Home » , » H ΝΔ συκοφαντεί, διώκει, τρομοκρατεί μαθητές και γονείς

H ΝΔ συκοφαντεί, διώκει, τρομοκρατεί μαθητές και γονείς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 | 6:20 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τραμπούκοι της γαλάζιας συμμορίας προσπαθούν μάταια να τρομοκρατήσουν μαθητές. Έχοντας την νοοτροπία του Καλαμπόκα και παρόμοια τακτική, αλητήριοι απείλησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, που διαμαρτύρονται για την άθλια κατάσταση στην Παιδεία. Συμβάλλουν κι αυτοί στην κυβερνητική προσπάθεια στο πισωγύρισμα σε αλήστου μνήμης εποχές. (Δείτε εδώ).

Σε 49 τετραγωνικά απαιτούν να στριμωχθούν για ώρες 28 άνθρωποι (27 μαθητές και 1 εκπαιδευτικός) την ίδια ώρα που κοπανάνε πρόστιμα σε καταστήματα αν στα αντίστοιχα τετραγωνικά υπάρχουν πάνω από 7 άνθρωποι!

«Δώστε χρήματα στην παιδεία, όχι μίζες σε όπλα» είπαν οι μαθητές και τα κανάλια έσπευσαν να διαστρεβλώσουν το απόλυτα λογικό αίτημα τους μιλώντας πως οι καταλήψεις έγιναν για να μην πάρουμε RAFALE!

Οι καταλήψεις γίνονται για να μην κολλήσουν ιό οι μαθητές. Αν είχαν μια στάλα μυαλό στη ΝΔ και δεν ήταν φασίστες, δεν θα προσπαθούσαν με ψέματα, διώξεις κι απειλές να γίνουν τα σχολεία νέες εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Αντίθετα το Υπουργείο θα έκλεινε τα σχολεία μέχρι να προετοιμαστεί ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Όμως επειδή τα λεφτά για την Υγεία και την Παιδεία πήγαν σε «ημετέρους» επιμένουν σε ένα εγκληματικό λάθος! Ακόμα χειρότερο λάθος της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών ως εχθρούς. Η πρακτική αυτή χρησιμοποιήθηκε το 1990 με καταστροφικά αποτελέσματα.

Και τότε τα σχολεία θεωρήθηκε «έδαφος που έπρεπε να ανακαταληφθεί». Τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ σε διάφορα σχολεία εκτελώντας προφανώς οργανωμένο σχέδιο του (μπαμπά) Μητσοτάκη επιτέθηκαν με αγριότητα σε παιδιά. Ο αγωνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας δολοφονείται από τον Καλαμπόκα, πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας και δημοτικό σύμβουλο. 

Που το πάει σήμερα η ΝΔ και συκοφαντεί, διώκει, τρομοκρατεί παιδιά; Νομίζει πως η αντίδρασή μας θα είναι διαφορετική σήμερα, αν συνεχίσουν τις προκλήσεις;

Τα προβλήματα στην Παιδεία είναι πολύ σοβαρά και πραγματικά. Τμήματα έχουν πάρα πολλά παιδιά που κινδυνεύουν. Καθαρίστριες και καθηγητές δεν υπάρχουν. Για να κατανοήσουμε την κατάσταση μόλις προχθές έγινε «Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης για υποβολή αίτησης - δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών τρίμηνης (κατ’ ελάχιστον) διάρκειας για την κάλυψη λειτουργικών κενών τα οποία προκύπτουν από λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του νέου κορωνοϊού COVID-19 (άρθρο 35 του ν. 4722/2020 (ΦΕΚ 177 Α΄), κατά το σχολικό έτος 2020-2021», ενώ σήμερα γίνεται αντίστοιχη πρόσκληση για τους υποψήφιους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Αυτές οι έκτακτες προσκλήσεις είναι για να καλυφθεί μόνο μικρό μέρος των κενών που έγιναν φέτος από τους εκπαιδευτικούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα (το 40%! του συνόλου) και που φυσικά δεν μπορούν να διακινδυνέψουν να διδάξουν.

Τονίζουμε πως το ίδιο το Υπουργείο παραδέχεται ότι θέλει μόνο 1,73 δις ευρώ για να γίνουν τα παραπάνω τμήματα ώστε να μην κολλήσουν τα παιδιά. Την ίδια ώρα που το κράτος δίνει 10δις για όπλα! Αυτό λένε τα παιδιά και πολύ καλά λένε. Αλλά οι μπουκωμένοι κόλακες λένε παραμύθια διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger