Home » , » Για 10 μέρες, στρατός και μπάτσοι καθημερινά, δολοφονούν πολίτες εν ψυχρώ, βασανίζουν, ληστεύουν, βιάζουν γυναίκες στην Χιλή - Σήμερα "ξύπνησε"ο ΟΗΕ και θα "ερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Βίντεο)

Για 10 μέρες, στρατός και μπάτσοι καθημερινά, δολοφονούν πολίτες εν ψυχρώ, βασανίζουν, ληστεύουν, βιάζουν γυναίκες στην Χιλή - Σήμερα "ξύπνησε"ο ΟΗΕ και θα "ερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 | 10:37 π.μ.

Ας ξεκινήσουμε με μια -ρητορική- ερώτηση. Φαντάζεστε αν αυτά που παρακολουθούμε εδώ και 10 μέρες στην Χιλή συνέβαιναν στην Βενεζουέλα; 
Δεν θα γινόταν ένας χαμός; Τί ψηφίσματα από διεθνής οργανισμούς θα είχαμε τι διαγγέλματα αρχηγών κρατών μέχρι στρατιωτική επιχείρηση θα μπορούσε να έχει κάνει ο Τραμπ. (Οσο για τις απευθείας συνδέσεις που θα είχαν όλα τα διεθνή ΜΜΕ μ΄αυτή την χώρα της Λατινικής Αμερικής, δεν το συζητάμε).
Τώρα όμως άκρα του τάφου σιωπή.

Ευτυχώς που υπάρχει το twitter με τους χρήστες του να ανεβάζουν συνεχώς βίντεο (ένα απ' αυτά απαλλοτριώσαμε και σας παραθέτουμε) οπότε μπορούμε να σχηματίζουμε μια επιφανειακή άποψη για το τι περίπου συμβαίνει στην Χιλή.

Και εντός των άλλων η υποκρισία των "αρμοδίων" χτυπάει κόκκινο. Δέκα μέρες τώρα έχουμε μια απίστευτη βαρβαρότητα των κατασταλτικών μηχανισμών.
Δεκάδες είναι οι νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες, χιλιάδες οι συλληφθέντες, αλλά και πάρα πολλά άτομα που έχουν "εξαφανιστεί" μυστηριωδώς.
Καθημερινά πάνω από 20.000 στρατιωτικοί και μπάτσοι  έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα. Δολοφονούν πολίτες εν ψυχρώ, βασανίζουν, ληστεύουν, βιάζουν γυναίκες.
Κανέναν δεν απασχόλησαν αυτά τα συγκλονιστικά γεγονότα.

Και μόλις σήμερα "ξύπνησε" ο ΟΗΕ  και  αποφάσισε "να συγκροτηθεί μια αποστολή για να ερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων". 
Μας δουλεύουν δηλαδή και από πάνω.

Η δήλωση δε που έκανε χτες ο Πάπας Φραγκίσκος την κατάσταση στη Χιλή, είναι ακόμα πιο κατάπτυστη. 
«Παρακολουθώ με ανησυχία αυτά που συμβαίνουν στη Χιλή. Εύχομαι, με τον τερματισμό των βίαιων διαδηλώσεων, να καταβληθούν προσπάθειες μέσω του διαλόγου για να βρεθούν λύσεις στην κρίση και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αυτές προκάλεσαν για το καλό όλου του λαού» δήλωσε ο Ποντίφικας.
Ο ρασοφόρος δηλαδή αυτός εντόπισε "βίαιες διαδηλώσεις" αλλά δεν είπε κουβέντα για το ότι ο Σεμπαστιάν Πινιέρα δίνει διαταγές για να μακελεύεται ο Χιλιανός λαός. 

Να ευχηθούμε νίκη στον εξεγερμένο λαό της Χιλής
 .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger