Home » , » Νεοφιλελεύθερη ζούγκλα και ιδεολογικό σκότος...

Νεοφιλελεύθερη ζούγκλα και ιδεολογικό σκότος...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 | 10:51 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Το νεοφιλελεύθερο αντιδραστικό ιδεολογικό τερατούργημα, το οποίο στην Ελλάδα εκπροσωπεί διαχρονικός και πρωτίστως η δεξιά, η αδίστακτη κυβέρνηση του Μητσοτάκη, όλος αυτός ο αχρείος νεοφιλελεύθερος ατομικισμός-φιλοτομαρισμός, προσπαθεί με κάθε μέσο να διαπλάσει εντελώς στρεβλή συνείδηση στην εργατική τάξη.

Επιδιώκει να αποβλακώσει ολότελα τη νεολαία, τη σημερινή κι αυριανή εργατική βάρδια, έτσι ώστε αυτή να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τη σκλαβιά της σαν να είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ένας..."φυσικός νόμος".
Εκεί ακριβώς αποσκοπούν οι απύθμενες κυβερνητικές ανοησίες που αποδίδουν την ανεργία στην "έλλειψη επιχειρηματικού πνεύματος", όπως μπαρουφολογεί σήμερα η κάθε Ζαχαράκη.
Το μάθημα "επιχειρηματικότητας" δεν είναι τίποτε άλλο από το μάθημα "επιστημονικού" ραγιαδισμού στο κεφάλαιο.

Ελπίζουν με την εθελοδουλεία και τη γενικώς φενακισμένη συνείδηση να παρατείνουν τη ζωή του συστήματος και να βγάλουν άφθονα νέα κέρδη από πειθήνιους μισθωτούς σκλάβους, μέχρι τελικής ρανίδας!

Ταυτόχρονα,η ιστορία αυτή θα λειτουργήσει ως σίγουρο όχημα για την άμεση εμπλοκή των καπιταλιστών στη διοίκηση και στο πρόγραμμα των σχολείων.
Η κανιβαλική προπαγάνδα των αντιδραστικών συνδυάζεται απολύτως με τον πιο χυδαίο αντικομμουνισμό και με τις ακραία απάνθρωπες κι αηδιαστικές θεωρίες του καθενός Μητσοτάκη -και όλων των άλλων ζάπλουτων αρπακτικών- ότι η ισότητα των ανθρώπων είναι ..."αφύσικη", "τυραννική" και δε συμμαζεύεται.

Αυτά τα αρπακτικά κοράκια κηρύσσουν και προωθούν το νόμο της ζούγκλας, πισωδρομώντας και ξεγράφοντας όλη την ιστορία του ανθρώπινου γένους. Μια Ιστορία αιματηρών θυσιών των λαών για την κοινωνική απελευθέρωση.
Βρίσκουν βέβαια και τα κάνουν αυτά οι πλουτοκράτες κι οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, λόγω της απελπιστικής ακόμη κατάστασης του εργατικού μας κινήματος,της απογοήτευσης και βέβαια της έλλειψης γνώσης, αποφασιστικότητας κι οργάνωσης των μαζών.

Σκεφτείτε, αν π.χ. υπήρχε συνειδητοποιημένη και καλά οργανωμένη αγωνιστική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, πού θα είχε ...καταλήξει το μάθημα "επιχειρηματικότητας" του Κούλη και της Ζαχαράκη.
Αντί για τις αγοραίες ανοησίες οι δάσκαλοι οργανωμένα κι ανοιχτά θα δίδασκαν όχι τις νεοφιλελέ αρλούμπες αλλά το ΚΕΦΆΛΑΙΟ του Μαρξ στη νέα γενιά!
Κι ας τολμούσε να τους εμποδίσει κανείς. Θα ακολουθούσε... τρικούβερτο πανηγύρι,αληθινή σπίθα στο μπαρούτι της υπόκωφης κοινωνικής οργής.

Ενπάση περιπτώσει, ας μην απογοητευόμαστε και μεις. Θα έρθουν αναπόφευκτα κι αυτές οι εξελίξεις, αρκεί να κάνουμε ο καθένας μας το καθήκον του, να φωτίσουμε τις συνειδήσεις και να οργανώσουμε την αντίσταση στους κανίβαλους.

Από την άποψη αυτή, τούτη δω η ιστοσελίδα, το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, πράττει αδιαλείπτως τα δέοντα. Έτσι που να ταφεί οριστικά μια μέρα η σαπίλα, αυτή που γεννάει "κυρ Παντελήδες, άβουλους φασουληδες"-για να τιμήσουμε κι εμείς τη μνήμη του αξέχαστου Πάνου Τζαβέλλα, που μας άφησε μια μέρα σαν τη σημερινή.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger