν υπάρχουν παλιοτόμαρα, που αλλάζουν ιδεολογία σαν τα πουκάμισα, επειδή βολεύονται, επειδή κοιτάν μόνο τον εαυτούλη τους. Το θέμα είναι τι κάνουν τα εκατομμύρια των ειλώτων, που παρακολουθούν μουδιασμένοι τους φελλούς να επιπλέουν. Η φύση του φελλού του επιτρέπει να επιπλέει.
Οι υπόλοιποι όμως που πάμε στον πάτο, γιατί μας έχουν δέσει από μια άγκυρα, οφείλουμε να αγωνιστούμε, άσχετα με το τι κάνουν μερικά λαμόγια. Κι αυτό κάνουμε. Όσο υπάρχουν κοπανατζήδες, άλλο τόσο υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν, που έρχονται μαζί μας. Αυτοί είναι οι νέοι σύντροφοι, αυτοί που δίνουμε μάχες μαζί. Μάχες δύσκολες, αλλά πολλές φορές νικηφόρες.
Όσο υπάρχει αδικία θα υπάρχει Αντίσταση ό,τι κι αν κάνουν οι δυνάστες. Η Επανάσταση είναι μονόδρομος. Όσα κόλπα κι αν σκεφτούν, όσα πισωγυρίσματα κι αν γίνουν η πορεία της ριζικής αλλαγής δεν μπορεί να διακοπεί.

25 Ιουνίου 2019 στις 7:15 π.μ.

Καλά εσύ ως γκαιμπελίσκος προβοκάτορας του ΚΚΕ δεν θα έπαιρνες ποτέ όχι μισθό από την ΕΥΠ αλλά ούτε καν φιλοδώρημα. Όλοι αυτοί δεν διαπαιδαγωγήθηκαν έτσι από το ΚΚΕ μεταλλάχθηκαν και έγιναν γνήσιοι υπηρέτες της αστικής τάξης που εκπροσωπούν και του συστήματος που ανήκουν όταν πέρασαν "απέναντι" . Το σύστημα εξαγοράζει πολλά τομάρια που είναι πρόθυμοι να εξαγοραστούν αλλά και πολλούς που δεν αντέχουν την ταξική πάλη με την πρωτοπορία. Σε μία πορεία 100 χρόνων ενός επαναστατικού κόμματος όπως το ΚΚΕ αυτό είναι λογικό, ιδίως αν είσαι απέναντι στο σύστημα και υπήρξε στην παρανομία για σχεδόν 50 χρόνια. Τροτσκιστής είναι όνειδος να είναι κανείς, διότι υπηρετεί το σύστημα ακόμη και όταν είναι ενταγμένος σε αυτό, δεν χρειάζεται καν να περάσει "απέναντι"

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger