Home » , » Ενδιαφέρουσα δίκη Πασχαλιάτικα. - Δεν θα τους αφήσουμε να τα βγάλουν στο σφυρί

Ενδιαφέρουσα δίκη Πασχαλιάτικα. - Δεν θα τους αφήσουμε να τα βγάλουν στο σφυρί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 4 Μαΐου 2021 | 5:48 μ.μ.

Λάβαμε και παραθέτουμε:

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ vs ΠΟΛΚΕΟΑ

Με διακύβευμα το Μουσείο και τα Ιστορικά Αεροσκάφη

Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στις 5 Μαΐου 2021 (αίθουσα 8 και ώρα 09.00), συζητείται η προσφυγή της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. κατά του ΠΟΛΚΕΟΑ (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) για εκποίηση αεροσκαφών, ιδιοκτησίας μας, που αγοράστηκαν από το ΠΟΛΚΕΟΑ με δικά μας χρήματα όλων των πρώην εργαζομένων στην Ολυμπιακή, και με προορισμό το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό.

Με το άρθρο 943, παρ.3 του ΚΠολΔ, βγάζουν σε πλειστηριασμό πράγματα από διαμέρισμα ενός κακοπληρωτή (!!!), όχι τα αεροσκάφη. ΔΕΝ θα το επιτρέψουμε αυτό.

Η απάντηση πως το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας δεν περιλαμβάνεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του επενδυτή ΔΕΝ είναι αποδεκτή.

Το   Σχέδιο   Ολοκληρωμένης   Ανάπτυξης  (ΣΟΑ_ΑΠΠ/ΦΕΚ35_01.03.2018)   προβλέπει   Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας και χωροθέτησε το χαρακτηρισμένο εργοστάσιο του ΚΕΑ (κτίριο του 1938). Επίσης, προβλέπει ΚΑΙ την παραμονή των ιστορικών αεροσκαφών!

Υπενθυμίζουμε πως το Σχέδιο Ρυθμιστικού Αθήνας εισηγείται Μουσείο. Τα αρμόδια θεσμοθετημένα Όργανα προτείνουν Μουσείο, αποδεχόμενα την εισήγηση μας, μία προσπάθεια που διαρκεί 26 χρόνια.

Θέλουν να μας κλέψουν τα ιστορικά αεροσκάφη. Θέλουν να εξαφανίσουν την ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Η Κυβέρνηση πρέπει να θέσει τα όριά της στο επενδυτικό σχήμα. Αλήθεια, είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2021 να μας διώκουν γιατί υπερασπιζόμαστε τον πολιτισμό;

Το ΠΟΛΚΕΟΑ είναι ο μοναδικός φορέας που προωθεί τη δημιουργία Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό και δεν χρηματοδοτείται από πουθενά. Έχει διασώσει και συγκεντρώσει με δικό του προσωπικό κόστος πάνω από 23.000 εκθέματα που διατρέχουν την 90χρονη ιστορία της Πολιτικής Αεροπορίας στην χώρα μας, χωρίς να επιβαρύνουμε την Πολιτεία με ούτε ένα ευρώ!

20 χρόνια μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου του Ελληνικού και 64 χρόνια από την ίδρυση της Ολυμπιακής Αεροπορίας τα «τιμούν» δια αυτού του τρόπου. Ίχνος σεβασμού!

Το Υπουργείο Πολιτισμού (κα Λίνα Μενδώνη), 22 μήνες τώρα δεν έχει πάρει θέση για την ανάγκη διάσωσης της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επίσης, ενώ το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) αποφάσισε και εισηγήθηκε τον χαρακτηρισμό των τριών (3) ιστορικών αεροσκαφών ως ΚΙΝΗΤΑ νεότερα μνημεία, η Υπουργός αρνείται να υπογράψει!

Πώς η Πολιτεία προχωρά ένα πλειστηριασμό σε αναγνωρισμένα κινητά νεότερα μνημεία της πατρίδας μας;  Το Υπουργείο Πολιτισμού πάλι σιωπά;

Το αγγλικό υπόστεγο (Παγόδα), που χαρακτηρίστηκε μετά από αίτημα του ΠΟΛΚΕΟΑ, γιατί δεν πρέπει να αξιοποιηθεί για τον πολιτισμό και να στεγάσει άμεσα και ασφαλώς τη συλλογή των 23.000 εκθεμάτων που προορισμό έχουν το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας;

Μιλάμε για τον πολιτισμό. Μιλάμε για το περιβάλλον

Μιλάμε για πολιτιστική κληρονομιά

Επίσης,  η απόφαση να πωληθούν τα αεροσκάφη μας ως scrap, εκτός από την ιστορική τους και συναισθηματική τους αξία, εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον! Τα αεροσκάφη αυτά λόγω παλαιότητας περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, εξ ου και οι ιδιαίτερα αυστηροί κανονισμοί της Ε.Ε.

Σε συνάντηση (27.04.2021) με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ζητήσαμε να αποτραπεί η προσπάθεια της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. να «κοπούν» τα αεροπλάνα για κατσαρόλες.

Η Πολιτεία μίας ευνομούμενης χώρας έχει ιστορική ευθύνη και καθήκον να προστατεύσει την ιστορία της, την ιστορικότητα του χώρου, το πολιτισμικό αποτύπωμα του Ελληνικού, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της Πολιτικής Αεροπορίας.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σβήσει αυτό το αποτύπωμα.

Το αίτημα του ΠΟΛΚΕΟΑ στηρίζει το σύνολο της Κοινωνίας. Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη. Δεν βγάζεις στο σφυρί την ιστορία. Δεν διώχνεις έτσι τις αναμνήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το Ελληνικό.

Η μάχη θα συνεχιστεί την Τετάρτη του Πάσχα (05.05.2021) στο Ειρηνοδικείο Αθηνών , αίθουσα 8 και ώρα 09.00. Αύριο θα καταθέσουμε τις 6.000 περίπου υπογραφές που συγκεντρώσαμε συνοδευόμενες με ψήφισμα για:

Τη διάσωση των ιστορικών αεροσκαφών

Το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό

Τα 23.000 εκθέματα στην Παγόδα

Τονίζουμε για άλλη μία φορά πώς αν ο Όμιλος Λάτση δεν θέλει το Μουσείο, εμείς θα το κάνουμε εκτός οικοπέδου συμφερόντων Λάτση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger