Home » , » Εχασε την ζωή του ένας ξεχωριστός αστός πολιτικός. Ο Σήφης Βαλυράκης

Εχασε την ζωή του ένας ξεχωριστός αστός πολιτικός. Ο Σήφης Βαλυράκης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 | 11:55 μ.μ.

Ενας ξεχωριστός αστός πολιτικός έχασε σήμερα την ζωή του, υπό συνθήκες που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως. Αναφερόμαστε στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και προσωπικό φίλο του Αντρέα Παπανδρέου, από τα χρόνια που συμμετείχε στο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (Π.Α.Κ.). την αντιδικτατορική οργάνωση που είχε δημιουργήσει ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, τον Σήφη Βαλυκάρη.

Σήμερα, στα 77 χρόνια του, βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας κοντά σε νησίδα, ενώ ήταν αγνοούμενος από το μεσημέρι της Κυριακής, όταν επέβαινε σε φουσκωτό σκάφος.

Ο Σ. Βαλυράκης ήταν για χρόνια καταζητούμενος από το καθεστώς της δικτατορίας για βομβιστικές ενέργειες που είχε κάνει κατά της Απριλιανής χούντας. 

Συνελήφθη το 1971 και βασανίστηκε σκληρά από τα καθάρματα του ΕΑΤ-ΕΣΑ. (Δείτε τη βιογραφία από wikipedia).

Εμείς αυτό που θέλουμε να υπογραμμίσουμε είναι ότι ο Σήψης Βαλυράκης υπήρξε ένας ακέραιος αστός ιδεολόγος πολιτικός και από το στόμα του ακούσαμε πράγματα που δεν συνηθίζουν να λένε άτομα του πολιτικού  χώρου του. Οπως τότε, στα τέλη Γενάρη του 2011 που σαν πρόεδρος της  Εξεταστική Επιτροπή της βουλής που ερευνούσε το σκάνδαλο Ζήμενς δήλωνε: "Η υπόθεση Ζήμενς ξεκίνησε ως σκάνδαλο διαφθοράς και εξελίχθηκε ως σκάνδαλο συγκάλυψης

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

25 Ιανουαρίου 2021 στις 11:17 π.μ.

Με την πολιτική που ακολουθούσε ο Σήφης Βαλυράκης ήμουν πάντα αντίθετος.
Όμως σαν άνθρωπος ήταν αξιόλογος.
Αντιστάθηκε στη χούντα του Παπαδόπουλου και των άλλων προδοτών, φυλακίστηκε και βασανίστηκε, ενώ ήταν από τους ελάχιστους υπουργούς που δεν ήταν αχυράνθρωπος των ΗΠΑ.
Δεν θα αναφερθώ σε όλες τις πράξεις, τα θετικά ή τα αρνητικά που έκανε ως υπουργός.
Μπορείτε να τα διαβάσετε στην Εγκυκλοπαίδεια.
Υπηρετούσε άλλωστε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που ήταν η διατήρηση του σάπιου συστήματος, παρά τις αναμφισβήτητες αρετές που είχε.
Διαβάζοντας για το θάνατό του σκέφτομαι πόσο αδίστακτοι, πόσο καθάρματα και υποκριτές είναι οι νεοδημοκράτες.
Γιατί η ΝΔ και μάλιστα ο μπαμπάς του Κούλη, είχε κατηγορήσει τον Βαλυράκη ως δήθεν αρχηγό της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη!
Τότε τα fake news τα έγραφαν οι πατσαβούρες της δεξιάς.
Η “Βραδυνή” είχε πρωτοσέλιδο:
“Στο ΠΑΣΟΚ ο εκτελεστής είχε συμμετοχή στις πολιτικές δολοφονικές” Δήθεν “μέλος του ΠΑΚ” “ανήκε στην ομάδα του Βαλυράκη” κλπ.
Στο ίδιο μήκος οι άλλες κίτρινες φυλλάδες.
Η “Απογευματινή” έβλεπε “Συμβόλαια αίματος με τη 17Ν” καθώς και εμπόριο ναρκωτικών!
Ο “Ελεύθερος τύπος” έγραφε για το Μπακογιάννη: ΚΤΥΠΗΣΕ Η ΠΑΣΟΚΙΚΗ “17Ν”! και σε άλλο πρωτοσέλιδο την επομένη “ΟΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΑΣΟΚ”!
Ο Ελεύθερος ρύπος άλλωστε έδειχνε κατευθείαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της Επαναστατικής Οργάνωσης 17 Νοέμβρη, γράφοντας “Ο Ανδρέας Παπανδρέου όπλισε το χέρι των στυγερών δολοφόνων του Παύλου Μπακογιάννη”, και άλλοτε το Σήφη Βαλυράκη ή τον Λαλιώτη ως αρχηγό!
“Πράσινος ο τρομοκράτης, όργιο φημών για σχέσεις με ΠΑΚ, Βαλυράκη, Λαλιώτη. Βρέθηκε ατζέντα με ονόματα και από τον πολιτικό χώρο”!
28/9/1989: Η “Απογευματινή” έχει πρωτοσέλιδο “Έφοδος για τη 17Ν. Όπλα στο σπίτι του Ζιάγκα. Ύποπτα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ”.
“Η κυβέρνηση (του Α. Παπανδρέου) γνωρίζει πολύ καλά από πού προέρχονται οι τρομοκράτες” έλεγε σε ανακοίνωσή της η γαλάζια συμμορία!
Γι αυτά τα ψέματα ποτέ δεν ζητήθηκε συγνώμη από τη ΝΔ.
Κι έρχεται τώρα ο Μητσοτάκης (υιός) να πει καλά λόγια για εκείνον που χρόνια κατηγορούσε το κόμμα του!
Τα ψέματα ήταν τόσα πολλά και τόσο συχνά ειπωμένα που ακόμα και η CIA πίστεψε πως πίσω από τη 17 Νοέμβρη ήταν το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ο Βαλυράκης!
Είναι ειρωνικό πως η 17Ν εξαρθρώθηκε μετά από τυχαίο περιστατικό (εξερράγη μια βόμβα στα χέρια του Ξηρού), ενώ ήταν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ.
Ακόμα όμως και τότε, όταν φάνηκε ποιοι αποτελούσαν την οργάνωση, η ΝΔ άφηνε υπονοούμενα πως υπήρχαν ασύλληπτα μέλη – στελέχη του ΠΑΣΟΚ!
Όλα για την κουτάλα. Τώρα που ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) έγινε τσόντα του Μητσοτάκη, ξεχάστηκαν οι παλιές έχθρες. Όχι όμως από τον κόσμο.
Τα ίδια αποπειράθηκε να πει και για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τους βγήκε.
Κι επειδή μιλάμε για κουταμάρες που έλεγαν τότε, να πούμε και μια χαζομάρα του Μίκη όπου στην Ελευθεροτυπία λέει: Ξέρω τον ηθικό αυτουργό! Δεν ήξερε τίποτα.
Όπως δεν ήξερε, όταν πήγαινε στο συλλαλητήριο, μαζί με τους αλιτήριους ακροδεξιούς και τα γαλάζια γίδια.
Καλύτερα να το βουλώσει ο Μητσοτάκης και η κλίκα του. Να μην προκαλούν.

25 Ιανουαρίου 2021 στις 7:10 μ.μ.

https://www.neoiorizontes.gr/sifis-valyrakis-o-protos-ypoyrgos-dimosias-taxis-poy-chtypise-tin-anomia-sta-aei-vinteo/
Αυτο δεν το ξεχνω.Ετσι ξεφτιληστηκε ο πρωην αντιστασιακος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger