Home » » Παραπάει το δούλεμα

Παραπάει το δούλεμα

Από giorgis , Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010 | 1:23 π.μ.

Του Σ

Εγραφα χτες για το κατάντημα της λεγόμενης Εξεταστικής Επιτροπής που έδωσε στην δημοσιότητα την λίστα που περιλαμβάνει ποιους … κέρναγε κρασιά και σαμπάνιες η Ζήμενς.
 Το δούλεμα όμως συνεχίζετε.

 Όπως λέει τηλεγράφημα του ΑΠΕ «Έναν πρώτο κατ' αρχήν κατάλογο, με δέκα ονόματα πολιτικών που διετέλεσαν υπουργοί και συνεβλήθησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τη Siemens και από τους οποίους θα ζητηθεί να ανοίξουν αυτοβούλως τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, δίδει η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή.

Πρόκειται για τους Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Αναστάσιο Μαντέλη, Χρίστο Βερελή, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιώργο Βουλγαράκη».

Αν τυχόν λαδιάρης πολιτικάντης έχει καταθέσει τις μίζες του σε τράπεζα τότε κερδίζει Όσκαρ μαλακίας.
Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχουν και οι οφ σορ εταιρείες που μπορεί εντελώς «νόμιμα» να ξεπλένει το βρόμικο χρήμα που τσεπώνει. Και για του λόγου το αληθές ένα δημοσίευμα των «Νέων» (19/12/2009):
«Μια offshore μπορεί να έχει μετοχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ και να δηλώνεται στο πόθεν έσχες με τον φορολογούμενο να είναι απολύτως καλυμμένος σε σχέση με τα εισοδήματά του, αλλά να έχει στην κατοχή της ακίνητη περιουσία δισεκατομμυρίων, για την οποία ουδέποτε πλήρωσε φόρο και η οποία ως περιουσιακό στοιχείο αλλοδαπής εταιρείας δεν υπόκειται καν σε έλεγχο πόθεν έσχες».

Γ’ αυτό λέω: παραπάει το δούλεμα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger