Home » , » Στην "λογική" της εμπέδωσης της πειθάρχησης

Στην "λογική" της εμπέδωσης της πειθάρχησης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 | 11:42 μ.μ.

Και σήμερα κυκλοφορούν αρκετές φωτογραφίες που μας δείχνουν ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν μετατραπεί σε κινούμενες υγειονομικές βόμβες διασποράς του κορονοϊού. Για την κυβέρνηση όμως αυτό είναι ανθυπολεπτομέρεια. Αρκείτε να παπαγαλίζει την γνωστή κασέτα περί "ατομικής ευθύνης" και δεν κάνει το αυτονόητο. Αν δηλαδή δεν υπάρχουν οχήματα για να πυκνώσουν τα δρομολόγια να επιτάξει τον τεράστιο στόλο που υπάρχει απ' τα τουριστικά λεωφορεία, που έτσι κι αλλιώς λόγω εποχής είναι αραγμένα στα αμαξοστάσια. 

Αντί γι' αυτό που είναι άμεσα εφικτό και θα ανακουφίσει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου ο οποίος δεν έχει άλλο τρόπο να πάει στην δουλειά του παρά μόνο με ΜΜΜ, αναθέτει η κυβέρνηση στα παπαγαλάκια της να μας σερβίρουν απαγορευτικά σενάρια.


Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον Σκάι ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει περιορισμός μετακινήσεων για τους πολίτες που είναι άνω των 65 ετών. Ταυτόχρονα το στέλεχος της Ν.Δ., Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, σε συνέντευξή της στο CNN Greece, εξέφρασε την άποψη ότι ανάμεσα στα μέτρα που θα μπορούσαν να εξεταστούν είναι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 20:00, σε νεαρές κυρίως ηλικίες. (Ούτε να καταλήξουν ποιες ηλικίες θεωρούν ότι είναι πιο επικίνδυνες για την διασπορά της πανδημίας, δεν μπορούν).

Αν αρχίσουμε να υποθέτουμε ότι αυτά τα μέτρα που προτείνονται -όπως και αυτό με το κλείσιμο των περιπτέρων τα μεσάνυχτα- δεν έχουν καμιά σχέση με την προσπάθεια καταπολέμησης τις διάδοσης του κορονοϊού, αλλά αποσκοπούν στην "λογική" της εμπέδωσης της πειθάρχησης, ακόμα και στις πιο παράλογες κυβερνητικές αποφάσεις θα είμαστε καχύποπτοι;  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger