Home » , » "Γιατ' είνα θέλημα Θεού ..."

"Γιατ' είνα θέλημα Θεού ..."

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 | 3:00 μ.μ.

Πηγή: Παντελώς Μπουκάλας - "Καθημερινή"

 Στις θρησκειολοϊδεολογικές αναπαραστάσεις του πλανήτη που επιχειρούν οι πολιτικοί και οι πνευματικοί ηγέτες της ευδαίμονος Δύσης, κι από κοντά η συνοπτική πλειονότητα των συμπατριωτών τους γκριζάρουν ή μαυρίζουν ό,τι κείται εκτός της δικής τους επικράτειας. Το φωτεινά χρώματα, όλα τα κρατούν για τις περιοχές της εξουσίας τους, που την εξισώνουν με την ελευθερία, την ηθική, την ανεξιθρησκία το δικαιώματα Εν ολίγοις. την ταυτίζουν με τη «σωστή πλευρό της Ιστορίας», για να θυμηθούμε ένα κοινόχρηστο δόγμα. που η πνευματική του ουσία είναι η ουσία μιας οπλής ατάκας.

Ναι. στη Δύση χαιρόμαστε δικαιώματα δυσεύρετα ή ανύπαρκτα σε άλλες ζώνες της Γης. Μολατούτα, ούτε όλοι τα απολαμβάνουμε. ούτε «δωρεάν» παρέχονται. ούτε εξασφαλισμένα δια παντός είναι. Επιπλέον, ο φονταμενταλισμός δεν είναι αποκλειστικότητα του ισλαμισμού ή του ινδουισμού, και ο ιουδαϊσμός και ο χριστιανισμός έχουν γερό μερίδιο στον φανατισμό. και δεν αφορά μόνο κάποιες θρησκόληπτες μειοψηφικές ομάδες, αλλά συχνό-πυκνά την ίδια την πολιτική κορυφή. Αίφνης, οι μισοί πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών τις τελευταίες δεκοετίες. ο Ρόναλντ Ρέιγκον. οι δύο Μπους. ο Ντόνολντ Τρομπ, διατείνονταν ότι υλοποιούσαν εντολές που τους τις έδινε αυτοπροσώπως ο θεός. Και μάλιστα ο τιμωρός θεός της Παλαιός Διαθήκης.

Ουδείς εξεπλάγη λοιπόν που ο Τραμπ. σαν αυθεντικός γνώστης και διερμηνέας της βουλής του Υψίστου, έσπευσε να ισχυριστεί πως ήταν «θέλημα θεού» η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει το δικαίωμα στην άμβλωση. Μόνο που τους τρεις συντηρητικούς δικαστές που έκριναν το αποτέλεσμα με τη μισογυνική ψήφο τους δεν τους διόρισε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο θεός, μάλλον δεν ήταν αυτό το κύριο μέλημά του. αλλά  ο ίδιος ο Τραμπ, στη λήξη της θητείας του. Ηταν ένα τελευταίο δώρο του στη θρησκευτική Δεξιά που τον ανέδειξε σε σταρ της. χωνεύοντας πανεύκολα την τερατώδη υποκρισία του.

Αν νοιάζονταν τόσο πολύ για την ανθρώπινη ζωή ο Τραμπ και οι τραμπιστές. που κηρύσσουν μάλιστα ότι αρχίζει ταυτόχρονο με τη σύλληψη (όπως και οι φονταμενταλιστές της δικής μας Ορθοδοξίας. ονάμεσά τους και υπουργοί), θα μπορούσαν να το αποδείξουν πολύ εύκολα: απαγορεύοντας την πώληση και τη χρήση όπλων. Δεν το έπραξαν. Και δεν θα το πράξουν ποτέ, όσα Αμερικονόπουλα κι ον σκοτωθούν οπό πάνοπλους «τιμωρούς». Γιατί; Μα επειδή «είναι θέλημα θεού». Ενός θεού IX. που οι πιστοί του τού υπαγορεύουν τι να θέλει.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

29 Ιουνίου 2022 στις 5:42 π.μ.

Ο Παντελης Μπουκαλας πριν ασχοληθει με την αρθρογραφηση
καλυτερα θαταν ναχει πρωτα αφαιρεσει αυτος και η παρεα του
στη Βαρεια Νερομανας του Δημου Αγρινιου τα χιτλερικου τυπου
συρματοπλεγματα με τα οποια εκαναν περιφραξη του αιγιαλου
σε μηκος τουλαχθστον 500 μετρων της λιμνης Τριχωνιδος απο
χρονια τωρα και δεν επιτρεπουν τοσο στους ντοπιους οσο και
σε επισκεπτες απ ολη την ελληνικη επικρατεια να προσεγγισουν
τα νερα της λιμνης Αυτη την περιφραξη η παρεα αυτη προσπθει
να την δικαιολογησει οτι εχει οικοπεδα τα οποια παρανομα τα
εχουν επεκτεινει μεχρι τον αιγιαλο οποτε εγιναν και ιδιοκτητες
λιμνης Σ αυτη την καπαμπινατη παρανομια συνεβαλε τα μεγιστα
και η Κτηματικη Υπηρεσια του Δημοσιου η οποια δεν καθορισε
ποτε τα ορια της αιγιαλιτιδας ζωνης της λιμνης οποτε οκαθενας
που εχει ομορο οικοπεδο μπορει να γινει και ιδιοκτητης
λιμνης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger