Home » , » Απαιτούμε άμεσα την ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας και δίψας, Θάνου Χατζηάγγελου, πριν είναι αργά

Απαιτούμε άμεσα την ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας και δίψας, Θάνου Χατζηάγγελου, πριν είναι αργά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022 | 11:24 μ.μ.

Λάβαμε και παραθέτουμε:

 Σήμερα, Πέμπτη 29/12 καί ενώ ο πολιτικός κρατούμενος Θάνος Χατζηάγγελου διανύει την 11 μέρα απεργίας πείνας και δίψας, η κατάσταση του επιδεινώνεται και πλέον βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση όχι μόνο όσον αφορά τις ζωτικές του λειτουργίες αλλά και την ίδια του τη ζωή.

 Όλες αυτές τις μέρες δεν έχει υπάρξει καμία νομική εξέλιξη από την πλευρά της Πολιτείας και των θεσμών της για την εκδίκαση της προσφυγής ενάντια στην εκδικητική και αναίτια μεταγωγή του στις φυλακές Νιγρίτας. 

Ο Θάνος, από τις 25/12, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών, με τις μετρήσεις των εξετάσεων να δείχνουν αυξημένα επίπεδα δεικτών που μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσουν από νεφρική ανεπάρκεια έως και ανακοπή. Όλες αυτές τις μέρες ασκείται αφόρητη πίεση από τις εισαγγελικές αρχές στη διοίκηση του νοσοκομείου Σερρών να προβούν σε αναγκαστική σίτιση και σε ιατρικές ενέργειες που αντιβαίνουν τον ιατρικό δεοντολογικό κώδικα. 

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια μετακύλιση των ευθυνών του κράτους για την επίλυση του ζητήματος στους γιατρούς. Οι ίδιοι σε ανακοίνωση τους σήμερα αρνούνται να διεκπεραιώσουν άνωθεν εντολές μη συμβατές με το λειτούργημα τους. Στο ίδιο πλαίσιο ο διευθυντής της παθολογική κλινικής υπέβαλε την παραίτηση του. Από την εκδικητική μεταγωγή του Θάνου, οι αρχές συνεχίζουν τον εμπαιγμό προς το πρόσωπο του, με αυτές τις κινήσεις.

Απαιτούμε άμεσα την ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας και δίψας, πριν είναι αργά. Απαιτούμε άμεσα την αναίρεση της μεταγωγής και την επιστροφή του στον Κορυδαλλό. Για να μην θρηνήσουμε άλλη μια κρατική δολοφονία.

Πέμπτη 29/12/22

ΦΙΛΟΙ, ΣΥΓΓΕΝΕΊΣ ΚΑΙ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger