Home » , » Κολομβία: Επάγγελμα "πρώην αντάρτης".

Κολομβία: Επάγγελμα "πρώην αντάρτης".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 | 2:00 μ.μ.

Στην χώρα μας έχουμε πολύ μελαγχολικές εμπειρίες από μια σειρά τύπους που μπορείς να τους κατηγοριοποιήσεις σαν "πρώην επάγγελμα κομμουνιστής". Τώρα από δημοσίευμα του σημερινού "Πριν" πληροφορούμαστε και την επαγγελματική εξέλιξη που μπορείς να έχεις και σαν "πρώην αντάρτης", σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. 

Αντιγράφουμε από την εφημερίδα που αναφέραμε:

Πες μου τον unoupyo Οικονομικών σου να σου πω ποιος είσαι και πώς θα κυβερνήσεις, θα μπορούσε κανείς να πει, παραφράζοντας το γνωστό λαϊκό γνωμικό. 

Στην περίπτωση της Κολομβίας, λοιπόν, ο νέος «αριστερός» πρόεδρος (και πρώην αντάρτης), Γκουστάβο Πέτρο, επέλεξε για τη θέση που θα κινεί τα νήματα της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής έναν άνθρωπο ο οποίος χαρακτηρίζεται από όλους ως «φιλικός προς τις αγορές». Πρόκειται για τον Χοοέ Αντόνιο Οκάμπο, ο οποίος έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις μαζί τους, ενώ έχει διατελέσει επικεφαλής αρκετών υπουργείων και σε προηγούμενες συντηρητικές κυβερνήσεις της χώρας. 

Είχε προηγηθεί, βεβαίως, ο πρόεδρος της Χιλής, Γκαμπριέλ Μπόριτς, ο οποίος είχε εκλέξει έναν ακόμη καλύτερο για την ανάλογη θέση: τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger