Home » , , , » Η αγάπη μας είναι πιο ισχυρή απ' το μίσος σας. Η αλληλεγγύη μας πιο δυνατή απ' την απανθρωπιά σας.

Η αγάπη μας είναι πιο ισχυρή απ' το μίσος σας. Η αλληλεγγύη μας πιο δυνατή απ' την απανθρωπιά σας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 | 5:30 μ.μ.

 
 Της Τ. Γ.

 «Καταδικάζουμε την αποψινή επίθεση στο Γραφείο του Υπουργού   Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Τέτοιες επιθέσεις δεν   πτοούν την Κυβέρνηση και προκαλούν τους πολίτες», δήλωσε ο   κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για την παρέμβαση που έκανε ο Ρουβίκωνας στους τοίχους στεγάζεται το πολιτικό γραφείο   του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη στο   Κολωνάκι. 

 Οχι, κ. Πέτσα. Δεν προκαλούν οι αλήθειες στους τοίχους. Κείνο που προκαλεί, εξοργίζει και εξαγριώνει, είναι η απίστευτη απανθρωπιά και αναλγησία της κουστουμάτης ''αριστείας''. Που χτίζει νέες Μόριες και κλίνει την παλιά δομή του Καρά- Τεπέ και του Πίκπα. Που ποινικοποιεί και φυλακίζει την πρσφυγιά και τη φτώχια και γκρεμίζει ό.τι μ' αγάπη, αλληλεγγύη και σεβασμό. οικοδομήθηκε. 

Η ανοιχτή δομή φιλοξενίας ευάλωτων ανθρώπων του ΠΙΚΠΑ
, θεμελιώθηκε το '12, στην αρχή των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών, πάνω στην ανάγκη των εθελοντών να συνδράμουμε τον κατατρεγμένο συνάνθρωπο, που στη γειτονιά μας πια, είχε φτιάσει. Και ήταν ένα πείραμα δημιουργίας ενός αυτοοργανωμένου χώρου αξιοπρεπούς διαβίωσης, που πέτυχε απόλυτα.

Και βρήκαν απάγκιο εκεί οι βασανισμένοι και κάποια δάκρυα από παιδικά προσωπακια γλυτώσαμε, κι ίσως, -όπως λέει ο ποιητής- "ένα μέτρο να υψώσαμε το μπόι της ανθρωπότητας"
Μιας ανθρωπότητας, που οι απανταχού εξουσιαστές πασχίζεται να κοντύνετε και να αμαυρώσετε... 

Μα το ΠΙΚΠΑ είναι ένα κομμάτι απ' τη ψυχή μας. Και μεις τη ψυχή μας εύκολα δεν την παραδίδουμε. 

Η αγάπη μας είναι πιο ισχυρή απ' το μίσος σας. Η αλληλεγγύη μας πιο δυνατή απ' την απανθρωπιά σας. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 10:41 μ.μ.

"Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν"(δε γεννήθηκα να συμμερίζομαι το μίσος αλλά την αγάπη). Ο ποιο διάσημος στίχος της Αντιγόνης του Σοφοκλή. Μέσα από αυτή την μοναδική τραγωδία του σπουδαίου τραγωδού, αναδεικνύεται η διαχρονική γοητεία της πρώτης επαναστάτριας, που στη σύγκρουση της με τον Κρέοντα, δηλαδή την εξουσία, προτάσσει την αντίληψη για την αγάπη και το μίσος με διαχρονική αξία. Οι πρώιμοι κομμουνιστές είναι πνευματικά παιδιά του Προμηθέα και της Αντιγόνης. Τα ιδανικά και οι ηθικές αξίες αυτών των ανθρώπων(κομμουνιστών) διαμόρφωσαν το κοινωνικό και ηθικό υπόβαθρο του Επιστημονικού Σοσιαλισμού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger