Home » , » Ο "κόσμος" της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και ο δικός μας κόσμος

Ο "κόσμος" της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και ο δικός μας κόσμος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 | 2:55 μ.μ.

Του Σ.Λ

Κάποιες ανούσιες παρεμβάσεις, ορισμένες τοποθετήσεις που δεν θα είχαν ούτε θέση σε μονόστηλο εφημερίδας, είναι ικανές μέσα από την ασημαντικότητά τους να κάνουν καθαρό αυτό που προσπαθούμε να εκφράσουμε εμείς με πολιτικές αναρτήσεις.
Οτι δηλαδή σ' αυτό το στίγμα του πλανήτη που λέγεται Ελλάδα, συνυπάρχουμε "αυτοί και εμείς".
Απ' την μια μεριά είναι οι εκμεταλλευτές μας και το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό τους και απ' την άλλη είμαστε εμείς, οι εκμεταλλευόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, ο κόσμος της εργασίας, τα θύματά του συστήματος τους, οι απόμαχοι της δουλειάς.

Θα σχολιάσουμε μια ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
(Μια παρένθεση εδώ για να προτείνω στους αναγνώστες/ιες μας να διαβάσουν μια ιστορική αναφορά που υπάρχει στον προσωπικό ιστότοπο του συντρόφου Γιώργη. Έχει θέμα την εκτέλεση από την ΟΠΛΑ του συνεργάτη των Γερμανών, Ιωσήφ (Σήφη) Βαρδινογιάννη, ο οποίος ήταν γνωστός και σαν «διαβολογιατρός». Αυτός ο Βαρδινογιάννης διακήρυττε ανοιχτά πως εχθροί δεν είναι οι Γερμανοί κατακτητές παρά οι Κομμουνιστές. Μιλάμε για γόνο της πανίσχυρης μέχρι σήμερα  οικογένειας Βαρδινογιάννη). 

Διαβάζουμε, λοιπόν:

Παρακολουθώντας κάθε μέρα με αγωνία τους αριθμούς στη χώρα μας και στο εξωτερικό, που τόσο  κυνικά αντανακλούν τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τον Πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, και τα μέλη της Κυβέρνησης για τα γρήγορα αντανακλαστικά που είχε η Ελλάδα μας στην αρχή της πανδημίας και τα μέτρα με τα οποία προστατεύεται ο λαός μας. Πραγματικά, κάνουν έναν άθλο αυτοί και τα επιτελεία τους για να μπορέσει η χώρα μας να σταθεί όρθια.
Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου και εύχομαι ο Θεός να τους χαρίζει υγεία και δύναμη και να φωτίζει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν σε κάθε δύσκολη στιγμή και απόφαση για την πατρίδα μας.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 

Ούτε το πινέλο του λαϊκού μας ζωγράφου Θεοφίλου δεν θα κατόρθωνε να περιγράψει τόσο καθαρά το χάος που χωρίζεις "αυτούς με εμάς", όσο το έκανε το πληκτρολόγιο της Βαρδινογιάννη. Γι' αυτήν "συγχαρητήρια", "ευχαριστίες" και "ευχές στον θεό", αξίζουν οι πολιτικές μαριονέτες της τάξης της, για τον "άθλο" τους απέναντι στην πανδημία.

Οχι, δεν θα επαναλάβουμε τα όσα έχουμε γράψει για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνώντων στην σημερινή γενικότερη κοινωνική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί.

Το μόνο που ίσως αξίζει να επισημάνουμε είναι η "διαφορά". Για μας άθλο επιτελούν και είναι οι ήρωες μας, αυτοί/ες που σήμερα δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να κρατήσουν την κοινωνία μας όρθια. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι αλληλέγγυοι/ες στον δοκιμαζόμενο λαό μας, οι ντελιβεράδες, οι εργαζόμενοι/ες που παλεύουν με μισθούς πείνας και εξαντλητικά ωράρια για να μην "γονατίσει" εντελώς ο λαός μας. 
Κι' αυτό να τρέμει η Βαρδινογιάννη και η κάστα της. Το να μην ρθει η στιγμή που θα σταθεί ΟΡΘΙΟΣ, ο κόσμος της δουλειάς, απαιτώντας να περάσουν στα χέρια του όσα με τον ιδρώτα του δημιουργήθηκαν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger