Home » , » Ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ελεύθερος. Με "βήμα ταχύ" η παλινόστηση του κράτους της σκληρής δεξιάς

Ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ελεύθερος. Με "βήμα ταχύ" η παλινόστηση του κράτους της σκληρής δεξιάς

Από giorgis , Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 | 6:26 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Τουλάχιστον σε ότι μας αφορά, όχι απλώς δεν μας προκαλεί εντύπωση η δικαστική απόφαση για την αποφυλάκιση του δολοφόνου Κορκονέα, αλλά την θεωρούσαμε και αναμενόμενη. Και εδώ έγκειται η διαφορετική προσέγγιση που έχουμε με τους δικηγόρους της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οτι δηλαδή για μας δεν πρόκειται απλώς για μια δικαστική απόφαση, για μια μεθόδευση "εντός Δικαιοσύνης", όπως αναφέρουν οι παραπάνω νομικοί, αλλά συμβαίνει αυτό που σημειώνει στην τοποθέτησή του -που θα αναφέρουμε παρακάτω- ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης. 

 "Είμαι 59 χρόνια δικηγόρος. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή. Εχω δικαστεί από έκτακτο στρατοδικείο, σε κάθειρξη στην διάρκεια της δικτατορίας, και δεν αντιμετώπισα τέτοιους εξευτελισμούς.  Εκείνο που εμένα με πνίγει περισσότερο είναι ότι ποτέ δεν έχω ζήσει τόσο άθλιο κλίμα στο εσωτερικό της δικαιοσύνης", είχε πει όταν ξεκινούσε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ο Ν. Κωσταντόπουλος. 

"Ντροπή σε αυτούς, εντός Δικαιοσύνης, που μεθόδευσαν αυτήν την κακοστημένη δίκη", αναφέρει η σημερινή δήλωση των Ν. και Ζ. Κωνσταντοπούλου,  μετά την ανακοίνωση της σημερινής δικαστικής ετυμηγορίας με την οποία αποφυλακίζεται ο πρώην μπάτσος Επαμεινώνδας Κορκονέας, αφού τελικά βρέθηκε να εκτίει μόνο 11 χρόνια απ' την ποινή του, αν και αρχικά είχε καταδικαστεί ισόβια το δολοφόνος.

Το ότι ο δολοφόνος επιστρέφει σπίτι του, με την ψήφο των ενόρκων, που του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, είναι μεν αξιοσημείωτο και μας δείχνει την συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, όχι το βασικό. Το ουσιαστικό, πέρα απ' τις διαδικασίες που εκλέγονται οι ένορκοι- είναι ότι είναι επιρρεπείς και εύκολοι στο μανιπουλάρισμα τους. Αυτό ακριβώς που είπε, "ανάλαφρα" χωρίς να θίξει τον πυρήνα του θέματος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Πρόκειται για «απόφαση που δεν στέκεται κοινωνικά, νομικά, πολιτικά. Είχαμε προειδοποίηση για αυτή τη μεθόδευση. Οι ένορκοι με μεθόδευση του δικαστηρίου, δεν άκουσαν μάρτυρα, δεν ξέρουν την υπόθεση, παρά μόνο όσα τους είπαν οι τακτικοί δικαστές»". 

Πολύ εύστοχα σχολιάζει -με χλευαστικό ύφος θα λέγαμε- την δικαστική απόφαση στον λογαριασμό του στο f/b ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης:

Για τα δεδομένα της "Ελληνικής Δημοκρατίας", τα 10 χρόνια και κάποιοι μήνες που εξέτισε στη φυλακή ο αστυνομικός Κορκονέας για την (αμετακλήτως κριθείσα) εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν μια απροσδόκητη εξαίρεση στον κανόνα της συστημικής ατιμωρησίας, που εξηγείται μόνο από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.

Η απελευθέρωση του Κορκονέα αποτελεί επιστροφή στην κανονικότητα. 

ΥΓ: Καταπληκτική η ιδέα του στρίβειν διά των ενόρκων. Γελάσαμε. 


Ο αγωνιστής δικηγόρος λέει στρογγυλεμένα -ευνόητοι οι λόγοι- αυτό που εκφράζουμε εμείς ξεκάθαρα: Δεν ήταν μια απλή δικαστική απόφαση. Ηταν μια επιλογή της "Ελληνικής Δημοκρατίας" (διάβαζε κράτος). Οπου "επιστροφή στην κανονικότητα" σημαίνει η μεθόδευση για την παλινόστηση κράτους σκληρής Δεξιάς, στα πρότυπα της περιόδου της ΕΡΕ. Η "ιδέα" που προκαλεί γέλιο και υλοποιείτε δια του "στρίβειν δια των ενόρκων" είναι το  μανιπουλάρισμα των ενόρκων, που γράφαμε.

Υ.Γ: Στην δήλωση των δικηγόρων της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σημείο στο οποίο αναφέρεται ότι: "Την Παρασκευή 30 Ιουνίου και ώρα 10 θα πραγματοποιήσουμε επίσημο διάβημα στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θα ζητήσουμε όχι μόνον αναίρεση της αποφάσεως αλλά και πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων καθώς και έλεγχο του εάν υπήρξε επηρεασμός δικαστικών προσώπων και ενόρκων, με ενδελεχή έρευνα της διαδικασίας προσδιορισμού, κατάρτισης καταλόγου ενόρκων, κλήρωσης, καθώς και του τι ακριβώς συνέβη στο διάστημα 9 Ιουνίου έως 28 Ιουνίου, που το Δικαστήριο διέκοψε αναιτιολόγητα με αίτημα της υπεράσπισης όπως είχε συμβεί και το 2019".

Θα επανέλθουμε φυσικά στο θέμα. Πάντως ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (άσχετα τι άποψη μπορεί να έχει ο καθένας για την πολιτική διαδρομή του, δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει την δικαστηριακή του εμπειρία), χωρίς περιστροφές είπε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου, σήμερα, ότι οι ένορκοι καθοδηγήθηκαν από την πρόεδρο του δικαστηρίου σ’ αυτή τους την απόφαση! 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger