Home » , » Σκούρα τα έχει βρει η κυβέρνηση Μακρόν (Βίντεο)

Σκούρα τα έχει βρει η κυβέρνηση Μακρόν (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 | 4:29 π.μ.


Μπορεί η γαλλική Εθνοσυνέλευση να υπερψήφισε το άρθρο 24 το οποίο περιλαμβάνεται στο νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «καθολική ασφάλεια» και είχε ξεσηκώσει θύελλά διαμαρτυριών αφού ουσιαστικά με αυτό η Γαλλία μετατρέπετε σε μια δικτατορία με κυβερνητικό μανδύα, ο Γαλλικός λαός όμως παρουσιάζεται αποφασισμένος να το ματαιώσει στην πράξη.

Οπως βλέπουμε και στο παρακάτω βιντεάκι ήταν αρκετές χιλιάδες οι Γάλλοι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα συνδικάτων και οργανώσεων δημοσιογράφων και κατέβηκαν στους δρόμους της Γαλλικής Πρωτεύουσας. Αν και σύμφωνα με την ειδησεογραφία το Παρίσι είχε μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο χιλιάδες πολίτες αψηφώντας την τρομοκρατία κατέβηκαν στις διαδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα.

Από το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ χτες είχαμε αλλεπάλληλες επιθέσει των μπάτσων σε διαδηλωτές και κάποια στιγμή τα επεισόδια έδειχναν να ξεφεύγουν. Εχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις και το σύνθημα που δέσποζε στις διαδηλώσεις ήταν  «όλος ο κόσμος θα βιντεοσκοπεί την αστυνομία».


Σαν τις πρώτες μάχες ενός πολέμου που τώρα ξεκινάει χαρακτήρισαν τα μέχρι τώρα γεγονότα Γάλλοι συνδικαλιστές και ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί και στις επόμενες μέρες θα έχουμε ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας. Εχουν ανακοινωθεί κινητοποιήσεις στις πόλεις Μονπελιέ, Ρουέν, Μασαλία, Σεντ Ετιέν, Χάβρη, την Λιλ, τη Ρεν κλ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger