Home » , » “Είμαστε σε μαύρο χάλι αλλά υπάρχουν και χειρότερα”.

“Είμαστε σε μαύρο χάλι αλλά υπάρχουν και χειρότερα”.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 | 1:08 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η κυβέρνηση μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ πως έχουμε λίγους νεκρούς. Πως δεν είμαστε Ιταλία. Ούτε Βόρεια Κορέα είμαστε. Ούτε Κούβα.
Όταν γίνονται λάθη και χάνονται ανθρώπινες ζωές είναι εγκληματικό, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων.

Να δούμε λοιπόν μερικά πραγματάκια.
Στο λεωφορείο με τους 54 από το Ισραήλ δεν έγινε έλεγχος. Αποτέλεσμα να πληγούν 3 νομοί. Ο κύριος που είχε βαριά συμπτώματα ελέγχθηκε για ιό μετά από πολλές διαμαρτυρίες των ιατρών.
Στην πρώτη ασθενή από Κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη επίσης δεν έγινε έλεγχος στο αεροδρόμιο, όπως και στην τραπεζικό στην Αθήνα.
Μάλιστα εκεί αν και η κυρία συναντήθηκε με μεγάλους τραπεζίτες οι οποίοι κόλλησαν αποδεδειγμένα (το είπαν οι ίδιοι), δεν πάρθηκε κανένα προληπτικό μέτρο.

Στην Καστοριά κανένας επίσης δεν ελέγχθηκε από την επιστροφή του από το εξωτερικό! Ο πρώτος που νόσησε εκεί πήγε κι αυτός μόνος του στο Νοσοκομείο για να γυρίσει σπίτι του!
Όλο αυτό το διάστημα ερχόταν από το εξωτερικό πάρα πολύς κόσμος. Από αυτούς ελέγχθηκαν ελάχιστοι, ενώ έπρεπε να γίνουν τεστ σε όλους σύμφωνα με την οδηγία του ΠΟΥ.
Ακόμα και σήμερα γίνονται πτήσεις. Τουλάχιστο έβαλαν μυαλό ελέγχουν όλους τους επιβάτες;
Τα περιστατικά σε Ξάνθη και Ικαρία αποδεικνύουν πως όχι.

Η περίπτωση του Εχίνου αποδεικνύει τα μεγάλα λάθη του ΕΟΔΥ. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως κάποιοι δεν ενδιαφέρθηκαν, γιατί οι κάτοικοι ήταν Πομάκοι.
Στην Ικαρία ένας πλούσιος γόνος έκοβε βόλτες για μέρες. Είχε τον ιό. Κανένας έλεγχος προφανώς, την ίδια στιγμή που ρίχνουν πρόστιμο, αν κάποιος ξεχάσει να ζητήσει άδεια στην αγωνιώδη αναζήτηση του για τρόφιμα ή μέσα προστασίας από τον ιό.

Στα αεροδρόμια ΑΜΕΑ από το εξωτερικό περίμεναν ώρες για να πάνε στα σπίτια τους. Έγινε όμως έλεγχος; Γιατί δεν υπήρξε μέριμνα για άμεση και ασφαλή μεταφορά πρώτα σε ξενοδοχείο και έπειτα εφόσον είναι υγιείς στα σπίτια τους;

Γνωρίζουν πως σε ένα κλειστό λεωφορείο είναι αρκετός ένα μόνο φορέας να μολύνει δεκάδες; έμαθαν κάτι από τη νίλα με το λεωφορείο των προσκυνητών;

Δεν είναι μέτρο μόνο η απομόνωση. Δεν είναι αρκετή, αν δεν υπάρχουν απολυμαντικά, μάσκες, στολές και κυρίως τεστ, για να βλέπουμε την πορεία της επιδημίας. Χωρίς τεστ οι ανακοινώσεις δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. 1.000 ή 10.000 οι φορείς;

Ποιος λοιπόν δημιουργεί πανικό; Αυτός που ρωτάει, αν υπάρχουν τα απαραίτητα, ή αυτός που δεν ξέρει τι του γίνεται και τη μια λέει “μείνετε σπίτι έχουμε δεκάδες χιλιάδες κρούσματα”, ενώ την άλλη λέει “είμαστε πολύ καλά αρρώστησαν μόνο χίλιοι”;
Την ίδια στιγμή που για τους εργαζόμενους υπάρχει ένας οικονομικός Αρμαγεδδών, μια τεράστια καταστροφή, η κυβέρνηση χαρίζει σκανδαλωδώς εκατομμύρια σε κομματικούς φίλους. Δεν περισσεύουν.

Ο υπουργός μίλησε για μεγάλες μειώσεις μισθών. Όταν μάλιστα οι μισθοί όλα αυτά τα χρόνια έχουν μειωθεί δραματικά.

Μπορεί μπροστά στην αγανάκτηση να ανακάλεσε αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Δεκάδες χιλιάδες έχασαν τη δουλειά τους, ακόμα περισσότεροι βλέπουν τρομακτική μείωση μισθού και ωράριο λάστιχο.

Σωστά οι δικηγόροι μίλησαν για κοροϊδία των επιταγών κατάρτισης. Αλλά δεν μόνο αυτοί κορόιδα. Είναι και οι άνεργοι που σε ανάλογα προγράμματα λέγονται ωφελούμενοι! Ενώ αυτοί που ωφελούνται είναι άλλοι.

Επίσης καμία αναφορά στους αστέγους και στα άτομα τα οποία παίρνουν ψίχουλα για να επιβιώσουν. Στην κυβέρνηση νομίζουν πως ζουν κάποιοι με 200 ευρώ. Δεν ζούσαν ούτε πριν ούτε φυσικά τώρα με πληθωρισμό Κατοχής στα βασικά αγαθά. Οι φτωχοί δεν μπορούν να αγοράσουν μάσκες και φαΐ ταυτόχρονα.

Καραντίνα θα υπάρξει μέχρι το Μάη. Μετά θα αλλάξουν τροπάρι. Χωρίς τεστ δε θα ανακοινώνουν κρούσματα. Για να έχουν αφορμή να μας πετάξουν στο δρόμο. Κάποιοι δεν μας τα λένε καθόλου καλά. Αλλά παρά την απίστευτη προπαγάνδα καταλαβαίνουμε πολύ καλά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger