Home » , » Mια νεοδημοκρατική τζούρα κουτόχορτο, δρόμος.

Mια νεοδημοκρατική τζούρα κουτόχορτο, δρόμος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 | 7:30 μ.μ.


Απ' το  «βλέποντας και κάνοντας», στο «χάσαμε τ' αυγά και τα πασχάλια», με κατάληξη στο «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», μια νεοδημοκρατική τζούρα κουτόχορτο, δρόμος.

Και αν αυτό το μπάχαλο που επικρατεί δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, σε βαθμό που μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές, θα λέγαμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο για κωμική θεατρική παράσταση. 
Τώρα όμως που η θανατηφόρα πανδημία εξακολουθεί να σαρώνει και καθημερινά θρηνούμε δεκάδες νεκρούς, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για γελοίους, ανεύθυνους, εξουσιαστές, αφού έχουμε να κάνουμε με φορείς μιας εγκληματικής πολιτικής.

Βγαίνει, π.χ σήμερα το πρωί στην αγαπημένη του τηλεοπτική εκπομπή στην τηλεόραση του Αλαφούζου, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. -o Α. Γεωργιάδης ένα απ' τα στελέχη της κυβέρνησης των αρίστων που διέπραξαν την πολιτική αλητεία να εμβολιαστούν στην ζούλα- για να μας πει ότι  «αν οι γιατροί μας πούνε ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο σε ζώνε;, με ασφάλεια, θα το κάνουμε».. 

Η επιστημονική επιτροπή, που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας, όπως ακούσαμε να μας λέει  ο πρόεδρος του  Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Θ. Εξαδάκτυλος., έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει την Δευτέρα στις 4 Γενάρη. 
Αυτό όμως δεν εμπόδισε το κυβερνητικό φερέφωνο Σ. Πέτσα, δυο ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, να παρουσιαστεί και να ανακοινώσει αυστηρό lockdown από αύριο Κυριακή για όλη την επόμενη εβδομάδα (3-10 Γενάρη).

Στο καπάκι, παρουσιάζεται και ο υπουργός Ανάπτυξης, για να συμμορφωθεί με την καινούργια κυβερνητική απόφαση ξεχνώντας τι έλεγε λίγες ώρες πριν. 

Σήμερα δυστυχώς είχαμε άλλους 40 νεκρούς από τον κορονοϊού και μικρή αύξηση στους διασωληνωμένους οι οποίοι έφτασαν τους 431
Και παρ' όλο που τα μπουκωμένα με 18 ακόμα εκατ. ευρώ -με πρόσχημα την καμπάνια για τον εμβολιασμό- ΜΜΕ προσπαθούν να μας εμπεδώσουν μια αισιόδοξη κατάσταση για την εξέλιξη της πανδημίας, αυτή δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα. 

Σε τηλεοπτική του παρουσία, σήμερα ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. επισήμανε ότι με τα σημερινά δεδομένα «αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων, όχι δραματική, αλλά αναμένουμε», ενώ  από την πλευρά του, ο Νικόλαος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σημείωσε: «Ο αριθμός των διασωληνωμένων και η πληρότητα των  ΜΕΘ είναι παράμετροι που μας ανησυχούν όλους. Αν έρθει το 3ο κύμα πριν λήξει το 2ο θα μιλάμε για τεραστία καταστροφή».
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «εάν δεν αποφορτιστεί το ΕΣΥ και δεν πέσει το ιικο φορτίο για τη μερική άρση της αγοράς, δεν υπάρχει περιθώριο να παίξουμε με ανθρωπινές ζωές, θα έχουμε μεγάλες απώλειες»..

Για το κυβερνητικό αλαλούμ που επικρατεί στην διαχείριση των εμβολιασμών δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε άλλο παρά μια σοβαρή καταγγελία που κάνει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Πάνος Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ. 
Απ' αυτή πληροφορούμαστε ότι  ενώ είχαν προγραμματιστεί 470 ραντεβού για εμβολιασμό υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" Αθήνας, για τη Δευτέρα 4/1/2021, ξαφνικά με "άνωθεν εντολή" υπήρξε ακύρωσης της διαδικασίας επ' αόριστον, 

 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger