Home » , » Η ιστορία γράφεται από εκείνους, που οι σοφοί και οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς

Η ιστορία γράφεται από εκείνους, που οι σοφοί και οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς

Από giorgis , Κυριακή 18 Απριλίου 2010 | 11:28 μ.μ.

Δυο Κυριακάτικες εφημερίδες -«Πριν» και «Πρώτο Θέμα»- φιλοξενούν συνεντεύξεις του Βαγγέλη Πισσία. Του ανθρώπου που είναι «ψυχή» της οργάνωσης «Ένα καράβι για την Γάζα».
Η τραμπουκική επίθεση που δέχτηκε πριν λίγο καιρό –ευνόητο είναι από ποιους και για πιο λόγο- δεν έκαμψαν στο ελάχιστο την μαχητικότητα και αποφασιστικότητα του.

Μετά την πρώτη αποστολή αλληλεγγύης στην Λωρίδα της Γάζας τον Αυγουστο του 2008, μέσα στους επόμενους μήνες ετοιμάζεται νέα διεθνή αποστολή και μάλιστα με ενισχυμένη την ελληνική παρουσία. Ο Β. Πισσίας, όπως και στην πρώτη θα είναι πάλι παρόν.

«Η ιστορία γράφεται από εκείνους, που οι σοφοί και οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς» ...

Σταχυολογούμε αποσπάσματα απ’ τις συνεντεύξεις του:

«Πρόκειται για μια επιχείρηση έμπρακτης υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων πολιτικής, εάν το δικαίωμα στην ελευθερία, εάν το δικαίωμα στην αντίσταση στην κατοχή είναι πολιτικό δικαίωμα. Η ελληνική κοινωνία μας την υποστηρίζει με θέρμη αλλά και καταθέτοντας τον οβολό της.
Η απόκτηση του φορτηγού πλοίου δεν γίνεται με κρατικό, όποιας προέλευσης ή άλλο χρήμα, είναι λαϊκό χρήμα και δείχνει ότι όσο οι Παλαιστίνιοι αντιστέκονται
για τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπου, την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους, τόσο θα υπάρχουν και θα αυξάνονται αυτοί που θα νιώθουν τη συνείδησή τους να τους καλεί σε μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης, που η ειρωνεία της Ιστορίας επέτρεψε να δημιουργηθεί από Ισραηλινούς, άλλοτε θύματα και τώρα θύτες, αργά ή γρήγορα θα πέσει και η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί.
Η θάλασσα της Γάζας θα ανοίξει στον έξω κόσμο, η Μεσόγειος θα αποκαταστήσει την τιμή της και η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί.
Οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα των χωρών του λεγόμενου πολιτισμένου και δημοκρατικού κόσμου, καιρός είναι να πάψουν να αποστρέφουν το βλέμμα τους από το τεκταινόμενο μαζικό έγκλημα, να πάψουν να κωφεύουν και να σιωπούν, γιατί αυτή η στάση τις καθιστά
συνένοχες.
Ελπίζουμε να κατανοήσουν, να εκτιμήσουν και να επιλέξουν όπως λεν οι ναυτικοί μια άλλη ρότα για την επίλυση του κρίσιμου αυτού προβλήματος».

Υ.Γ Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της οργάνωσης ενώ όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά την ανθρωπιστική αποστολή μπορούν να το κάνουν στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας116/772732-18, IBAN: GR81011011600000 11677273218
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

19 Απριλίου 2010 στις 10:52 π.μ.

για την ακρίβεια η ατάκα περί "συνετών της μοιρολατρίας" δεν είναι του Πισσία, αλλά του Βάσου Λυσσαρίδη. Ακούγεται και στο "Γάζα, ερχόμαστε" των Αυγερόπουλου-Καρυπίδη.

19 Απριλίου 2010 στις 2:22 μ.μ.

Πιθανόν να έχεις δίκιο. Ηταν υπότιτλος στην συνέντευξη που έδωσε ο Πισσίας στο "Πριν". Διορθώσαμε στην αστοχία μας.

19 Απριλίου 2010 στις 9:34 μ.μ.

Έχω δίκιο :)

Ο "Γιατρός" έχει παίξει ρόλο σ' αυτή την υπόθεση, από την άποψη ότι χωρίς τη στήριξη της Κύπρου η αποστολή δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, και η επιρροή του ήταν καθοριστική, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα λέει ο Πισσίας στο ντοκιμαντέρ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger