Home » , , » Μια "λεπτομέρεια" σχετικά με την σύλληψη των φερομένων μελών της "Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας"

Μια "λεπτομέρεια" σχετικά με την σύλληψη των φερομένων μελών της "Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας"

Από giorgis , Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 | 10:37 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Δεν έχουμε κάνει την παραμικρή αναφορά για την σύλληψη κάποιων ατόμων τα οποία η Ασφάλεια τα παρουσιάζει ότι ανήκαν στην  "Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας".
Ο αποκλειστικός λόγος είναι ότι δεν έχουμε δικό μας αξιόπιστο ρεπορτάζ και φυσικά δεν θα ανακυκλώναμε τα όσα διαρρέουν οι μπάτσοι.

Προσέξτε τώρα μια "λεπτομέρεια". Οι μπάτσοι ανεβάζουν σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα τους,  τις φωτογραφίες των συλληφθέντων και αρκετά ηλεκτρονικά ΜΜΕ τις αναδημοσιεύουν.
Μάλιστα σύμφωνα με την ηγεσία της αστυνομίας οι δημοσίευση των φωτογραφιών "κρίνεται ως απολύτως αναγκαία, χάριν της προστασίας του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό των διωκόμενων εγκλημάτων αλλά και προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση".

Ομως, επειδή δεν φύρανε εντελώς η μνήμη μας ασυναίσθητα μας δημιουργήθηκε μια σύγκριση. Μετά από πριν μέρες από την σύλληψη τους, η ασφάλεια -με εισαγγελική άδεια φυσικά- δίνει στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες των φερόμενων της "ΟΕΑ". Ζητάει μάλιστα από τους πολίτες να γίνουν χαφιέδες "προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση".

Κάντε τώρα μια μικρή χρονική διαδρομή. Ηταν αρχές Μάρτη του 2018 όταν ανακοινώνεται η σύλληψη 11 μελών της φασιστικής οργάνωσης Combat 18. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τύποι αυτοί «συνέστησαν ομάδα με στόχο, εκτός από επιθέσεις στους συνήθεις στόχους, να προχωρήσουν και σε προβοκατόρικες ενέργειες ικανές να οδηγήσουν τη χώρα σε πολύ μεγάλες περιπέτειες, ακόμη και σε ένοπλη σύρραξη με τη γειτονική Τουρκία». 

Απ' την πρώτη στιγμή η "δικαιοσύνη" τους, αφήνει ελεύθερα τα 4 από τα 11 άτομα της ναζιστικής συμμορίας, και η υπόθεση της βρίσκεται στις δικαστικές καλένδες.
Να θυμίσουμε ότι πάντα σύμφωνα με την δικογραφία η Combat 18.ήταν μια «δομημένη εγκληματική οργάνωση» στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία όπως τα πενήντα κιλά νιτρικής αμμωνίας, πρώτη ύλη για την κατασκευή βόμβας ANFO, αρκετά όπλα κλπ.

Αλλη μια "λεπτομέρεια", επίσης είναι ότι οι νεοναζί που έχουν παραδεχθεί ​30 τρομοκρατικές επιθέσεις και συνδέονται με τη Χ.Α. παραπέμπονται ως εγκληματική οργάνωση, με άρθρο 187 ΠΚ, και όχι ως τρομοκρατική, παρότι η δράση τους είναι ο ορισμός του "τρομονόμου".  

Στους ναζί, λοιπόν αυτούς που συνελήφθησαν η ασφάλεια ποτέ δεν έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες τους ούτε ζήτησε από τους πολίτες να γίνουν χαφιέδες για να αποκαλύψουν στοιχεία για την εγκληματική τους δράση.
Ο λόγος απλώς. Οι ναζί αυτοί "Λυσσούσαν να κάψουν μετανάστες ζωντανούς",  και οι στόχοι τους ήταν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές. σύμφωνα με όσα είχαν αποκαλυφθεί τότε. (Κάντε μια αναζήτηση στο μπλοκ μας με κλειδί  Combat 18).

Ε, δεν λέει σε τέτοια άτομα η αστυνομία να δώσεις στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους και να τα εκθέσει. Ετσι δεν είναι;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger