Home » , , » Νέα σύσκεψη αλληλεγγύης εργατικών σωματείων/συλλογικοτήτων για τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό

Νέα σύσκεψη αλληλεγγύης εργατικών σωματείων/συλλογικοτήτων για τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 | 12:00 μ.μ.


Ανακοίνωση-Κάλεσμα εργατικών σωματείων

Καλούμε όλα τα σωματεία και τις συλλογικότητες, που στηρίζουν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού και  θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη μάχη τους εναντίον του Ισραηλινού κατακτητή, να συμμετέχουν στη σύσκεψη που διοργανώνεται την Τετάρτη 30 Νοέμβρη,  6μ.μ στην αίθουσα του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα).

Το Ισραήλ συνεχίζει την εγκληματική πολιτική του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού εδώ και δεκαετίες. Ο ισραηλινός στρατός το τελευταίο διάστημα εφαρμόζει και πάλι το ανθρωποκτόνο δόγμα της «συλλογικής τιμωρίας», προκαλώντας τρομακτικές, επώδυνες συνέπειες στους Παλαιστίνιους που ζουν στη Δυτική Όχθη. Μια χαρακτηριστική πρακτική αυτού του δόγματος είναι ο ολικός αποκλεισμός πόλεων, προκαλώντας τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, ενώ Παλαιστίνιοι που πάσχουν από σοβαρά, χρόνια νοσήματα αδυνατούν να κάνουν τις τακτικές θεραπείες τους σε νοσοκομεία, με συνέπεια να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή τους.

Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων με την ανοχή, αν όχι και την ενθάρρυνση, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και οργανισμών, καθώς και κυβερνήσεων, όπως οι ελληνικές, αναβαθμίζοντας ολοένα και περισσότερο τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που το κράτος του Ισραήλ κρατά φυλακισμένους 4.450 Παλαιστινίους , άνδρες, γυναίκες  ακόμη και μικρά παιδιά  κάτω των 18 ετών και σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι ο συνολικός αριθμός συλλήψεων Παλαιστινίων  από την αρχή της ισραηλινής κατοχής, έχει ξεπεράσει τις 850.000.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι εργαζόμενοι-ες και ολόκληρος ο λαός της χώρας μας οφείλουμε να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους, στον αγώνα τους για την ίδια την ύπαρξη τους και για να αποκτήσουν το δικό τους κράτος. Να ζήσουν επιτέλους ελεύθεροι στη γη τους.

Τα εργατικά σωματεία, οι συλλογικότητες και η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζόμενων, που πραγματοποίησαν, πρόσφατα, παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ για τον αποκλεισμό παλαιστινιακών πόλεων στη Δυτική Όχθη, καλούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλους τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών σε νέα σύσκεψη την Τετάρτη, 6 μ.μ στο ΤΕΕ για να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και να σχεδιάσουμε δράσεις αλληλεγγύης  στη χώρα μας αλλά και από κοινού με τον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό στη σκλαβωμένη γη του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger