Home » , » Μαθηματικά Δημοτικού για Υπουργούς Παιδείας

Μαθηματικά Δημοτικού για Υπουργούς Παιδείας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 | 5:53 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πρόβλημα.
Μια τάξη έχει 15 παιδιά και 1 εκπαιδευτικό. Κάθε παιδί πρέπει να έχει απόσταση τουλάχιστο 2 μέτρα από το άλλο. Λέμε τουλάχιστο γιατί στην περίπτωση που ένας μαθητής σηκωθεί στον πίνακα ή για να πάει τουαλέτα, πρέπει η απόσταση να είναι δυο μέτρα. Άρα χρειάζεται κι άλλος χώρος στους διαδρόμους μεταξύ των θρανίων.

Για να μην υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν κορονοϊό, πρέπει όλοι να φοράνε μάσκες και να πλένουν συχνά τα χέρια με σαπούνι και νερό.
α) Πόσα τετραγωνικά πρέπει να είναι η αίθουσα;
β) Πόσες τέτοιες αίθουσες πρέπει να υπάρχουν;
γ) Πόσοι καθηγητές χωρίς υποκείμενα νοσήματα, πρέπει να προσληφθούν, ώστε όλοι οι μαθητές να παρακολουθήσουν μαθήματα χωρίς κίνδυνο;
δ) Πόσες μάσκες αντισηπτικά κλπ πρέπει να διανεμηθούν δωρεάν στα παιδιά;

Στην ερώτημα (γ) και (δ) το Υπουργείο έχει ήδη κοπεί. Δεν προτίθεται να πάρει κανένα νέο εκπαιδευτικό, ούτε να διανείμει μάσκες όπως κάνουν πολλές χώρες.
Αλλά και στα ερωτήματα α και β είναι λάθος. Γιατί πολλές αίθουσες δεν χωράνε ούτε 15 μαθητές με τις παραπάνω προϋποθέσεις καθώς οι σύγχρονες προδιαγραφές ήταν για αίθουσες 49 τετραγωνικών (7Χ7).

Υπάρχουν δε αίθουσες ακόμα και υπόγειες που δεν αερίζονται (!) (έκανα κάποτε μάθημα σε μια από αυτές, ενώ το κτήριο 100 χρόνων στεγάζει ακόμα το σχολείο) και πολλές είναι ακόμα μικρότερες.

Στο εξωτερικό έδωσαν εξετάσεις σε γήπεδα. Όχι σε κάποια φτωχή χώρα αλλά στη Νότιο Κορέα.
Για τον απλό λόγο πως οι ειδικοί είπαν πως καμιά αίθουσα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Κι απαντώ στο "Εθνος" του Σαββίδη, ο οποίος γλείφει το Μητσοτάκη μάταια. Ο Κυριάκος αγαπά τον κουμπάρο του, το Βαγγέλη. Εσένα Ιβάν, το πολύ – πολύ μια ξεπέτα, όσο πιο γρήγορα το πάρεις χαμπάρι, τόσο το καλύτερο για σένα.

“Συναγερμός για τα take away πάρτι - Κίνδυνος να γίνουμε Ιταλία λένε οι ειδικοί”
Αν θα γίνουμε Ιταλία (που το απευχόμαστε όλοι) θα γίνουμε από τα σχολεία, που μέσα σε κλειστό χώρο χωρίς μάσκες θα συνωστίζονται μαθητές για ώρες!
Κι αυτά τα σάπια να τα αφήσετε. Τα ίδια λέγαν κάποιες φυλλάδες για το καρναβάλι της Πάτρας. Μέχρι που κόλλησαν οι δικοί τους μασκαράδες και το βούλωσαν.

Αν ακόμα και σε ανοικτό χώρο είναι επικίνδυνα, σε κλειστό χώρο γιατί δεν είναι; Έχουμε πορτιέρη και δεν θα μπαίνει ο ιός;
Σοβαρευτείτε και ζητήστε όλοι ανεξαρτήτως κόμματος να γίνει το αυτονόητο: Να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι το Σεπτέμβρη μπας και βρεθεί στο μεταξύ φάρμακο.

Και μην νομίζετε στην κυβέρνηση, πως θα κρύψετε περιστατικά. Κούνια που σας κούναγε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger