Home » , » Κοίτα να δεις ποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για "ξενόδουλους συμμορίτες"!

Κοίτα να δεις ποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για "ξενόδουλους συμμορίτες"!

Από giorgis , Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 | 8:39 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Σε λίγες μέρες, στις 29 Αυγούστου, συμπληρώνονται 70 χρόνια από την λήξη του εμφυλίου πολέμου. (Τότε θα έχουμε και μεγάλο σχετικό αφιέρωμα στον ιστότοπό μας. Να πούμε επίσης ότι και το σημερινό σχετικό δημοσίευμα που υπογράφει ο Τάσος Κωστόπουλος στην "ΕτΣ" είναι ενδιαφέρον).

Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο χώρος της Αριστεράς στην έντυπη και ηλεκτρονική του παρουσία, -εκτός κάποιων εξαιρέσεων-, έχει υποτιμήσει τα ιστορικά θέματα. Και μάλιστα σε μια εποχή κατά την οποία ο ταξικός αντίπαλος προσπαθεί να ξαναγράψει την πρόσφατη ιστορία μας, επικαλούμενος ψέματα, και αθλιότητες.

Γράφουμε αυτή την εισαγωγή γιατί τυχαία συναντήσαμε μια διαφήμιση στο διαδίκτυο που ασυναίσθητα μας έφερε στην μνήμη τα «Επίκαιρα», -τα σποτάκια που προβαλλόταν στους κινηματογράφους την εποχή της χούντας πριν την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας-.

Διαφημίζεται ένα πόνημα με το οποίο κυκλοφορεί σήμερα σαν ένθετο στην έντυπη πατσαβούρα που κατ’ ευφημισμό λέγεται εφημερίδα «Δημοκρατία» και υποτίθεται ότι είναι  «Αφιέρωμα στα 70 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου». «Η Πηγάδα του Μελιγαλά και ο Αρης Βελουχιώτης • Tα πραγματικά γεγονότα για τον  αιματοβαμμένο Σεπτέμβριο του ‘44», τιτλοφορούνται κάποια κεφάλαια αυτού του ρυπαρογραφήματος.

Μια ματιά που ρίξαμε στο ποιόν του συγγραφέα αυτού του κατασκευάσματος -Γιώργος Τζουβαλάς λέγεται και είναι στρατηγός ε.α- είμαστε σίγουροι ότι και αυτό το πόνημα δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις ανάλογες εκδόσεις που έκανε η «υπηρεσία Διαφώτισης» του μετεμφυλιακού καθεστώτος και τα έντυπα που κυκλοφορούσε το υπουργείο προπαγάνδας της Απριλιανής χούντας.

Κρεσέντο χυδαίου αντικομμουνισμού και παραπληροφόρησης με ύμνους για τον λεγόμενο "Εθνικό Στρατό" ο οποίος "υπακούοντας στις προσταγές των εθνικών κυβερνήσεων, κατετρόπωσε τους ξενόδουλους συμμορίτες, κατά τη διάρκεια ενός τρίχρονου, σκληρού και αιματηρού αγώνα, ο οποίος έληξε στις κορυφές του Γράμμου την 29ην Αυγούστου του 1949".

Φυσικά και δεν μας εντυπωσιάζει το γεγονός. Η φυλλάδα «Δημοκρατία», αποτελεί μια αναβίωση της χουντικής πατσαβούρας «Ελεύθερος Κόσμος» του Σάββα Κωνσταντόπουλου.
Κι αυτό το λέμε, γιατί τα ρυπαρογραφήματα που την συνοδεύουν σχεδόν κάθε Κυριακή, σαν «βιβλία», δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα έντυπα που κυκλοφορούσε το υπουργείο Εσωτερικών της Απριλιανής χούντας.
Εντυπα γεμάτα συκοφαντίες, παραχάραξη της ιστορίας, και αισχρότητες. Από πού  να αρχίσεις και πού να τελειώσεις


Να θυμίσουμε ότι έχουμε αναφερθεί σε ένα πόνημα που κυκλοφόρησε μαζί μ’ αυτή την φυλλάδα και είχε τίτλο «Στην τελική νίκη του Εθνικού στρατού, στο χρονολόγιο των μαχών και στο παιδομάζωμα», ενώ έχουμε αναρτήσει και σχολιασμό για την σπίλωση που επιχείρησε στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη. Σε άλλη περίπτωση, με ένθετό της "αγιοποιεί" φασίστες, και συκοφαντεί το ΕΑΜικό κίνημα.

Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά απευθυνόμενος σ' αυτούς που έχουν το θράσος να μιλάνε για "ξενόδουλους συμμορίτες" όταν την ίδια εποχή ο αρχιστράτηγος του ελληνικού μοναρχοφασιστικού στρατού και μετέπειτα πρωθυπουργός Αλ. Παπάγος δεν δίσταζε να διακηρύσσει δημόσια, απευθυνόμενος στον αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ, «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας», αλλά για να μην επαναλάβω αυτά στα οποία έχω ήδη αναφερθεί σας παραπέμπω σ' αυτή την ανάρτηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger