Home » , » Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ για το θέμα των αμβλώσεων.

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ για το θέμα των αμβλώσεων.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 | 10:10 μ.μ.

Συμβολική παρέμβαση στην Αμερικανική Πρεσβεία πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Ρουβίκωνα σαν αντίδραση στην απόφαση  του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να καταργήσει το δικαίωμα στις γυναίκες στην άμβλωση. Τα μέλη της συλλογικότητας πέταξαν φέιγ βολάν, και φώναξαν συνθήματα.

Σε αναλυτικό κείμενο που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, γίνεται μια γενικότερη τοποθέτηση για το θέμα των αμβλώσεων, όπου σημειώνεται ανάμεσα στα άλλα:

 Η απαγόρευση των ασφαλών αμβλώσεων ισοδυναμεί με καταπάτηση θεμελιωδών ανθρώπινων ελευθεριών. Η επίθεση σε γυναικεία κεκτημένα εντάσσεται σε μια εύρυτερη αυταρχική πολιτική που νομιμοποιεί στην κοινή γνώμη κατασταλτικούς και τιμωρητικούς νόμους και κυρώσεις. Επομένως δεν μπορεί να αποκοπεί από το συνολικό πλέγμα εξουσίας που εφαρμόζει διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή και την τάξη....

Το μη αναπαραγωγικό σεξ δαιμονοποιείται. Οι γυναίκες που διακόπτουν ηθελημένα μια κύηση, ή ακόμα χειρότερα όσες δεν επιθυμούν εξαρχής παιδιά, παρεκκλίνουν από τη βιολογική και εθνική τους αποστολή. Τα πατριαρχικά στερεότυπα υποβάλουν τις επιθυμίες των γυναικών και τα κράτη επιβάλουν νόμους για τα σώματά τους. Η αντισύλληψη, η σύλληψη, η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και οι αμβλώσεις γίνονται εργαλεία ελέγχου της γυναικείας αναπαραγωγικής συμπεριφοράς. Χρησιμοποιούνται από συντηρητικούς και θρησκευτικούς κύκλους ως μέσο επιτήρησης των γυναικείων σωμάτων με στόχο να περιοριστεί η ελεύθερη βούλησή τους, όχι μόνο για το αν επιθυμούν τη μητρότητα ή όχι, αλλά και το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα τερματίσουν μια ανεπιθύμητη κύηση.

Αναφορά γίνεται και για τα τεκταινόμενα σ' αυτό το θέμα στην χώρα μας: 

Το 2019 οι παπάδες της ιεράς συνόδου καθιέρωσαν «ημέρα του αγέννητου παιδιού». Το 2021 οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά των αμβλώσεων σε ευθυγράμμιση με τους Πολωνούς. 

Την ίδια χρονιά οργανώθηκε υπό την αιγίδα της της ΠτΔ Σακελλαροπούλου, το σύνεδριο έκτρωμα με ομιλητές κυρίως παπάδες και πολιτικούς, που ενοχοποιούσε τις γυναίκες που δεν τεκνοποίησαν «στην ώρα τους» και που ξηλώθηκε άρον άρον μετά την θυελλώδη κατακραυγή. Το 2022 στα ελληνικά σχολεία έφερε με πρόταση της η υπουργός παιδείας Κεραμέως, τα αντιεπιστημονικά, ομοφοβικά και μισογυνικά βίντεο της Προγεννητικής αγωγής. Και αυτά επίσης αποσύρθηκαν νύχτα λόγω των αντιδράσεων, πράγμα που και στις δύο περιπτώσεις αποδεικνύει πως η αυθόρμητη και μαζική αντίδραση έχει τη δύναμη να μαζεύει τις ακροδεξιές εκτροπές. 

Οι απόπειρες της κυβέρνησης ΝΔ και του κλήρου να σηκώσουν το θέμα των αμβλώσεων, ακόμα κι αν απέτυχαν, είναι δηλωτικές της ευθείας αμφισβήτησης των κοινωνικών ελευθεριών σε αυτό και σε κάθε άλλο επίπεδο, είναι δηλωτικές για το πώς βλέπουν ευρύτερα τη θέση της γυναίκας μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger