Home » » Ε.Κ.Αγρινίου: Ένας ακόμη εργάτης οικοδόμος νεκρός στον αγώνα για το μεροκάματο

Ε.Κ.Αγρινίου: Ένας ακόμη εργάτης οικοδόμος νεκρός στον αγώνα για το μεροκάματο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 | 7:09 μ.μ.

Αλλος ένας άνθρωπος της τάξης μας, αυτή την φορά ένας 62 ελαιοχρωματιστής, στο Αγρίνιο, έχασε την ζωή του παλεύοντας για το μεροκάματο. Επεσε από σκαλωσιά σε σπίτι στην Αμφιλοχία όπου εργαζόταν με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

"Για μια ακόμη φορά οι ανύπαρκτοι έλεγχοι για μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς είχαν αποτέλεσμα – το θάνατο ενός συναδέλφου και μάλιστα σε μια ηλικία που έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί" τονίζει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και προσθέτει: "Οι θάνατοι στους χώρους δουλειάς δεν είναι απλώς ατυχήματα, είναι εργατικά εγκλήματα. Οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα".

Το Ε.Κ Αγρινίου προσθέτει στην ανακοίνωσή του:

Απαιτούμε να επανδρωθούν οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό και να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους.
Καλούμε την κυβέρνηση αντί να απαξιώνει παραπέρα το ΣΕΠΕ με βάση τις δηλώσεις και τα μέτρα του υπουργού κ. Βρούτση που θέλει να το θέσει υπό τον έλεγχο της Γ. Γραμματείας του υπουργείου για τη λειτουργία όλων των επιτροπών ελέγχου στους χώρους.

Να εφαρμοστεί το πενθήμερο 7ωρο-35ωρο στον κλάδο των κατασκευών.
Να γίνει η άμεσα αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων σε όλους τους συναδέλφους οικοδόμους για να διευκολυνθούν να καταχωρήσουν τη συνταξιοδότησή τους.
Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς για να παίρνονται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και απαιτούμε να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger