Home » , , » 48η επέτειος από την δολοφονία του Τούρκου Κομμουνιστή ηγέτη Ιμπραήμ Καϊπάκκαγια

48η επέτειος από την δολοφονία του Τούρκου Κομμουνιστή ηγέτη Ιμπραήμ Καϊπάκκαγια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 18 Μαΐου 2021 | 3:29 μ.μ.

Από τον ιστότοπο Από την σπίθα στην φλόγα, λάβαμε και παραθέτουμε

Ο Ιμπραήμ Καϊπάκκαγια γεννήθηκε το 1949 και μετά από σκληρούς βασανισμούς έπειτα από την σύλληψη του δολοφονήθηκε από το Τουρκικό Φασιστικό Κράτος στις 18 Μάη του 1973, σε ηλικία 24 ετών. Αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Τουρκικού κομμουνιστικού κινήματος, ιδρυτής του Κομμουνιστικoύ Κόμματος Τουρκίας / Μαρξιστικό Λενινιστικό (TKP/ML).

O Iμπραήμ Καϊπάκκαγια αποτελεί σύμβολο του αγώνα για λαϊκή εξουσία, της ανειρήνευτης πάλης απέναντι στο Ρεβιζιονισμό, της λαϊκής-δυναμικής αντίστασης απέναντι στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Ήταν ένας ολοκληρωμένος κομμουνιστής ηγέτης, τόσο από την σκοπιά της θεωρητικής κατάρτισης όσο και της ένοπλης στρατιωτικής πρακτικής.

Ο Ιμπραήμ Καίπάκκαγια, λόγω του τρομακτικά υψηλού επιπέδου σύλληψης της μαρξιστικής- λενινιστικής ιδεολογίας και της τρομερής οργανωτικής του ικανότητας καταχωρήθηκε από την MIT (Τούρκικη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) σαν ο πιο επικίνδυνος επαναστάτης στην Τουρκία.


Ίδρυσε τον Τούρκικο Εργατό- Αγροτικό Απελευθερωτικό Στρατό (TIKKO), το ένοπλο σκέλος του TKP/ML.

Ο βασανισμός και η δολοφονία του Ιμπραήμ Καϊπάκκαγια στις 18 Μάη του 1973 αποτέλεσε βαρύ χτύπημα για το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα διεθνώς, πλήγμα για την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία και την αγροτιά της Τουρκίας που απώλεσε ένα ηγέτη μέσα από τα σπλάχνα των πιο καταπιεσμένων τμημάτων της εργατικής τάξης, του λαού και της φτωχής αγροτιάς.

Κάθε κομμουνιστής και κομμουνίστρια που πιστεύει βαθιά στην ανάγκη της επαναστατικής ανατροπής του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος, στον αναγκαίο επαναστατικό λαϊκό αγώνα για λευτεριά, ανεξαρτησία και σοσιαλισμό στον τόπο μας οφείλει να εμπνέεται από τον Ιμπραήμ Καϊπάκκαγια. Ο κοινός αγώνας των 2 λαών απέναντι στο καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό είναι αναγκαίος και πρέπει να στηριχθεί στο πρόταγμα της φιλίας,της αλληλεγγύης ,της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των 2 λαών.

Ιμπραήμ Καϊπάκκαγια- ΑΘΑΝΑΤΟΣ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger