Home » , » Κιμ θεέ, πάρε την ΠΑΕ (Πουλημένη Αποικία Ελλάδα)

Κιμ θεέ, πάρε την ΠΑΕ (Πουλημένη Αποικία Ελλάδα)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 | 2:31 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

 “Εκατοντάδες αγρότες και εκτροφείς βιζόν διαδήλωσαν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους της Κοπεγχάγης, για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να θανατώσει εκατομμύρια ζώα στη μάχη εναντίον μιας μετάλλαξης του νέου κορονοϊού”...

“Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μέτε Φρεντέρικσεν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η απόφασή της να θανατωθούν περισσότερα από 15 εκατομμύρια βιζόν δεν είχε νομική βάση αναφορικά με τα ζώα που δεν είχαν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, προκαλώντας την οργή των εκτροφέων”.

Οι πλούσιοι κολλάνε από τις γούνες, εμείς από τα λεωφορεία. Αυτοί από τα πάρτι, εμείς από τη δουλειά. Τα παιδιά από τα σχολεία, οι θεούσες από την Εκκλησία κλπ. Δε βλέπω να γλυτώνει κανείς. Εκτός αν είναι Βορειοκορεάτης.
Κιμ θεέ, πάρε την ΠΑΕ  (Πουλημένη Αποικία Ελλάδα)

Είμαι κατά της σφαγής ζώων. Εδώ αφήνουμε ανθρωποφάγους φασίστες, θα πειράξουμε αυτά που δεν μας έκαναν τίποτε;

Αλλά δεν σφάζονται μόνο τώρα που έχουν κορονοϊό. Οι Οικολόγοι, οι Αναρχικοί κ.α, τα λένε εδώ και πολλά χρόνια, μάλιστα κάποιοι απελευθέρωσαν κατά καιρούς μερικά.

“Κάθε χρόνο εκατομμύρια μη ανθρώπινα ζώα, όπως μινκ (βιζόν), ενυδρίδες, αλεπούδες, κάστορες, κουνέλια, σκίουροι, ρακούν, τσιντσιλά, λύγκες, φώκιες, λύκοι, σκύλοι, γάτες και πολλά άλλα άγρια ζώα, αντικειμενοποιούνται και σκοτώνονται από τη βιομηχανία γούνας για την παραγωγή παλτό και αξεσουάρ. Η παγκόσμια βιομηχανία γούνας αποτελείται από δεκάδες χιλιάδες εργοστάσια εκτροφής και επεξεργασίας, βιοτεχνίες και εμπορικά καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Στον ελλαδικό χώρο τα εκτροφεία υπολογίζονται γύρω στα 400, εδρεύουν κυρίως στην Καστοριά και τη Σιάτιστα Κοζάνης, όπου εκατοντάδες χιλιάδες ζώα ζουν έγκλειστα και έπειτα οδηγούνται στη σφαγή. Παράλληλα σε διάφορες χώρες λαμβάνει χώρα μια ολόκληρη διαδικασία εμπορίου στημένη πάνω στο κυνήγι και την παγίδευση άγριων ζώων για τη γούνα τους (trapping), που απειλεί με εξαφάνιση πολλά είδη άγριων ζώων. 

Η βιομηχανία γούνας συνδέεται με κερδοφόρες επιχειρήσεις, βασίζεται πάνω σε αντιλήψεις ανωτερότητας και επιβάλλεται μέσα από τα πρότυπα μόδας. Επιπλέον συνδέεται με την παράδοση της αποικιοκρατίας, ενώ η ανάγκη του ανθρώπου για ένδυση χρησιμοποιείται ως άλλοθι. Συχνά οι περιοχές γύρω από τα εργοστάσια μολύνονται από τις σωρούς αποβλήτων (γδαρμένων πτωμάτων) που εναποτίθενται έξω από αυτά. Υπάρχει σοβαρή μόλυνση των υπέργειων και υπόγειων υδάτων από τα χημικά που χρησιμοποιούνται κατά τη βυρσοδεψεία. Τα εκτροφεία είναι πολιτισμικά επινοήματα, αποτελούν φυλακές έμβιων όντων και επιβάλλονται ενάντια στο φυσικό κύκλο της ζωής και στη φύση κάθε ζώου. Τα ζώα που κρατούνται στα εκτροφεία αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι παραγωγικοί πόροι-αντικείμενα που στερούνται ζωής και αισθημάτων”. (Πηγή: Indymedia)

Ένας μαλάκας έφαγε ένα παγκολίνο με σάλτσα νυχτερίδας. Ο παγκολίνος φταίει, η νυχτερίδα, ή ο περίεργος; Αν άφηνε ήσυχο το ζωντανό, δε θα τα τραβούσαμε τώρα όλα αυτά.

Για να επιβιώσουμε, πρέπει να το σεβόμαστε το Περιβάλλον. Έτσι πάει.

Τα ζώα είναι πρέπει να ζουν ελεύθερα. Αν τα στριμώξεις, θα αρρωστήσουν. Και μετά θα κολλήσεις ηλίθιε!

Οι γουναράδες ενδιαφέρονται για το κέρδος. Το ίδιο και οι πολιτικοί. Κι οι δυο κάνουν λάθος.

Τα ζώα δεν πρέπει ούτε να πεθάνουν, ούτε να βασανίζονται. Να απελευθερωθούν μακριά από τους ανθρώπους. Θα το βρουν τον τρόπο μόνα τους να ζήσουν, αν δεν χώνουμε τη μύτη μας παντού.

Ας αφήσουμε και κάτι σε αυτό τον πλανήτη που δεν θα το καταστρέψουμε. Αν όχι για λόγους ηθικής, για να μη μας πουν “μαλάκες” οι απόγονοί μας.

Μη τα γαμάτε όλα ρε! Και μη νομίσουν πως, αν σφάξουν τα άρρωστα βιζόν, θα τελειώσουν. Τα νέα που θα φέρουν και θα έχουν τις ίδιες ανθυγιεινές συνθήκες, θα παρουσιάσουν το ίδιο πρόβλημα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger