Home » » Στους χώρους δουλειάς οργιάζει η αυθαιρεσία και η ασυδοσία της εργοδοσίας

Στους χώρους δουλειάς οργιάζει η αυθαιρεσία και η ασυδοσία της εργοδοσίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 | 11:37 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Το τι χαμός γίνεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που έγιναν Μέσα Διασποράς του Κορονοϊού, το ξέρουμε, το βλέπουμε καθημερινά και το νιώθουμε στο πετσί μας.

Ξέρουμε επίσης πολύ καλά τι γίνεται στη δουλειά. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο.

«Άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης δεν τηρεί ούτε τα πιο απλά μέτρα προστασίας των εργαζομένων, αποτελεί η περίπτωση της κονσερβοποιίας «Κρόνος» στο Μαυροβούνι Σκύδρας στην Πέλλα, όπου βρέθηκαν 114 εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό.

Μετά από τις εξελίξεις, σήμερα Παρασκευή, μπήκε 10ήμερο «λουκέτο» στην επιχείρηση. Και αναμένονταν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στην περιοχή και παραπέρα ελέγχους.

Όμως είναι υπόλογη η κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αφού δεν ίδρωσε το αυτί τους ακόμη και όταν το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, στις 14 Σεπτέμβρη, είχε καταγγείλει τις συνθήκες που επικρατούσαν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Περιέγραφε τότε ότι «όταν έφτασε το πρώτο λεωφορείο στις 13.30 για την αλλαγή της βάρδιας, στο οποίο οι εργαζόμενοι ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, δεν έγινε καμία θερμομέτρηση στην πύλη της επιχείρησης και απλά οι εργαζόμενοι εισήλθαν για να εργαστούν.

Μόλις η εργοδοσία αντιλήφθηκε την παρουσία των συνδικαλιστών ξαφνικά εμφανίστηκε ένα (!) θερμόμετρο (η επιχείρηση απασχολεί πάνω από 600 εργαζόμενους) το οποίο προφανώς δεν ήξεραν πώς να το χειριστούν, αφού δεν είδαμε καμία θερμομέτρηση εργαζομένου!

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε με τη βάρδια που σχολούσε στις 14.00 όπου προφανώς με εντολές της εργοδοσίας οι συνάδελφοι έψαχναν να βρουν με ποιο λεωφορείο θα φύγουν για τι δεν ήθελαν να τους ανεβάσουν όλους σε ένα όπως πιθανότατα γίνεται συνήθως».

Και όλα αυτά συνέβαιναν λίγες μέρες μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων στο εργοστάσιο του «Παυλίδη», την άλλη μεγάλη κονσερβοποιία της περιοχής»...(Πηγή: 902)

Το κατήγγειλαν εδώ και μέρες. Και φυσικά δεν είναι οι μοναδικοί χώροι δουλειάς που δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας.

Παρόμοιο έγκλημα γίνεται με τα Σχολεία που κι εκεί υπάρχει στριμωξίδι κι έλλειψη προσωπικού.

Αλλά την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει. Θέλει να δουλέψουν οι σκλάβοι. «Στους χώρους δουλειάς οργιάζει η αυθαιρεσία και η ασυδοσία της εργοδοσίας». Με τις πλάτες της ΝΔ φυσικά.

Θα ζητήσουμε παραδειγματική τιμωρία για τα εγκλήματα της κυβέρνησης των ανθρωποφάγων. Να είναι σίγουροι στην γαλάζια συμμορία πως δεν θα τη γλυτώσουν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger