Home » , » ΕΠΘ-Ρουβίκωνας | Εισβολή στο Τούρκικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη [VIDEO]

ΕΠΘ-Ρουβίκωνας | Εισβολή στο Τούρκικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη [VIDEO]

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 | 8:41 μ.μ.

Σήμερα το μεσημέρι μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και της Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας εισέβαλαν στο Τούρκικο Προξενείο στη Θεσσαλονίκη ανοίγοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα «ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα», όπως αναφέρει αναλυτικό κείμενο που ανάρτησαν στο indymedia, αναφερόμενοι στους λόγους της ενέργειας τους.

Αναμενόμενες οι αντιδράσεις των αστικών κυβερνήσεων Ελλάδας Τουρκίας. Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, χαρακτηρίζει αυτή την ενέργεια  «απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη» ενώ τονίζει ότι γίνονται οι «απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και τη παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Κι αυτό γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει «συνιστώσες» της «τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG» τις ελληνικές συλλογικότητες που προχώρησαν σ’ αυτή την ενέργεια. («Σήμερα στις 11 το πρωί αναρχικές ομάδες που πραγματοποιούν τρομοκρατικές ενέργειες εντός της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG [κουρδικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία και τη Συρία], επιχείρησαν μια πράξει εναντίον της οικίας Ατατούρκ, στο συγκρότημα που στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του).

Η αστυνομία προχώρησε σε 12 συλλήψεις και τα άτομα που προχώρησαν σ’ αυτή την ενέργεια αντιμετωπίζουν τρία πλημμελήματα. Διατάραξη οικιακής ειρήνης, διατάραξη φιλικών σχέσεων με σύμμαχο χώρα, απείθεια λόγω άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Η κατακλείδα του κειμένου που δημοσιεύεται στο indymedia αναφέρει:

 Αυτή την στιγμή ο εχθρός είναι το τουρκικό κράτος και ενάντια σε αυτόν στρεφόμαστε. Το ίδιο θα στραφούμε ενάντια και στους μελλοντικούς εχθρούς. Γιατί αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο η επιβίωση μιας εθνικής ομάδας. Είναι μια αχτίδα φωτός στο μέρος που κυριαρχεί το απόλυτο σκοτάδι. Είναι μια ελπίδα για όλο τον κόσμο. Η ελπίδα ότι μπορείς να κατανικήσεις τις εθνικοθρησκευτικές καταπιέσεις χωρίς να τις αναπαράγεις, η ελπίδα που δίνουν οι ελευθεριακές ιδέες, από τις οποίες το Κουρδικό κίνημα εμπνεύστηκε τη στρατηγική του, ότι μπορούν να λύσουν τα δολοφονικά αδιέξοδα που παράγουν οι ιδέες και οι πρακτικές της εξουσίας.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι. Ας το θυμούνται όλοι αυτό.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ/ΙΣΣΩΝ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΡΟΖΑΒΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/10/2019

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Το VIDEO της παρέμβασης βρίσκεται ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger