Home » , » Πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 | 12:05 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατέλαβαν 7 χωριά στις περιοχές Fizuli και Jabrail στην αμφισβητούμενη περιοχή Nagorno Karabakh, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, πράγμα που διαψεύδει η Αρμενία.

Οι μάχες είναι σφοδρές και οι απώλειες μεγάλες και από τις δυο πλευρές.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας Αζερμπαϊτζάν, όπου του δήλωσε την υποστήριξη της Τουρκίας.

Πρόσφατα, οι δυο χώρες πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο Αζερμπαϊτζάν, και σύμφωνα με Αρμενικές πηγές, τουλάχιστον ένα μέρος του Τουρκικού εξοπλισμού έμεινε εκεί. Μισθοφόροι της Τουρκίας επίσης αναπτύχθηκαν στην περιοχή από τη Συρία.

Είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για το αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Στον προηγούμενο πόλεμο για την περιοχή του Nagorno Karabakh, που κατοικείται από Αρμένιους αλλά άνηκε στο Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία είχε νικήσει χάρη στους Ρώσους.

Και αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Αν οι Ρώσοι βοηθήσουν πάλι τους Αρμένιους, οι Αζέροι και οι Τούρκοι σύμμαχοί τους θα συντριβούν. ΑΝ...

Γιατί υπάρχει μια μεγάλη διαφορά από τον προηγούμενο πόλεμο. Η κυβέρνηση της Αρμενίας είναι με τις ΗΠΑ. Η Ρωσία λοιπόν βρίσκεται σε δίλημμα. Να στηρίξει τη σύμμαχο χώρα, ή να αφήσει τα πράγματα όπως έχουν; Η Μόσχα επιλέγει για την ώρα τη διπλωματία. Όμως θεωρεί τον Καύκασο υψίστης στρατηγικής σημασίας.

Κερδισμένοι έτσι κι αλλιώς βγαίνουν οι ΗΠΑ.

Αν οι Ρώσοι βοηθήσουν τους Αρμένιους, διαλύεται η λυκοφιλία Σουλτάνου – Τσάρου και γλυτώνει ο εκλεκτός τους στην Αρμενία.

Αν αφήσουν τους Αρμένιους μόνους, οι Τούρκοι θα ενισχυθούν σε μια πολύ μεγάλης σημασίας περιοχή για τη Μόσχα ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα έχουν στο μέλλον καλές σχέσεις.

Προς το παρόν γίνονται μεγάλα παζάρια μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας...

Πιστεύω πως, αν οι Τούρκοι υπερβούν ένα σημείο, οι Ρώσοι θα αναγκαστούν να επέμβουν.

Πάντως η Αρμενία είναι σε δύσκολη θέση. Οι Αζέροι έχουν υλική υπεροχή. Πενταπλάσια άρματα, διπλάσιο πυροβολικό τριπλάσιο πληθυσμό. Βέβαια οι Αρμένιοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα εδάφη τους, αλλά χωρίς τη Μόσχα δύσκολα θα νικήσουν. Το Αζερμπαϊτζάν επιπλέον έχει πετρέλαιο που θα το χρησιμοποιήσει και ως όπλο...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger