Home » , » Η πραγματική εικόνα στο μέτωπο της Συρίας και μια εκτίμηση

Η πραγματική εικόνα στο μέτωπο της Συρίας και μια εκτίμηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 | 5:33 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Είναι ολοφάνερο πως οι "Έλληνες" δεξιοί είναι με τους Τούρκους. Δεν εννοώ τα "γίδια", εννοώ τους "τσοπάνηδες" και τα "κομματόσκυλα", αυτοί δηλαδή που ελέγχουν το κοπάδι. Είναι με τη Αμερική, το ΝΑΤΟ και κυρίως με την τσέπη τους. "Τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους Τούρκους"; 

Προφανώς δεν θα παίρνουμε τόσα όπλα, άρα και οι πολιτικοί τόσες μίζες.
"Οι Τούρκοι κερδίζουν σε τακτικό επίπεδο στη Συρία, και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει έντονα", γράφει ένα μιλιταριστικό περιοδικό. Κι όταν ρίξεις μια ματιά, βλέπεις πως αναφέρεται κυρίως στο Αφρίν!
Είχαμε πει και πως και γιατί οι Τούρκοι κατέλαβαν την πόλη, αφού οι Κούρδοι έφυγαν μόνοι τους, όταν τους έκοψαν το νερό. Παρ' όλα αυτά για να την καταλάβουν μάτωσαν απέναντι σε ένα αντίπαλο, πολύ ασθενέστερο, στην ουσία άοπλο, εγκαταλελειμμένο ακόμα και από τους άλλους Κούρδους, που τώρα πολεμάνε με πείσμα, αυταπάρνηση και ηρωισμό.

Να δούμε λοιπόν ψύχραιμα τις τακτικές "επιτυχίες" των Τούρκων. Αν θεωρούν επιτυχία το βομβαρδισμό αμάχων, πράγματι σκότωσαν πολλά γυναικόπαιδα. Η αεροπορία τους απέτυχε να εμποδίσει τις ενισχύσεις των Κούρδων παρόλο, που χάρη στους Αμερικάνους, ξεκίνησαν αργά, μετά την εισβολή.

"Αλλά κατέλαβαν κάποια εδάφη". Μάλιστα, με συντριπτική υπεροπλία χωρίς οι αμυνόμενοι να έχουν τίποτα, με την αεροπορία ανενόχλητη, κι αφού έχασαν εκατοντάδες μισθοφόρους.
Το μόνο ουσιαστικό που κατάφεραν να πάρουν είναι η συνοριακή πόλη Tall Abyad την οποία σύμφωνα με τα σχέδια τους έπρεπε να καταληφθεί τις πρώτες κιόλας ώρες, καθώς βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα Συρίας Τουρκίας. Για να την πάρουν πλήρωσαν πανάκριβο τίμημα.
Συνεχείς επιθέσεις αποκρούονταν και μόνο μετά από πολλές ενισχύσεις κατόρθωσαν να μπουν στην πόλη.
Οι Κούρδοι δεν περικυκλώθηκαν, αλλά μάχονται γενναία προκαλώντας συνεχώς απώλειες στους εισβολείς. Πήραν και κάποια εδάφη μεταξύ τις πόλεως αυτής και της Ras Al Ayn μόνο και μόνο επειδή οι Κούρδοι δεν είχαν αρκετό στρατό να φυλάνε όλο το μήκος του μετώπου.

Να δούμε τώρα την πραγματική τακτική κατάσταση στη Συρία. 
Ras Al Ayn: Η πόλη επίσης βρίσκεται στα σύνορα και από την πρώτη στιγμή οι Τούρκοι την ήθελαν. Όλες οι επιθέσεις όχι μόνο έχουν αποκρουστεί, αλλά Κούρδοι ανακατέλαβαν χθες κάποια εδάφη γύρω από την πόλη που είχαν παραχωρήσει τις πρώτες μέρες.
Άνθρωποι που δεν έχουν βαριά όπλα, ούτε αεροπορία, κατατρόπωσαν κι ανάγκασαν σε υποχώρηση πολλαπλάσιες δυνάμεις.
Ο Συριακός Στρατός δεν έφτασε ακόμα εκεί. Οι Κούρδοι νίκησαν μόνοι τους.
Ποιος λοιπόν έχει τακτικές επιτυχίες; Μάλλον οι αμυνόμενοι.

Ιεράπολη: Εδώ οι Κούρδοι όλες τις προηγούμενες μέρες γλέντησαν τους Τούρκους. Ο Σουλτάνος θέλει σαν τρελός την περιοχή. Εδώ το παιχνίδι χάθηκε οριστικά για την Τουρκία.
Συριακός στρατός είναι ήδη εκεί παίρνοντας κι αυτός μέρος στο γλέντι. Αν μάλιστα πιστέψουμε τις φήμες πως Ρώσοι βομβάρδισαν τους μισθοφόρους του Σουλτάνου στην περιοχή, καταλαβαίνουμε τι θα ακολουθήσει.
Επίσης καμία άλλη πόλη δεν κατελήφθη από τους Τούρκους. Ούτε το ηρωικό Κομπάνι το οποίο βομβάρδισαν σφοδρά.
Ε δεν τα λες αυτά και "επιτυχία" σε ένα στρατό πολλαπλάσιο και πολύ καλά εξοπλισμένο. Μάλλον ήττα θεωρείται και μεγάλη αποτυχία.

Είμαστε σε φάση αναδιάταξης των δυνάμεων. Μέχρι στιγμής οι Κούρδοι τα πάνε πολύ καλά. Και το ηθικό τους είναι πολύ υψηλό από τις νίκες.

Εκτιμώ πως Τούρκοι και Σύριοι δεν θα βρεθούν προς το παρόν άμεσα αντιμέτωποι.
Ο Σουλτάνος όμως σίγουρα θα βάλει τις 20.000 μισθοφόρους του (τώρα λιγόστεψαν), να επιτεθούν στον Άσαντ. Ξέρουμε λοιπόν τι θα γίνει: 20.000 μερίδες σιχτίρ πιλάφι στον άλλο κόσμο.
Ίσως ο Ταγίπ να θέλει να απαλλαγεί από τους φονιάδες του ISIS που γλύτωσαν και πολεμάν τώρα ως FSA - μισθοφόροι του.

Οι Κούρδοι είναι οι νικητές σε τακτικό επίπεδο. Αμύνονται αποτελεσματικότατα.

Κλάψτε Έλληνες μιλιταριστές μαζί με τους Τούρκους φασίστες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger