Home » , , » Αντώνης Αμπατιέλος. Αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και στέλεχος του ΚΚΕ. Πέθανε σαν σήμερα το 1995 - Ο φάκελος του στην Κρατική Ασφάλεια

Αντώνης Αμπατιέλος. Αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και στέλεχος του ΚΚΕ. Πέθανε σαν σήμερα το 1995 - Ο φάκελος του στην Κρατική Ασφάλεια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 | 1:18 π.μ.

«... Ορισμένοι φεύγοντας από τη ζωή παίρνουν μαζί τους και το κλειδί και ό,τι έχουν... Δεν αφήνουν τίποτε πίσω τους. Ο Αμπατιέλος φεύγοντας άφησε το κλειδί και μια μεγάλη αγωνιστική κληρονομιά. Κληρονομιά μεγάλη, αρκετά πλούσια που θα αποτελεί για τις νέες γενεές πηγή παραδειγματισμού και προβληματισμού».

Χαρίλαος Φλωράκης για τον θάνατο του φίλου και συντρόφου του Αντώνη Αμπατιέλου

Ηταν σαν σήμερα, 7 Αυγούστου του 1995 που σε ηλικία 80 χρονών αφήνει την τελευταία του πνοή ένας μεγάλος αγωνιστής του λαϊκού κινήματος, καθώς και του παγκόσμιου ναυτεργατικού κινήματος, ηγετικό στέλεχος της θρυλικής ΟΕΝΟ, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων, ο Αντώνης Αμπατιέλος. 
Εκλεισε τα μάτια του μετά από μια συναρπαστική ζωή. με αγώνες σε θάλασσες και στεριά, φυλακίσεις και εξορίες,  ενώ αξίζει κάποιος να διαβάσει στην αυτοβογραφία του στο μοναδικό βιβλίο που έγραψε: "ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ".

Για την μακρόχρονη προφορά του στο κομμουνιστικό κίνημα τιμήθηκε με τα πιο υψηλά καθήκοντα στην ηγεσία του Κόμματος.
Από το 1969 ήταν τακτικό μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ μέχρι το 1991 και μέλος του Π.Γ της ΚΕ από το 1971 μέχρι το 12ο Συνέδριο, το 1987.
Το 1981 εκλέχτηκε βουλευτής στην Α Πειραιά.

Νομίζουμε ότι περισσότερη αξία έχει να διαβάζει κανείς τον φάκελο που διατηρούσε η Κρατική Ασφάλεια για τον Αντώνη Αμπατιέλο, παρά να προσθέσουμε επιπλέον βιογραφικά στοιχεία γ' αυτόν το ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ. Δείτε τον.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

7 Αυγούστου 2020 στις 7:01 π.μ.

Οποιαδηποτε προβολη ,αναφορα ατομων και γεγονοτων
αυτου του κομματος ειναι προπαγανδα υπερ του
Κατι που μονο ζημια κανει Συνεχιστε Καλα πατε!!!

7 Αυγούστου 2020 στις 3:05 μ.μ.

Όντως κανει ζημιά στο μυαλό σου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger