Home » , » Άλλη μια εργοδοτική δολοφονία

Άλλη μια εργοδοτική δολοφονία

Από giorgis , Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009 | 3:09 μ.μ.

Τα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ) ήταν ένας δημόσιος ενεργειακός όμιλος-κολοσσός μέχρι που το ΠΑΣΟΚ το 2003, -με υπουργό Οικονομικών τον Ν. Χριστοδουλάκη και υπουργό Ανάπτυξης τον Α. Τσοχατζόπουλο- ξεπούλησε πάνω από το 25% της εταιρίας στον Λάτση.

Για την πορεία που ακολούθησε η εταιρία με την παρουσία του Λάτση θα αναφερθούμε σε μια άλλη ανάρτηση μας όταν αναλύσουμε τι συμβαίνει στο κύκλωμα διύλισης και εμπορίας πετρελαίου.

Θα γράψουμε κάποια στιγμή αναλυτικά για το όργιο κερδοσκοπίας που επικρατεί στο όλο κύκλωμα εμπορίας πετρελαίου και για την συμμετοχή των «Ελληνικών Πετρελαίων» σ’ αυτό.

Αλήθεια σ' αυτό το αλισβερίσι, στο ξεπούλημα των "Ελληνικών Πετρελαίων" δεν έπεσαν μίζες; (Δεν το γράφουμε τυχαία και σύντομα θα αναφερθούμε σ' αυτή την ιστορία)

Αυτή η ανάρτηση επικεντρώνετε στο να αναφερθεί στις άθλιες εργασιακές συνθήκες, και στην εντατικοποίηση εργασίας που επικρατεί στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ που είχαν αποτέλεσμα ο νεαρός εργάτης Παναγιώτης Λίγγος να πέσει από κιγκλίδωμα που οδηγεί σε εξέδρα των εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου και να χάσει την ζωή του.

Άλλη μια εργοδοτική δολοφονία που το κεφάλαιο την «πλήρωσε» με ένα τηλεγράφημα: «Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει τη βαθιά της λύπη, τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους του θανόντος».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger