Home » , » Μια αφελής ερώτηση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Μια αφελής ερώτηση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 | 5:54 μ.μ.

Μια αφελή ερώτηση θέλουμε να κάνουμε, παρακολουθώντας την σημερινή ειδησεογραφία η οποία αναφέρεται στην συνεδρίαση της  Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η οποία υποτίθεται ότι ερευνά το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων. Ας δούμε όμως πρώτα πώς έχει διαμορφωθεί το σκηνικό.

Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης -εξαιρουμένης της "Ελληνικής Λύσης" του Βελόπουλου, απ' την οποία δεν συναντήσαμε καμιά σχετική τοποθέτηση- εξαπολύουν μύδρους για τις μεθοδεύσεις της κυβερνητική πλειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών. 

 Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτή την  Επιτροπή Γ. Κατρούγκαλος μετά το πέρας της σημερινής της συνεδρίασης δηλώνει: "Ουσιαστικά συντήρησε το κλίμα της ομερτά και έγινε ξεκάθαρη η πρόθεση της να μην πέσει φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, στη διασύνδεση ΕΥΠ και Predator και τις πολύ πραγματικές ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού, τόσο για το σκάνδαλο όσο και για τη συγκάλυψη του".

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης μας λέει: "Διαφάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι η Κυβέρνηση θέλει να κρατήσει σε απόλυτο σκοτάδι άνομες ενέργειες όπως η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών. Άνομες ενέργειες που είτε οφείλονται σε κρατικές υπηρεσίες είτε σε ιδιώτες.

Σήμερα έφτασε στο απόγειο της δόξας της. Αρνήθηκε τη δημοσιότητα της συνεδρίασης. Αρνήθηκε τη βίαιη προσαγωγή ιδιωτών οι οποίοι δεν εξετέλεσαν το καθήκον τους να προσέλθουν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Και αυτό το έκανε με έναν τρόπο, ο οποίος ήταν απόλυτα εξευτελιστικός για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την ίδια την Βουλή. Και με έναν κανιβαλισμό της νομικής επιστήμης, που δεν αντέχει στη στοιχειώδη πρακτική. Όλα λοιπόν, στο σκοτάδι και όχι στο φως για την Κυβέρνηση".

Στο ίδιο μήκος κύματος έχουν βρεθεί και οι ανάλογες ανακοινώσεις του ΚΚΕ το οποίο εντοπίζει "μεθοδευμένη επιχείρηση συγκάλυψης της αλήθειας" και του ΜέΡΑ25 το οποίο χαρακτήρισε "κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις», τις  συνεδριάσεις τη Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οι οποίες λειτουργούν "προσχηματικά και καταχρηστικά, σαν εργαλείο συσκότισης και συγκάλυψης".

Και εδώ προκύπτει το αυτονόητο ερώτημα: Γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης νομιμοποιούν με την παρουσία τους την λειτουργία αυτής της Επιτροπής; Γιατί δεν αποχωρούν από τις διαδικασίες της και με μια κοινή ανακοίνωση να καταγγείλουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger