Home » , , » Θεσμικός ολοκληρωτισμός του συστήματος «δικαιοσύνης».

Θεσμικός ολοκληρωτισμός του συστήματος «δικαιοσύνης».

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 | 6:01 μ.μ.

Γράφει ο  Panos Flow

Οι Φυλακές τύπου Γ δεν είναι τα κτίρια και οι ταμπέλες. Ναι, δεν υπάρχουν κτίρια και ταμπέλες που να λένε «φυλακές τύπου Γ».
Οι συνθήκες που επικρατούν όμως μέσα στα κτίρια και στα κελιά της δημοκρατίας και όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται διαμορφώνουν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που δεν είναι απλά μια στέρηση ελευθερίας.
Αυτό ξεπερνάει κατά πολύ μια φυλακή τύπου Γ καθώς δεν περιορίζεται στις συνθήκες «υψίστης ασφαλείας» εντός του κτιρίου της φυλακής αλλά συνθέτει τον θεσμικό ολοκληρωτισμό του συστήματος «δικαιοσύνης».

Η κυβέρνηση του Σύριζα παραδίδει μαθήματα στην δεξιά εδώ και 4 χρόνια .Παρουσιάζεται με δημοκρατική μάσκα απορρίπτοντας τις φυλακές τύπου Γ και παράλληλα εφαρμόζει μια πρακτική που δεν είναι απλά «τύπου Γ» αλλά είναι καθεστώς υψίστης ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει απόλυτη ψυχολογική και σωματική βία και καταστολή δηλαδή οσμή ανθρώπινου κρέατος συνολικά,ολοκληρωτικά και θεσμικά.

Την ώρα που οι δικαστές ανοίγουν τα σύνορα για τον Λαγό, ζητούν δηλώσεις νομιμοφροσύνης απ' τον Δημήτρη Κουφοντινα και κάθε πολιτικό κρατούμενο με αντάλλαγμα το αυτονόητο.
Είναι πρόσφατη η ωμή παρέμβαση της αντιτρομοκρατικής στην δικαστική διαδικασία στην υπόθεση του Σακκά και η εκδικητική τοποθέτηση του Δημητράκη στο πειθαρχείο των φυλακών.
Μόλις πριν λίγες μέρες εισέβαλαν ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στις φυλακές Κορυδαλλού και βασάνισαν κρατούμενους οι οποίοι ήταν δεμένοι.

Οι συνεχόμενοι θάνατοι κρατουμένων στο κολαστήριο του Κορυδαλλού δεν επηρεάζει ούτε την δικαστική ούτε την πολιτική ηγεσία. Γι αυτούς δεν είναι κάτι σημαντικό που θα πρέπει να τους απασχολεί. Αρκεί μόνο να μην εξεγείρονται οι κρατούμενοι ή να μην καταγγέλλουν τις συνθήκες αιχμαλωσίας.
Ήδη διώκονται πολιτικοί κρατούμενοι για υπογραφή κειμένου αλληλεγγύης και οι δικαστές απ το 2018 αναζητούν «στοιχεία» σε...δημοσιεύματα.

Κατ εντολή διώξεις και διαδικασίες με κριτήριο την πολιτική ταυτότητα. Ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και ειδικές συνθήκες κράτησης κάτω από πολεμικό καθεστώς. Διαστρέβλωση και παράκαμψη των νομικών διατάξεων όπως και όπου εξυπηρετεί την «πολεμική» κατά των πολιτικών κρατουμένων.
Η εκδικητική μανία των δικαστών πλέον βγάζει μάτι και είναι ξεκάθαρα προϊόν «πολιτικής παραγγελίας». Όλα τα παραπάνω επί «αριστερής κυβέρνησης».

Εδώ και καιρό έχει ανοίξει θέμα με την αλλαγή της δικαστικής εξουσίας. Σύριζα και ΝΔ κοντράρονται για να βάλουν τους «δικούς τους». Ο Μητσοτάκης  δήλωσε προ ημερών την πρόθεση του να διορίσει αυτός και η κυβέρνηση του την ηγεσία του Αρείου πάγου.

Η συμμετοχή της δικαστικής εξουσίας στο πολιτικό παιχνίδι έχει πάψει προ πολλού να είναι θεωρία και υποψία. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και είναι εδώ, προκλητικά μπροστά στα μάτια μας. Τρομονόμοι,ποινικός κώδικας,στοχοποίηση και δικαστική τρομοκρατία,καθεστώς αιχμαλωσίας, πολιτικές διώξεις, παραποίηση και κατασκευή στοιχείων κ.α

Όποιος νομίζει ότι δεν τον αφορά,απλώς δεν έχει έρθει ακόμα η σειρά του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger