Home » , , » Προβληματισμοί και εκτιμήσεις

Προβληματισμοί και εκτιμήσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 | 6:56 π.μ.

Δεν θέλουμε να κάνουμε καμιά εκτίμηση για τον θάνατο του επιχειρηματία Σταύρου Δογιάκη ο οποίος από την αστυνομία και τα ΜΜΕ αποδίδεται σε αυτοχειρία.
Θεωρούμε όμως σκόπιμο να παραθέσουμε αποσπάσματα από ένα μακροσκελές ηλεκτρονικό μήνυμα που λάβαμε.

"Από το πρώτο ακαδημαϊκό έτος στο Τμήμα Νοσηλευτικής μαθαίνει η φοιτήτρια/της, ότι αν προκληθεί σε κάποιον διαμπερές τραύμα (side to side trauma) από σφαίρα, έχει υποστεί πλήγμα που θεωρείτε ότι έχει την μεγαλύτερη επικινδυνότητα από όλα τα τραύματα. 

Κι αυτό γιατί έχει άλλη μορφή η πύλη εισόδου της βολίδας και άλλη η πύλη εξόδου. Συνήθως συνοδεύεται από αφόρητους πόνους και μεγάλη αιμορραγία.
Ενα άτομο με διαμπερές τραύμα μου φαίνεται αδύνατον να έχει τις δυνάμεις να σηκώσει το όπλο να το τοποθετήσει στον κρόταφο και να πατήσει την σκανδάλη "δίνοντας ουσιαστικά την χαριστική βολή στον εαυτό του"
Μια πρόχειρη σχετική αναζήτηση στο Internet δεν βρήκα να υπάρχει ανάλογο προηγούμενο. 

Η επιστολογράφος μας μπαίνει και σε αστυνομικά σενάρια παραθέτοντας σχετικά δημοσιεύματα, δείχνοντας να αμφισβητεί το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του 53χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δογιάκη το οποίο καταλήγει ότι ο θάνατος οφείλεται σε αυτοκτονία

Εξυπακούεται ότι εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να αμφισβητήσουμε με επιχειρήματα την επίσημη εκδοχή και να αποδώσουμε τον θάνατο του Διογιάκη σε εγκληματική ενέργεια. Να θυμίσουμε μόνο ότι ιστορικά αν το δει κανένας, έχει αποδειχθεί ότι πολλές ιατροδικαστικές εξετάσεις που απέδιδαν θανάτους σε αυτοκτονίες στην πορεία διαψεύστηκαν.

Σε κάθε περίπτωση δεν φανταζόμαστε να πιστεύεται ότι έχουμε έξαρση της εγκληματικότητας;

Λίγες είναι και καθόλου ικανές οι παρακάτω ειδήσεις που υπήρξαν μέσα σε ένα 24ωρο για να αμφιβάλλουμε στην διαπίστωση του αρμόδιου υπουργού ότι δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας παρά μόνο επικράτηση της εγκληματοφοβίας.



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger