Home » , » Ξεπέρασαν σήμερα τα 200 νέα κρούσματα του κορονοϊού. Αντιμετωπίζουμε την πανδημία προσλαμβάνοντας παπάδες. Εξοχα και ο ... Αμβρόσιος βοηθός

Ξεπέρασαν σήμερα τα 200 νέα κρούσματα του κορονοϊού. Αντιμετωπίζουμε την πανδημία προσλαμβάνοντας παπάδες. Εξοχα και ο ... Αμβρόσιος βοηθός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 | 11:23 μ.μ.

Τώρα πια δεν μπορεί κανένας να μιλάει για "καμπανάκι", αλλά για καμπάνα που βαράει εκκωφαντικά για την ανικανότητα της κυβέρνησης να ανακόψει την εξάπλωση της πανδημίας.

Εκτός από τα 152 νέα κρούσματα του ιού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, το τηλεοπτικό κανάλι Open αποκάλυψε ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό άλλοι 50 άνθρωποι που εργαζόταν σε επιχείρηση,στην Ορμυλία Χαλκιδικής.

Αρκεί να σκεφτείς κανένας ότι στις 2 Αυγούστους είχαμε 75 επιβεβαιωμένα κρούσματα και σήμερα ξεπέρασαν τα 200, ενώ τον Ιούλη είχαμε γύρω στους 10 ασθενείς να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και σήμερα έφτασαν τους 17, και αντιλαμβάνεται σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε.

Και εδώ δεν αρκούν οι επικλήσεις του ... Μωυσή στο "εθνικό φιλότιμο" των Ελλήνων.
Οταν οι υποσχέσεις για προσλήψεις γιατρών και θωράκισης του ΕΣΥ μένουν στα χαρτιά, όταν μια χώρα έχει περισσότερους παπάδες, από γιατρούς - ενώ τώρα ο Μητσοτάκης κάνοντας το χατίρι του Ιερώνυμου, θα προσλάβει άλλους 10.000 κληρικούς- το μόνο που μας σώζει είναι η αυτοπροστασία μας.

Οπως αναφέρει σήμερα η ειδησεογραφία "χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες για να καταγραφούν και στην Ελλάδα εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, στις περισσότερες περιπτώσεις θρησκευτικά μυστήρια (γάμοι και βαφτίσεις) που συνοδεύονταν και από τις σχετικές κοινωνικές συναθροίσεις. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες λιγότεροι από δέκα άνθρωποι θετικοί στον κορωνοϊό, υπερµεταδότες όπως προσδιορίζονται, φαίνεται ότι μόλυναν εκατοντάδες άλλους, τουλάχιστον 215, στη διάρκεια γάμων και βαφτίσεων κυρίως στην Περιφέρεια". 


Προφανώς και δεν αρκούν οι διαπιστώσεις. Αλλωστε είναι πασίγνωστες. Δεν έχει περάσει και ικανός χρόνος για να λησμονήσουμε ότι η πρώην -είναι ακόμα;- σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιράντα Ξαφά, έλεγε δημοσίως ότι δεν χρειάζονται δημόσια νοσοκομεία και πρέπει να γίνουν όλα ιδιωτικά, αφού "το κράτος δεν είναι καλός επιχειρηματίας".
Είναι μια άποψη που την επανέλαβαν αρκετοί νεοδημοκράτες βουλευτές με πρώτο τον Μπάμπη τον Σουγιά.

Το θέμα είναι τι θα κάνει το λαϊκό κίνημα για να μην επιτρέψει να εξελιχθεί σε δραματικά επίπεδα η κατάσταση.

Αν μάλιστα έχει βάση και η εκτίμηση που έκανε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος (κατά 8-10 φορές), απ' αυτόν που ανακοινώνεται, με ότι αυτό σημαίνει, τότε υποθέτουμε ότι  ... θα ξαναεμπεδώσουμε από τα γκάλοπ πόσο προηγείται η Ν.Δ  στην πρόθεση ψήφου, καθώς και πόσο υπέρλαμπρη είναι η Μαρέβα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger