Home » , , » Δημοσιογραφική ανευθυνότητα ή εφιαλτικό ενδεχόμενο;

Δημοσιογραφική ανευθυνότητα ή εφιαλτικό ενδεχόμενο;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 | 12:14 μ.μ.


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μούφα και εγκεφαλικό κατασκεύασμα του συντάκτη του δημοσιεύματος, το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφορεί η βδομαδιάτικη εφημερίδα "Το Παρόν". (Είναι άλλου είδους συζήτηση το ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι με τα δημοσιεύματά τους πανικοβάλλουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους).

Το έντυπο του Μάκη Κουρή παρουσιάζει ως "αποκάλυψη-βόμβα" την είδηση (αν πρέπει να μπει η λέξη εντός ή εκτός εισαγωγικών, θα το δούμε) ότι η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων, εκτός απ' αυτούς που υπηρετούν στην Αστυνομία στις ένοπλες δυνάμεις και στον δημόσιο τομέα υγείας, κατά 60%, μέχρι να τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού.

Δεν έχουμε διαβάσει το δημοσίευμα και δεν γνωρίζουμε αν η εφημερίδα ισχυρίζεται αν πρόκειται για κάποια ειλημμένη κυβερνητική απόφαση ή για κάποιο σενάριο που εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ενα τηλεφωνικό ρεπορτάζ που κάναμε, όλοι οι συνομιλητές μας δηλώνουν άγνοια, έχοντας την άποψη ότι το δημοσίευμα είναι προϊόν μυθοπλασίας. 
Είναι τόσο ρευστές οι καταστάσεις που εμείς δεν μπορεί να έχουμε γνώμη αν είναι βάσιμο ή όχι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

28 Μαρτίου 2020 στις 1:01 μ.μ.

Δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο να το κάνουν. Εδώ έκαναν τον κοσμάκη να τρέμει τον ίσκιο του και να ψάχνει ...απόσταση δυο μέτρων μες στα κλουβιά των πολυκατοικιών όπου τον μάντρωσαν, στους μισθούς θα κολλήσουν τώρα; Αυτή τη στιγμή ο Μητσοτάκης έχει αφεθεί να παίζει μπάλα χωρίς αντίπαλο. Δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική αντιπαράθεση στα όσα κάνει ούτε από υποτιθέμενα "αριστερά" κόμματα ούτε από συνδικάτα. Ο ιός - δράκουλας της βαριάς πνευμονίας (βαριά γρίπη την έλεγαν οι απατεώνες πριν από ένα μήνα) έγινε σύμμαχος των κατάμαυρων πολιτικών κανίβαλων. Γι' αυτό τον εξαπέλυσαν στην ανθρωπότητα κάποιοι διεστραμμένοι βρικόλακες πέραν του ωκεανού, χωρίς να σκεφτούν ούτε καν τον τόπο τους. Κουτί τους ήρθε ο καργιόλης ο covid sars 2. Σάμπως ακόμη κι αν έχουν σε κάποια μορφή το γιατρικό-αντίδοτο, για μας λέτε να το έχουν ή για τους κανίβαλους της εξουσίας και για τους λεφτάδες; Άντε να δούμε μήπως οι ακούραστοι Κουβανοί ερευνητές βρουν στο επόμενο διάστημα κάτι το αποτελεσματικό και το χαρίσουν μέσω συντροφικών καναλιών -που δεν ελέγχονται από τους καθίκηδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ- στην ταλαίπωρη ανθρωπότητα. Από το δυτικό κηφηναριό μην περιμένετε τίποτα άλλο, εκτός από εκμετάλλευση, ψευτιά, τρομολαγνεία, αποβλάκωση και ...φέρετρα. Και ψάξτε να δείτε σεις οι ασυμβίβαστοι δημοσιογράφοι μήπως οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί των κυβερνήσεων που κόβουν μισθούς και στραπατσάρουν εργατικά δικαιώματα διεθνώς, με ΠΝΠ και με άλλα, τσαρικού τύπου, ουκάζια, έχουν ήδη γίνει, από αρχές Μαρτίου, ... βασικοί μέτοχοι μεγάλων γραφείων κηδειών!

28 Μαρτίου 2020 στις 3:39 μ.μ.

Σωστός.

29 Μαρτίου 2020 στις 10:11 π.μ.

Δεν ειναι μυθοπλασια, ειναι το γνωστο, χιλιοπαιγμενο σεναριο: κυκλοφορει η ειδηση για 60%, την συζηταμε, την διαψευδουν ( ή και οχι), θυμωνουμε, λεμε δεν θα περασει, κι οταν ξεφουσκωνει το θεμα σου πετανε: μειωση μισθων 10 ή 20%. Ελα μωρε, τι ειναι 10-20%; Τζαμπα μας τρομαξαν με το 60%, λεμε τα γιδια, και η ζωη συνεχιζει την "κανονικοτητα της".
Ξυπνηστε ρεεεεεεε!

29 Μαρτίου 2020 στις 12:01 μ.μ.

Βλεπω τον Αδωνη, ακουω τη φωνη του να βαζει το περιτυλιγμα και την κορδελα της "δικαιοσυνης" στο δωρακι αυτο: "Γιατι να πληττονται μονο οι υπαλληλοι του ιδιωτικου τομεα; Δεν ειναι αδικο;"

Ακουω και τος κανιβαλους να χειροκροτανε τα λογια του γκαιμπελισκου: "Δικιο εχει, εμεις τι ειμαστε;"

Κι εμεις ελπιζουμε οτι καποια στιγμη θα γινει "μεγαλο ποταμι φουσκωμενο, η οργη του λαου..."

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger