Home » , » ΣΥΡΙΖΑ και Στουρνάρας. - Με αφορμή κάποια τουίτ του Κώστα Βαξεβάνη

ΣΥΡΙΖΑ και Στουρνάρας. - Με αφορμή κάποια τουίτ του Κώστα Βαξεβάνη

Από giorgis , Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 | 3:00 μ.μ.

 Του Γ. Γ.

Σε ανύποπτο χρόνο, αρχές Μάη του 2020, ένας σύντροφος που γνωρίζει πολύ καλά τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε γράψει ένα κείμενο με τίτλο "Τo παρασκήνιο της αντιπαράθεσης Σκουρλέτη - Βαξεβάνη". 

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και δεν μπορεί να έχουμε άποψη για το πώς έχουν δημιουργηθεί σήμερα οι εσωκομματικές ισορροπίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οτι γνωρίζουμε είναι από ακριτομυθίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και είναι παρακινδυνευμένο να τις ανακυκλώσουμε. Είναι γεγονός πάντως ότι στελέχη που βρισκόταν στο παρελθόν στην "αυλή" του Τσίπρα, σήμερα έχουν απομακρυνθεί.

Δεν θα μπούμε τώρα στο "τρυπάκι" να αναφέρουμε τι φημολογείται για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Μια άσκηση μνήμης θα κάνουμε κάνουμε μόνο σε σχέση με την αναφορά που κάνει ο εκδότης του Documento στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας και στον ΣΤΡΙΖΑ.  

Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποια πράγματα. «Ο κ Στουρνάρας όταν λέει "εμείς" συνήθως εννοεί το Γιούρογκρουπ, εννοεί τους δανειστές, εννοεί αυτόν και τον κ. Σόιμπλε, εννοεί την Γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση μαζί», δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας  στις 21/3/2013, όταν ο Γ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά. Και ο τότε "εξ απορρήτων" δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός με άρθρο του στην "Αυγή", μιλούσε για την πολιτική διαδρομή του Στουρνάρα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί δίνοντας «λόγο σε κείνους που τον διόρισαν και τον στηρίζουν -στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στον ωραίο κόσμο των τραπεζών και του χρήματος και όχι στους Έλληνες που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί».

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, όλα αυτά ξεχάστηκαν και δημοσιευόταν συνεχώς ειδήσεις με τις θερμές συναντήσει Τσίπρα και Δραγασάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. με αντικείμενο -σύμφωνα με την τότε ειδησεογραφία την "χάραξη οικονομικής πολιτικής και την επόμενη ημέρα στον τραπεζικό τομέα ".

Ηταν η χρονική περίοδος που η πρώην πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχοντας αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε με σκωπτικό τρόπο με ανάρτησή της στο  f/b τα τεκταινόμενα:

 "Ο υπογράψας τον άκυρο συμβιβασμό με Siemens Γ. Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ, τραπέζωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη.

Προφανώς για να τους ευχαριστήσει που τον αφήνουν στο απυρόβλητο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.

Και, βέβαια, για να τους επαινέσει για την πιστή εφαρμογή του πιο σκληρού Μνημονίου, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την ανακεφαλαιοποίηση.

Στο επόμενο γεύμα, να προσκαλέσει και τον Αλ. Φλαμπουράρη, να συζητήσουν πώς την ώρα που η κοινωνία αφαιμάσσεται, το φαγοπότι συνεχίζεται".

Καλό είναι να κάνουμε κάποιες παρόμοιες ιστορικές αναδρομές.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

3 Ιουλίου 2022 στις 10:40 π.μ.

https://www.topontiki.gr/2022/02/07/tte-simvoulos-tou-gianni-stournara-o-giorgos-chouliarakis-tha-sinechizi-na-ine-sinergatis-tou-tsipra/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger