Home » , » Η κυβέρνηση μέσω της Περιφέρειας ενισχύει το Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ με 40.000 ευρώ

Η κυβέρνηση μέσω της Περιφέρειας ενισχύει το Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ με 40.000 ευρώ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 | 4:46 π.μ.


Λάβαμε και παραθέτουμε 

Επιτέλους και μια καλή είδηση. Η προσκείμενη στην Ν.Δ διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προεξέχοντας του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού &μεταφορών, επικοινωνιών, δικηγόρου Νικόλαου Νύκτα είδε επιτέλους το "φως" της. 

Ο κ. Νύκτας γνωστός σκληρός δεξιός στο νησί μας, από την θητεία του σαν πρόεδρος του χωριού της κεντρικής Χίου  Άγιος Γεώργιος Συκούσης, μας ενθουσίασε που αναγνώρισε αυτός και η κυβέρνησή του τους αγώνες της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.  

Η έμπρακτη απόδειξη είναι ότι η κυβέρνηση μέσω της Περιφέρειας ενισχύει το Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ με 40.000 ευρώ καθώς θεωρεί πως αυτό εντάσσεται στο Πρόγραμμα Τουριστική Προβολής. 

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!

Ενας ηλικιωμένος Χιώτης τακτικός αναγνώστης σας.

Β.Κ. Κάναμε κάποιες συντακτικές παρεμβάσεις στο e-mail

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

24 Ιουνίου 2021 στις 2:30 μ.μ.

Πάλι τα ίδια από τους Συριζαιους καφρους και το βαθύ σε ετοιμότητα για αντί ΚΚΕ παροξυσμό

24 Ιουνίου 2021 στις 2:38 μ.μ.

ενισχυση για το αντιιμπεριαλιστικο διημερο της κνε. ή αν ειμασταν κακοπιστοι ή κυνικοι ενισχυση του πολιτικου αντιπαλου που μοιραζεται οπως θεωρειται την εκλογικη βαση με τον κυριο (μεγαλυτερο)εχθρο μου

24 Ιουνίου 2021 στις 2:55 μ.μ.

Και πιό είναι το πρόβλημα. Καλά θα κάνει η ΚΝΕ να τα πάρει.. Τόσα τρώνε τα λαμόγια απο τον κρατικό κορβανά.. Βρε και άλλα τόσα, άμα μπορεί να τα πάρει.. Πρός τι το πικρόχολο σχόλιο;;

24 Ιουνίου 2021 στις 5:05 μ.μ.

Το κράτος τους ανήκει και τα τρώνε μόνοι τους. Λες και οι κομμουνιστές ή οι άλλοι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν ένα κάρο φόρους κλπ για να διεκδικούν πίσω ένα μέρος αυτών.

24 Ιουνίου 2021 στις 9:57 μ.μ.

Άσε τις ντρίπλες και απάντησε: τα πήρατε τα φράγκα, για δεν τα πήρατε; Κι αυτοί γιατί τόσες αγάπες με λόγου σας; εσ΄είς πώς βγάζετε την υποχρέωση;
Και ο Στάλιν έπαιρνε λεφτά από τους αστούς, αλλά αυτό οι μπολσεβίκοι το έλεγαν απαλλοτρίωση. Εσείς πως το λέτε;

24 Ιουνίου 2021 στις 10:00 μ.μ.

Αγαπητέ μου, για τον επαναστάτη, ο σκοπός ποτέ δεν αγιάζει τα μέσα. Κανονικά θα έπρεπε να το καταλαβαίνεις αυτό και να μην γίνεσαι κυνικός...

25 Ιουνίου 2021 στις 12:43 π.μ.

Ελπιζω η ΚΝΕ να μην κανει εκδηλωση με λεφτα της ακροδεξιας ληστοσυμμοριας των Κουληδων! Ημαρτον!

25 Ιουνίου 2021 στις 1:30 π.μ.

Επειδή, από ό,τι βλέπω, άρχισε ξανά ο συνήθης καυγάς ανάμεσα σε φίλους του site -κσι σε οπαδούς του "Κ"ΚΕ, σχετικά με τη (συνήθη πλέον κρατική επιδότηση στο ετήσιο "αντιιμπεριαλιστικό διήμερο" της νεολαίας τους, θα ήθελα να επισημάνω δύο πράγματα: α) Δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη κρατική επιχορήγηση του αστικού κράτους σε ένα "κομμουνιστικό" κόμμα η απαλλοτρίωση χρημάτων της αστικής τάξης με επαναστατική βία μέσα στις συνθήκες μίας εξελισσόμενης επανάστασης, σαν εκείνης του 1905-1907 στη Ρωσία. Το παράδειγμα του φίλου Πειραιώτη είναι"η μέρα με τη νύχτα" συγκρινόμενο με τη χρηματοδότηση του κράτους αυτοβούλως σε ένα θεσμικό κοινοβουλευτικό κόμμα του σημερινού κράτους. Και 2) Σε σχέση με τα 40 χιλιάρικα που δίνει φέτος η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο "Κ"ΚΕ, εκείνα τα μόλις 17.700 ευρώ που έδωσε πέρσι η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το αντίστοιχο διήμερο στο Στόμιο Λάρισας ήταν κυριολεκτικά ... σκέτα ψίχουλα! Πολύ τσιγκούνης στάθηκε ο κ.Αγοραστός, συγκρινόμενος με τους κυρίους Μουτζούρη και Νύκτα!

25 Ιουνίου 2021 στις 8:37 π.μ.

και καποιες ΜΚΟ '"αλληλέγγυων" που στην ιδιωτική τους ζωη δηλώνουν αντι-κράτιστες δεν εχουν προβλημα να παίρνουν λεφτα απο το κρατος(?) και την ΕΕ,,που υποτίθεται πως μισούν για να στοιβαζουν μετανάστες σε κτιρια υγειονομικές βόμβες χωρις νερο και ηλεκτρικό ρεύμα.? 
καποιοι αλλοι ειναι μαγαζάτορες στα Εξάρχεια απολύουν η" δεν πληρώνουν εργαζόμενους και σύγχρονος εχουν ΚΟΝΕ με την Μαφία της περιοχής για να κανουν την δουλεια τους και αλλοι για να εχουνε τα drangs  τους 
Αυτα δεν ειναι προς καταγγελια΅.?
 Η ΚΝΕ παίρνει καποια χρήματα φανερά και καθαρα και οχι για την παρτη τους(και βρώμικα) οπως οι προηγούμενοι,,,ρίχνοντας τα στον αγωνα(οπως τον εννοεί ο καθενας) 
Να ειστε ειλικρινείς το προβλημα σας ειναι το ΚΚΕ αλλα δεν θα σας περάσει ,,πάρτε να εχετε ξύδι μπόλικο

Σκέψη ναμπερ του..
Και γιατι ο "ηλικιωμένος" που προφανώς ειναι μελος καποιας δημοτικής παράταξης δεν καταγγέλλει επώνυμα και πολίτικα ,αλλα βαζει την κουκουλα για να ρουφιανεψει.? 
Το μπλοκ ασχολήθηκε ποιος ειναι ο καταγγέλλων και αν χρησιμοποιεί το Σαιτ για τους δικους του λογους.? 
Εναξει μπορει καποιος να απεχθάνεται το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ,αλλα να το κανει με πολιτικούς ορους και εφόσον ξερει οτι τα χρήματα αυταα εχουν σκοπο να γινουν πολίτικες εκπτώσεις,,οπότε πρεπει να μας πει και ποιες ειναι αυτες.

25 Ιουνίου 2021 στις 9:43 μ.μ.

Καλό είναι το παραπάνω άρθρο να κατέβει και εσύ ρε Νίκο μαζέψου η πολεμική σού καταντά μια παράνοια

25 Ιουνίου 2021 στις 10:46 μ.μ.

Παράνοια, αγαπητέ φίλε Κόκκινε, είναι να παριστάνεις το επαναστατικό κόμμα με τακτική και έκτακτη επιδότηση του αστικού κράτους, να αποδέχεσαι όλες τις ιδέες των παλαιών εκείνων τροτσκιστών του μεσοπολέμου για τη φύση του ελληνικού καπιταλισμού, ενώ ταυτόχρονα καμώνεσαι ότι είσαι ο κληρονόμος και συνεχιστής του έργου των Ζαχαριάδη, Ζεβγου, Γληνού, Μπελογιάννη... Παράνοια ακόμη είναι να προσπαθείς να φορτώσεις τις ευθύνες για το ρεβιζιονιστικό εκφυλισμό του κόμματός σου, όχι στο χρουστσιωφισμό του 56 και στο σοσιαλιμπεριαλισμό του 68, αλλά στον... Στάλιν, τον Δημητρώφ, τον Μάο και την Τρίτη Διεθνή. Κι ακόμη παράνοια καταντάει να φλυαρείς περί "μετώπου", και ταυτόχρονα να βαδίζεις μακριά κι αλάργα από όλους τους άλλους και με προγραμματική διάταξη που απαγορεύει κάθε κομματική συνεργασία. Και τέλος, παράνοια είναι να φωνασκείς για επανάσταση και σοσιαλισμό, ενώ η όλη πρακτική σου δεν ξεφεύγει ρούπι από το ρεφορμισμό και τον κοινοβουλευτισμό. Αυτός είναι ο κλασικός ορισμός της παράνοιας, συναγωνιστή Κόκκινε! Οι φίλοι αναγνώστες έχουν μυαλό και μπορούν να κρίνουν. Εγώ από την πείρα μιας ζωής είδα, κατάλαβα και έκριναν πλέον. Δεν είναι βέβαια απαραίτητο να συμφωνούν όλοι μαζί μου. Καθένας μέσα από την πείρα του θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Γι'αυτό άλλωστε εσύ στηρίζεις το επίσημο, λεγόμενο "Κ"ΚΕ, ενώ εγώ παλεύω για ένα νέο, ενωμένο πραγματικά μαρξιστικό-λενινιστικό ΚΚΕ, χωρίς εισαγωγικά και κυρίως χωρίς καμία στήριξη στο σύστημα. Πολιτική- ιδεολογική είναι η διαφορά μας, όχι ζήτημα ψυχοπάθειας ή παράνοιας!

26 Ιουνίου 2021 στις 2:07 π.μ.

Δεν πιστεύω κανένας από όσους ασκούν επαναστατική κριτική στο Κ"Κ"Ε να είναι ή να υπήρξε τίποτα δημόσιος υπάλληλος ή δημόσιος λειτουργός. Δηλαδή να ζούσε με κρατικό χρήμα και να έπαιζε το ρόλο του μεσάζοντα των απόψεων ή των πολιτικών του αστικού κράτους. Δεν πιστεύω...μπααα, αποκλείεται.

26 Ιουνίου 2021 στις 8:38 π.μ.

Σε σχέση με τη χαμηλόμισθη δημοσιοϋπαλληλία, αγαπητέ φίλε Αχιλλέα, που φυσικά καμία σχέση δεν έχει με τη λήψη των κρατικών-πολιτικών αποφάσεων και με τη ρεμούλα του καθεστώτος, θα σε παραπέμψω, αφού είσαι με τον "Περισσό", στα γραπτά ενός παλαιότερου θεωρητικού του, που μπορεί να τον γνωρίζεις ως όνομα, μπορεί και να τον αγνοείς λόγω νεώτερης ηλικίας σε σχέση με μένα (δεν ξέρω πόσο χρονώ περίπου είσαι, εγώ είμαι πενήντα-κάμποσο!!). Λεγόταν Δημήτρης Σάρλης και πολέμησε το φασισμό ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ, με το αγωνιστικό ψευδώνυμο "καπετάν Αχιλλέας". Βρες και διάβασε τα βιβλία του, (παλιότερα κυκλοφορούσαν από τη "Σύγχρονη Εποχή", σήμερα μπορεί να τα βρεις σε παλαιοβιβλιοπωλεία και στο διαδίκτυο) και θα δεις ότι εκείνος συμπεριελάμβανε τη χαμηλόμισθη δημοσιοϋπαλληλία που ασκεί απλώς εκτελεστική εργασία στην ... εργατική τάξη!! Πράγμα που αποτέλεσε ιδεολογικό σκάνδαλο και σημείο τριβής του Σάρλη με τους μαρξιστές-λενινιστές θεωρητικούς του πέραν του "Κ"ΚΕ χώρου(πχ με τον Αντρέα το Σκαμπαρδώνη), διαμάχη πολύ έντονη και πολύ εριστική εκεί γύρω στα 1980... Σε κάθε περίπτωση πάντως, η χαμηλόμισθη δημοσιοϋπαλληλία, έστω σαν ένα ξεχωριστό στρώμα στη γραφειοκρατική δομή του αστικού καθεστώτος, δεν αφήνει καθόλου αδιάφορο το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα, που παλεύει για να την πάρει με το μέρος της εργατικής τάξης και της επανάστασης. Μην πέφτεις λοιπόν στην παγίδα, να βάζεις στην ίδια μοίρα το μισθό ενός τέτοιου δημοσίου υπαλλήλου, από τους χιλιάδες που υπάρχουν σε συνθήκες σύγχρονου καπιταλισμού, με τα προνόμια των διευθυντικών μεγάλων στελεχών του κράτους, ούτε με τις επιδοτήσεις του καθεστώτος προς τα κοινοβουλευτικά-θεσμικά κομματικά του στηρίγματα. Δυστυχώς, παρατηρώ εσχάτως ότι μια μερίδα φίλων του "Κ"ΚΕ, όταν θέλουν να απαντήσουν στην κριτική που γίνεται για την κρατική επιχορήγηση στο "κόμμα της εργατικής τάξης" επικαλούνται ως επιχείρημα τους ... μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων! Φιλοσοφικά και λογικά αυτό δεν στέκει με τίποτα! Είναι αντίφαση εν τοις όροις. Τι δουλειά έχει ένα ΚΚ με το μισθολόγιο υπαλλήλων του δημοσίου; Υπάλληλος του κράτους είναι; Όχι βέβαια! Για το κράτος δουλεύει; Αλίμονο. Αν έτσι είναι τα πράγματα!! Έτερον εκάτερον λοιπόν. Η είσπραξη κρατικών επιδοτήσεων από τα κομμουνιστικά κόμματα απορρίπτεται για λόγους αρχής και συνέπειας προς τις διακηρύξεις τους. Κανένα επαναστατικό ΚΚ, πουθενά στον κόσμο και στην ιστορία, δεν είχε ποτέ σχέση με καμιά κρατική επιχορήγηση. Αυτό λέει η ιστορία.

26 Ιουνίου 2021 στις 5:15 μ.μ.

Δεν προσφέρεται ο ιστότοπος μας στο να φιλοξενεί σχόλια με προσωπικούς αλήτικους χαρακτηρισμούς και μάλιστα προερχόμενα από άτομα που δηλώνουν κομμουνιστές ... τρομάρα τους.

27 Ιουνίου 2021 στις 1:06 π.μ.

Η "πραγματικότητα" είναι αυτή που σε βολεύει, Νίκο από το Βόλο. Αυτό που ισχυρίζομαι είναι πως, όπως το να παίρνεις χρήματα από το αστικό κράτος σαν δημόσιος λειτουργός (καθηγητής π.χ.) δεν σου απαγορεύει να έχεις συνεπή, αγωνιστική στάση απέναντι στο κράτος, έτσι δεν είναι αυτονόητο πως η επιχορήγηση προς το ΚΚΕ ή την ΚΝΕ είναι απόδειξη στήριξης του αστικού κράτους. Σε άλλο επίπεδο κρίνεται η αντιπαράθεση με το αστικό κράτος και όχι σε επίπεδο εντυπώσεων, όπως συστηματικά κάνεις. Τα περί "Φιλοσοφικά και λογικά αυτό δεν στέκει με τίποτα! Είναι αντίφαση εν τοις όροις." δεν αποτελούν αποδείξεις των ισχυρισμών σου. Απλώς επαναλαμβάνεις την άποψή σου.

27 Ιουνίου 2021 στις 9:57 μ.μ.

Εμένα, προσωπικά, κύριε Αχιλλέα εκ του Καΐρου, το ίδιο μου κάνει είτε πάρει ο Περισσός και η νεολαία του μια χρηματική επιχορήγηση 40.000 είτε πάρει μια άλλη 17.700 είτε πάρει οποιοδήποτε άλλο ποσό είτε δεν πάρει δεκάρα. Εγώ, από καιρό, δεν ανήκω στο χώρο του Περισσού, γιατί διαφωνώ με την πολιτική γραμμή του. Απλώς τη διαφωνία μου εξέφρασα στη σύγκριση που έκανες ανάμεσα σε στην κρατική επιχορήγηση κομμάτων και στο μισθό δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχουν κι άλλο πόρο ζωής από αυτό το μισθό, γιατί το θεωρώ παράλογο και αποτυχημένο. Το ΚΚΕμ-λ που ψήφισα εγώ στις εκλογές του 2019, όπως και η άλλη μ-λ οργάνωση (Μ-Λ ΚΚΕ), δύο οργανώσεις που, κατά τη γνώμη μου, πρέπει οπωσδήποτε να ενοποιηθούν και να γίνουν η βάση της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κόμματος στη χώρα μας, απορρίπτουν για λόγους αρχής οποιαδήποτε μορφή κρατικής επιχορήγησης σε κόμματα, πολύ δε περισσότερο την είσπραξη τέτοιων επιχορηγήσεων από ένα πραγματικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα που φυσικά δεν την φτιάχνω εγώ ή εσύ. Τα υλαρχοντα κόμματα έχουν κάνει τις επιλογές τους. Εμείς μπορεί να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε. Αυτό είναι όλο Έκαστος λοιπόν και οι επιλογές του. Ο λαός βλέπει και μπορεί να κρίνει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger