Home » , » Τζιμάνι ο Μωυσής. Τούμπαρε με το λακιρντί του και το Θεό. Το λένε οι ιερές γραφές.

Τζιμάνι ο Μωυσής. Τούμπαρε με το λακιρντί του και το Θεό. Το λένε οι ιερές γραφές.

Από giorgis , Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 | 6:39 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Κάποια απ' τα αρκετά ηλεκτρονικά μηνύματα που παίρνει ο ιστότοπος μας και μόνο από τον τίτλο τους καταλήγουν απ' ευθείας στα σκουπίδια. 
Βλέποντας λοιπόν ένα e-mail να έχει τίτλο: "Τι λέει το Κοράνι για την Παλαιστίνη; (Απάντηση στον Ραβίνο Φριζή)", δεν θέλησα να το προσπεράσω γιατί κάτι που θύμισε το όνομα του Εβραίου κληρικού.

Κάνοντας, λοιπόν μια αναζήτηση στον ιστότοπο μας συνάντησα τι έγραφα γι' αυτόν τον ιερωμένο, ο οποίος τελεί τις θρησκευτικές τελετές των Ισραηλινών που κατοικούν στην Αθήνα

Αυτός ο Ραββίνος, λοιπόν, ονόματι Μορντεχάι Φριζή είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο διαδίκτυο, με το θρησκευτικό του παραλήρημα για τα «αναρχοκομμουνιστικά σκουλήκια του "Ρουβικώνα"». 

Ηταν πριν μερικά χρόνια όταν μέλη αυτής της συλλογικότητας τότε είχαν κάνει μια "εικαστική" παρέμβαση στο κτίριο που στεγάζεται η Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα και σύμφωνα με τον θρησκευτικό ηγέτη των Εβραίων άξιζε «στα αναρχικά σκουλήκια μια σφαίρα στο κεφάλι και τελειώσαμε».

Στο χαλαρό, λοιπόν και πίνοντας τον απογευματινό μου καφέ, παρακολούθησα το βιντεάκι που είχε σαν συνημμένο ο επιστολογράφος μας στο οποίο ένας Μουσουλμάνος κληρικός κάνει θρησκευτική αντιπαράθεση με τον Εβραίο παπά. 

Ξέρετε τι μου έκανε εντύπωση ρε καρντάσια πέρα απ' ότι για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η ρήση του Βασίλη Ραφαηλίδη, ότι  «οι εξουσιαστές βάζουν στην υπηρεσία τους και τον Θεό;»
Πόσο απίστευτα παραμύθια γράφουν οι "ιερές γραφές" τους και όμως υπάρχουν δισεκατομμύρια κόσμος που τα πιστεύει! 

Ακουγα, λοιπόν, στο παρακάτω βίντεο (μετά το 11 λεπτό) ένα διάλογο ο οποίος αναφέρετε στην Βίβλο μεταξύ του Θεού και Μωυσή και έπαθα πλάκα.
Εκεί που λέτε περιγράφετε ένα λακιρντί που είχε πιάσει ο Παντοδύναμος με τον Μωυσή, με αποτέλεσμα, τελικά, να καταλάβει ο Θεός ότι σκεπτόταν να πράξει λάθος και έτσι, σύμφωνα με την Βιβλική αφήγηση "Ο κύριος άλλαξε γνώμη και μεταμελήθηκε". 

Δεν τα ξέρω τα βιβλικά τους τροπάρια, αλλά εδώ αφού ολόκληρος θεός θα έπεφτε στην λούμπα αν δεν ήταν ο  Μωυσής να του αλλάξει γνώμη, είναι δυνατόν όλοι/ες μας να μην κάνουμε παρασπονδίες; :)   


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Μαΐου 2021 στις 7:50 π.μ.

Τέτοια "τζιμάνια" σαν το Μωυσή και τον κάθε παρόμοιο θρησκευτικό και φυλετικό αρχηγό των αρχαίων χρόνων, με όλα αυτά τα απίθανα- εξωφρενικά επινοήματα που πλάστηκαν για να τους συνοδεύουν και να τους περιβάλλουν με δέος ή φωτοστέφανο,μας δείχνουν ξεκάθαρα πώς και γιατί πλάστηκαν όλοι οι θεοί και όλες θρησκείες! Δείχνουν το δρόμο για να ερμηνεύσουμε τα "θέσφατα" κάθε θρησκείας.Μύθοι παρελθουσών (προ πολλού μάλιστα) χιλιετιών,όλα αυτά τα παράλογα, μύθοι με τους οποίους εξαπατούν και αφιονίζουν εκατοντάδες χιλιάδες κι εκατομμύρια απλών ανθρώπων και να τρώγονται αναμεταξύ τους, ώστε να τους κουμαντάρουν αδίστακτα οι γδάρτηδες που τους έχουν στο ζυγό,οι γδάρτηδες που τους τυραννάνε όλους τους φτωχούς αντάμα! Αυτό είναι όλες οι θρησκείες, τουλάχιστον στην επίσημη εκδοχή τους που αποτελεί συστατικό στοιχείο τού εποικοδομήματός στο καθεστώς της εκμετάλλευσης. Αν έφευγε από τη μέση αυτή η απατεωνιά, και μαζί άλλα διάφορα μυθεύματα και σκόπιμα καλλιεργούμενες αυταπάτες που φενακίζουν τη συνείδηση, τότε θα προέβαλαν αναπόφευκτα μπροστά στα μάτια των λαών οι πραγματικές αντιθέσεις της κάθε κοινωνίας, η πραγματική αιτία της κοινωνικής δυστυχίας. Κι έτσι θα φούντωνε η ταξική πάλη των θυμάτων της εκμετάλλευσης, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για την εξουσία των εκμεταλλευτών τους. Ήδη από την εποχή της δουκοκτητικής αρχαίας κοινωνίας, τα πιο πρωτοποριακά φιλοσοφικά αναστήματα είχαν ήδη συλλάβει και διατυπώσει ξεκάθαρα τον κατασταλτικό ιδεολογικά ρόλο των θρησκειών για να διατηρηθεί η υποταγή κι η υπακοή των δούλων, όπως βέβαια και η υποταγή των γυναικών! Μεγάλη φάμπρικα!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger