Home » » Απ' το κακό στο χειρότερο

Απ' το κακό στο χειρότερο

Από giorgis , Πέμπτη 16 Απριλίου 2009 | 3:34 μ.μ.

Τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και απεικονίζουν την κοινωνική κατάσταση της χώρας μας είναι εφιαλτικά.
Στο μισό εκατομμύριο πλησιάζουν οι άνεργοι.
Οι αριθμός των αστέγων αυξήθηκε δραματικά (μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής είναι περίπου 8.000).
Τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο «Τειρεσίας» δείχνουν την καταχρέωση των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων. (τα φέσια ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2009 στα 772 εκατ. ευρώ από 280 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ το Μάρτιο που πέρασε τα ποσά των ακάλυπτων επιταγών σημείωσαν άνοδο κατά 242%, στα 263 εκατ. ευρώ, από 77 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι».

Σύμφωνα με την «έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών 2007» της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ), 838.910 νοικοκυριά με μέλη 2.190.933 άτομα βρισκόντουσαν σε κίνδυνο φτώχειας. (Σήμερα τα ποσοστά είναι ακόμα πιο τραγικά)

Και οι προοπτικές που υπάρχουν –αν πάρουμε υπ’ όψιν μας τις εκτιμήσεις του διοικητή της τράπεζας Ελλάδας, Προβόπουλου- δείχνουν ότι έρχονται ακόμα πιο άσχημες μέρες για τον ελληνικό λαό.

Με την ανυπαρξία στην χώρα μας, μαζικού ταξικού εργατικού κινήματος, ο Γολγοθάς στον οποίο περπατάει η εργατική τάξη δεν φαίνετε να έχει τέλος.

Αν δεν δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια ταχτική πλήρους ρήξης με το σάπιο πολιτικό σκηνικό της αστικής τάξης, σε μια περίοδο μάλιστα που η μπόχα από τη σαπίλα χτυπάει τα ρουθούνια ολόκληρης της εργαζόμενης κοινωνίας, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger