Home » , » Φίλια "μαχαιρώματα" στον ΣΥΡΙΖΑ

Φίλια "μαχαιρώματα" στον ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 | 1:43 π.μ.

Σε αρκετούς είναι γνωστό, ότι μετά την εκλογική ήττα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, μια απ' τις παρενέργειες στο εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου, ήταν να παγιωθούν δυο αντίπαλες συγκροτημένες ομάδες, για το ποια θα έπρεπε να είναι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στα ΜΜΕ που το υποστηρίζουν

Η πρώτη δημόσια σχετική αντιπαράθεση των στελεχών του πρώην κυβερνητικού κόμματος, είχε αντικείμενο τις διαφωνίες που υπήρξαν σχετικά με την εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη.  Ο δημοσιογράφος Αντρέας Πετρόπουλος, γράφει στην "Αυγή" για το "Documento": «Η Αριστερά ποτέ δεν θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα "αριστερό" "Πρώτο Θέμα"», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, να χαρακτηρίζει το ίδιο έντυπο «Αυριανή της Αριστεράς».

Στον αντίποδα μια σειρά από άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -  Παππάς, Πολάκης, Καρτερός- υποστηρίζουν με θέρμη το εκδοτικό εγχείρημα του Κ. Βαξεβάνη. (Διαβάστε αναλυτικά). 

(Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι με προσωπική παρέμβαση του Τσίπρα αποσοβήθηκε και δεν πήρε διαστάσεις αυτή η κόντρα και μάλιστα επιβάλλοντας στον κομματικό ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο 105,5" να δίνει ανελλιπώς διαφήμιση στο Documento προσπαθώντας να του δώσει μια οικονομική ανάσα μετά το εμπάργκο που του έχουν επιβάλλει -με εντολή Μητσοτάκη- οι διαφημιστικές εταιρίες).

Αυτό όμως που συνέβη τώρα με την ιστοσελίδα tvxs, είναι πολύ πιο σοβαρό. Και ο λόγος είναι ότι αν και άτυπα αυτός που διαχειρίζεται αυτόν τον ιστότοπο είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.  Το να δημοσιεύεται άρθρο στο tvxs με τον τίτλο "Μετά τη λίστα Πέτσα και λίστα ΣΥΡΙΖΑ;" και να αποδίδει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "μια απαράδεκτη νοοτροπία πειθάρχησης, αν όχι τιμωρίας, της κριτικής και της κριτικής σκέψης", είναι κάτι που δεν μπορείς να το προσπεράσεις. 

Συγκεκριμένα αυτή η ιστοσελίδα καταγγέλλει ότι εκπρόσωπος της "αποκλείστηκε από τη συνέντευξη τύπου του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη"  γιατί  η tvsx είχε δημοσιεύσει "δύο άρθρα με κριτικές παρατηρήσεις με αφορμή τον πρόσφατο εσωτερικό ανασχηματισμό  του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα επικοινωνιακή του ομάδα".

Το σχετικό κείμενο αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ "μια νοοτροπία που έχει λιγότερη σχέση με την αριστερά και περισσότερη με τη λίστα Πέτσα", με την κατακλείδα του να περιέχει μια σειρά "μπηχτές" για την ηγετική ομάδα του κόμματος της Κουμουνδούρου: "Όσοι είχαν την ιδέα του αποκλεισμού μας -ή δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν παρότι είχαν όλον τον χρόνο- να μην έχουν καμία αμφιβολία: θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο,  ερευνώντας και αναλύοντας την πολιτική της πιο ανίκανης κυβέρνησης στη πρόσφατη ιστορία της χώρας.  Εντοπίζοντας όμως, συγχρόνως, τα λάθη και τις αδυναμίες της αντιπολίτευσης, που διευκολύνουν αυτή την κυβέρνηση και επιμηκύνουν την παραμονή της στην εξουσία".

Αυτά τα φίλια "μαχαιρώματα", δεν είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνουν σε λεκτικό επίπεδο ... 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger